Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кариана" си върна лидерството, но прекратява участието в първенството

7
Снимка: Любо Андреев

Кариана победи с 2:1 Струмска слава /Радомир/ в мач от 15-ия кръг на Втора лига и се върна водачеството в първенството.
Срещата започна с едноминутно мълчани в памет на бившия капитан на националния тим и президент на БФС Димитър Ларгов, на бившия наставникн а Монтана Никола Спасов и на емблемата на световния футбол Диего Марадона.
Ранен гол попари гостите. Във втората минута Стоян Предев центрира от дясно и с глава Владислав Цеков - Каската откри резултата за Кариана. В 33-та домакините пропуснаха да увеличат преднината си, но ударът с глава на Георги Илиев мина до гредата. Втората част започна с натиск са гостите, но на няколко пъти капитанът Борислав Николов направи невероятни пропуски. В 63-та с далечен шут Николай Ганчев прати топката в долния ляв ъгъл на врата на Павел Станев за 1:1. В 78-та гредата помогна на домакините след шут на Димитър Петков. Минута преди края на редовното време Евгени Игнатов - Бамзе центрира от фаул и с глава Жустино Мендеш донесе победата с 2:1 за Кариана.
Ето как оправда загубата наставникът на Струмска слава Владимир Димитров:

"Проспахме първото полувреме. Прекалено респектирани излезнахме, което не беше нормално. "Кариана" поведе с 1:0, защото ни превъзхождаше първите 45 минути  по всички показатели. Поговорихме си в съблекалнята и видяхте, че второто полувреме излезе друг отбор."
 
"Първото полувреме категорично ги надиграхме, вкарахме рано гол, имахме ситуации за втори гол и да затворим мача. След почивката се прибрахме, успокоихме се, знаехме, че второто полувреме те няма какво да губят и ще излезнат мобилизирани. Първите 15-20 минути на второто полувреме се отървахме по чудо да не губим в резултата. Но ние сме по-добрият отбор и си взехме победата, която заслужавахме", сподели капитанът на Кариана Евгени Игнатов - Бамзе
 
Веселин Великов е доволен, че Кариана се върна на върха въпреки проблемите:

"Въпреки ситуацията, момчетата излязоха като истински мъже и заслужено победихме. Първото полувреме беше изцяло наше и най-важното е, че пак сме начело в класирането."
 
За съжаление още един мач ще изиграе Кариана, този срещу Хебър /Пазарджик/ на 11 декември. Играчите и треньорите са получили предизвестния и от 1 януари 2021 година са свободни. Здравословни проблеми на собственика Милан Йосифов е причината за тежката съдба на Кариана.

"Играехме мач за мач, целта ни беше да сме в първите 5-6 отбора, но направихме хубав отбор и изненадахме всички с лидерството в групата. Жалко е, че този отбор ще бъде затрит с лека ръка", заяви Евгени Игнатов.

"Казаха ни, че от 1 януари вече няма да има мъжки отбор, да си търсим нови клубове. Още един мач ни остава- изиграваме го и него на 1000% и си тръгваме с гордо вдигнати глави", категоричен е Веселин Великов.
 
 
Кариана - Струмска слава (Радомир) 2:1
 
Кариана: Павел Станев, Мартин Николов, Георги Илиев, Стоян Предев, Николай Дичев, Георги Търтов, Евгени Игнатов-кап. (90+2-Деян Иванов), Емануил Личев, Владислав Цеков (60-Жустино Мендеш), Владимир Мичев (66-Матеус Касарото), Борислав Дамянов (90+2-Кристиян Апостолов)
 
Струмска слава: Драгомир Петков, Марио Дилчовски (68-Димитър Петков), Никола Борисов, Румен Сандев, Мартин Костов, Любомир Граминов (46-Кристиян Титов), Николай Ганчев (77-Ивайло Стоянов), Антон Тунгаров, Георги Иванов, Борислав Николов-кап., Александър Аспарухов (88-Ерик Иванов)
 
