Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи ремонтът на спортната зала във Видин

2
Снимка: Община Видин

Извършените дейности са на стойност 20 000 лв. Заложени са в списъка за капиталови разходи в бюджета на Община Видин за 2020 година. 

Подменени са старите дървени пейки със седалки, отговарящи на изискванията за такъв вид съоръжение, като са обособени 670 индивидуални места за зрители. Ремонтирана е и една от съблекалните с прилежащите към нея санитарни помещения, съобщиха от местната управа. В залата е монтирано и ново енергоспестяващо LED осветление, а според анализите от реализираната икономия от електроенергия инвестираните средства ще се възвърнат до две години.

Реновирането на Спортна зала "Фестивална" ще продължи, планира се циклене и лакиране на игрището, подмяна на ламперии и щори, както и ремонт на съблекални. Целта е съоръжението да придобие модерен вид, като се подобрят условията за провеждане на тренировки, спортни и други събития, информират от Общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Състезание по риболов за деца се проведе в Монтана

40 деца взеха участие в турнир по спортен риболов в Монтана.  Състезанието "Плувка за деца" се провежда за поредна година от Ловно-рибарско дружество "Огоста" и община Монтана, а поводът е 1 юни – Деня на детето. 40 деца, разпределени в две възрастови групи, участваха в турнира. Най-голямата риба хвана Дея Савова – шаран тежащ 4.930 кг.,..

публикувано на 26.05.24 в 12:30

Изграждат хипермаркет във Враца

Нов хипермаркет, който е част от голяма верига, се изгражда във Враца.  Общата площ на терена в най-големия жилищен комплекс в града - „Дъбника", е 2 498 квадрата.  Разгънатата площ на едноетажната сграда е 1 147 квадрата.  Ще бъдат обособени 28 нови паркоместа.  Ще има специални места и за паркиране на велосипеди. Конструкцията на магазина е..

публикувано на 26.05.24 в 08:45

Местните зрелостници получиха значката "Посланик на Враца"

За пореден път Враца изпрати стотици свои "посланици" по света и у нас.  От няколко години местната управа организира специално събитие за врачанските зрелостници.  Идеята е да помнят родния си град и където и да отидат, да не забравят, че той очаква завръщане им. Както във всеки по-малък град, така и във Враца, зрелостниците завършват..

публикувано на 26.05.24 в 07:29

Намаляват продължително безработните във Врачанско

Броят на регистрираните продължително безработни лица за общините Враца и Криводол е намалял с 8 лица или 2,38% спрямо предходния месец, личи от справката на трудовата борса. За община Враца се наблюдава намаляване на броя с 9 лица, а за община Криводол той нараства с 1 лице.  Броят на продължително безработните младежи до 29 години е 15, които..

публикувано на 25.05.24 в 14:00

Згориград отбелязва празника си

Врачанското село Згориград ще отбележи своя празник днес с богата програма. Селото на гордите планинари ще посрещне фолклорни групи от Монтана, Враца, Костелево и с. Зверино, като изпълнения ще има и местната певческа група "Балканска китка". Празникът ще започне в 16.30 ч. с фокуси и забавления за децата, ще продължи с фолклорна програма, а..

публикувано на 25.05.24 в 13:30
Крайдунавският парк

Циркова работилница и театър в Крайдунавския парк на Видин

Циркова работилница ще се проведе днес във Видин. Тя е част от инициативата На базар сме! В парка! на платформата за събития Естетика. Работилницата ще радва както деца, така и родители, каза Белла Антова от организаторите: "Екипът на "Mini Art Fest" идва за първи път във Видин. Няма нищо опасно, въпреки че номерата на техните акробати..

публикувано на 25.05.24 в 09:44

Ученици ще рецитират Вазови стихове в Мездра

Детски конкурс рецитал на Вазови творби ще се проведе на 27 май в Мездра. Конкурсът се организира за четвърта поредна година и е част от 50-тите юбилейни празници на града .  Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови категории- от 1-ви до 4-ти, от 5-ти до 7-ми и от 8-ми до 12 клас, каза за Радио ВИДИН Светла Дамяновска , главен експерт..

публикувано на 25.05.24 в 09:00