Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грейна коледната елха в мездренското село Зли дол

Снимка: Петко Котларски

За втора  поредна година пред кметството в малкото мездренско село Зли дол грейнаха светлините на коледната елха. Кметският наместник  на селото Светла Димитрова и библиотекарят в местното читалището Ваня Кръстева бяха подредили и украсили коледен кът и в кметството. Да поздрави малчуганите и жителите на селото с настъпващите празници  дойде кметът на Община Мездра Иван Аспарухов.

При спазване на всички епидемични мерки грейнаха светлините на елхата. За малките палавници имаше подаръци от Дядо Коледа. Дарители подкрепиха празника.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Замени пластмаса за книга"

"Замени пластмаса за книга" едно от съпътстващите събития във Видин по повод Деня на детето премина с голям интерес. В рамките на събитието, всеки може да върне непотребни, стари или счупени пластмасови играчки и в замяна да получи детска книжка. Организатори на инициативата са Ротари Дунавски Алианс, Ротари Видин, Инър Уийл Видин, Интеракт Видин,..

публикувано на 01.06.24 в 14:28

Язовир "Огоста" край Монтана се напълни с риболовци

"Рибари, спазвайте правилата и не прекалявайте с улова". Това призоваха инспекторите от "ИАРА -Монтана". Риболовът се открива днес.  От няколко дни на язовир "Огоста" край Монтана прииждат каравани и лодки. Днес изтича забраната за пролетно-лятното размножаване на рибите и от утре любителите свободно могат да мятат въдици. „Язовир „Огоста" е един от..

публикувано на 01.06.24 в 14:00
Маестро Дико Илиев на среща с военен оркестър

В Монтана подредиха камерна изложба "Дико Илиев и културната памет на Северозападна България"

Камерна изложба "Дико Илиев и културната памет на Северозападна България" се открива днес в Монтана. Тя е съпътстваща проява на започналите снощи Международни празници на духовите оркестри "Дико Илиев". В камерната изложба "Дико Илиев и културната памет на Северозападна България" ще има възможност да се видят плакати, програми и покани, представящи..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

148 години от гибелта на Ботев отбелязват с митинг - заря във Враца

С тържествен митинг - заря тази вечер във Враца ще бъде отбелязана 148-та годишнина от подвига на Христо Ботев и четата му . Очаква се слово да поднесе президентът Румен Радев.  Денят на почит ще започне с панихида за Ботев и четата му във възрожденския храм "Св. Възнесение".  Десетки възпитаници на врачанските детски градини ще преминат кратък..

публикувано на 01.06.24 в 09:30

Откриха Дикоилиевите празници в Монтана

В Монтана откриха Международните празници на духовите оркестри "Дико Илиев" . Днес и утре на сцената на централния площад "Жеравица" ще се изявят 18 формации от България и Румъния. Събитието се организира от община Монтана и се провежда под патронажа на Министерството на културата на Република България. Под звуците на духови оркестри официалните..

публикувано на 01.06.24 в 08:31

Снимката на 31 май 2024 година

50-годишен юбилей отбеляза днес Детска ясла "Слънчев кът" в град Видин.  Песни, танци, пъстроцветни приказни костюми и народни носии представиха децата от трите яслени групи. Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН...

публикувано на 31.05.24 в 18:15

40% от територията на България са "демографска пустиня"

Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН. “Демографските пустини” са територии с изключителна ниска плътност на населението - под 10 души на кв. км., а в България те нарастват много бързо. Почти в 217 от 265 общини има ядра на..

публикувано на 31.05.24 в 17:15