Голмайстори: 1:0 Владислав Цеков (2), 1:1 Николай Гинчев (63), 2:1 Жустино Мендеш (89).
Главен съдия: Християна Гутева.
Асистенти: Николай Попниколов, Кирил Чакъров.
Жълти картони: Павел Станев, Владимир Мичев, Евгени Игнатов, Георги Търтов (Кариана); Марио Дилчовски, Румен Сандев, Антон Тунгаров (Струмска слава).
Стадион: „Кариана”, в с. Ерден-пред празни трибуни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Монтана" гостува в Свищов за купата на България

"Монтана" ще спори с третодивизионния "Академик" /Свищов/ в турнира за купата на България по футбол, това отреди тегления жребий. Двубоят от втория предварителен кръг ще се проведе от 13 октомври, когато ще има пауза за мачовете на националните отбори. Победителят от двойката ще приеме "Славия" на 1/16 финала. Мачовете от този етап ще се изиграят в..

публикувано на 25.09.24 в 12:22

"Ботев" е пред дилема къде да посрещне "Лудогорец"

"Ботев" (Враца) търси решение за това къде да посрещне "Лудогорец" в следващото си домакинство. Шампионите гостуват по програма на 29 септември от 21:15 часа, а срещата е от програмата на 11-ия кръг. Заради проблемите с тревното покритие, стадион „Христо Ботев“ във Враца със сигурност няма да посрещне двубоя с разградчани. Пред..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

"Локомотив" (Мездра) загуби от "Етър" в Търново

Вторият отбор на " Етър " (Велико Търново) победи неочаквано у дома "Локомотив" (Мездра) с 2:1 и вече има актив от 3 точки. Срещата бе последна  от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.  Момчетата на Николай Нинов  стартираха убедително в двубоя и Сергей Георгиев материализира предимството им с попадение с глава след центриране на..

публикувано на 24.09.24 в 13:12

Крумовград не остави шанс на Ботев (Враца)

Крумовград разби Ботев (Враца) в домакински мач от 9-ия кръг на Първа футболна лига.  "Синьо-жълтите" надвиха врачани с 3:0 на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Срещата започна по-добре за отбора домакин. В 33-ата минута това даде резултат, когато Рафаел Фуртадо засече центриране на Серкан Юсеин - 1:0. 2 минути след началото..

публикувано на 24.09.24 в 08:32

Спортен клуб "УШУ Монтана" с медали от международен турнир в Сърбия

Спортен клуб "УШУ Монтана" спечели общо 18 медала от 19-ия Международен открит турнир по Кунгфу – Ушу в Сърбия, съобщиха от клуба. Състезанието по китайски бойни изкуства се проведе на 21 септември в град Нови Бечей. Участваха състезатели от 9 държави: Босна и Херцеговина, България, Египет, Италия, Ливан, Република Сръбска, Сърбия,  Украйна и..

публикувано на 23.09.24 в 16:05

"Локомотив" Мездра гостува на "Етър" във Велико Търново

В последна среща от 4-ти кръг на Северозападната Трета лига днес от 17:00 часа "Локомотив" /Мездра/ гостува на "Етър" Велико Търново/. „Виолетовите” са последни в класирането без спечелена точка и голова разлика 2:12 гола. „Железничарите” с мач по малко за сега са 4-ти със 7 точки и голова разлика 9:2. Победа би ги изстреляла на върха в класирането, но..

публикувано на 23.09.24 в 10:23

30 медала и 8 купи спечелиха гребците на "Бонония" Видин този сезон

Успешен сезон изпраща видинският клуб по гребни спортове "Бонония". От държавния отборен шампионат и от държавните индивидуални шампионати в различните възрасти състезателите на клуба спечелиха 8 купи и 30 медала, от които 7 златни, 8 сребърни и 15 бронзови. "На фона на това, което бяхме предвидили, се представихме отлично. До юноши старша възраст..

публикувано на 22.09.24 в 17:20