Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прослушване за нови вокални формации организира читалището в Лом

| обновено на 16.01.21 в 15:05
Снимка: Радио Видин

Прослушване за сформиране на вокални формации за деца и възрастни организира Народно читалище "Постоянство 1856" в Лом. Покана е отправена към всеки, който обича да пее и иска да се изявява на сцена. Ръководител на групите ще бъде преподавателят по пиано и солфеж в музикалната школа към читалището Росица Кръстева:

"С децата, които ще участват в тази формация, основно ще се работи с музикалния фолклор, като основната мисия в тази група ще бъде да се съхранява и най-вече да се популяризира народното творчество. Групата за възрастни ще бъде с доста по-широкообхватен спектър, като ще преобладава основно българската музика, разбира се, фолклор, ще се учат и руски неща, но преобладаващо ще бъде фолклорното пеене."

Времето за провеждане на прослушването ще бъде съобразено с възможностите на всеки един кандидат.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Приземни етажи на около 10 къщи са наводнени в село Делейна

Река Делейнска в село Делейна в община Брегово покачи нивото си заради обилните дъждове и наводни приземните етажи на къщи в ниската част на селото. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво. Продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове. На място са служители на Социално подпомагане от общинския център..

публикувано на 09.05.24 в 14:12

Ученичка от Моравица се отличи във фотоконкурс

Седмокласничката Кристиана Тодорова от ОУ “Васил Кънчов” във врачанското село Моравица бе отличена с награда от XV Областен фотоконкурс - изложба на детски фотографии “Птиците около нас”. Момичето се отличи в първа възрастова категория - "Природа".  Кристиана Тодорова, която е член на клуб "Природата и ние", с ръководител Милена Петкова, се включи в..

публикувано на 09.05.24 в 14:04

Над 60 са проявите за Ботеви дни 2024 във Враца

Готова е програмата за Ботеви дни 2024 - над 60 събития, концерти на открито, десетки изложби, конкурси и инициативи. По традиция в края на месец май Враца се превръща в родолюбивата столица на България, отбелязвайки подвига на Христо Ботев и неговата чета. Официалното откриване на Ботеви дни е на 27 май, когато на централния площад..

публикувано на 09.05.24 в 12:00

платена публикация
Инвазивен кардиолог с прегледи във Видин

Инванзивният кардиолог  д-р Димитър Димитров ще извършва платени консултации и доплерова сонография /доплер/ на периферни съдове  в МЦ "Света Петка" ЕООД гр. Видин, на 22.05.2024 г.  Прегледите се извършват в ъв връзка с осъществяването на нови дейности в отделението по кардиология на МБАЛ "Света Петка" АД - извършване на съдови операции за..

публикувано на 09.05.24 в 11:52
Река Делейнска

Проливните дъждове наводниха имоти във Видинско

В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд , съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло във Видин- 52 литра на квадратен метър. Придошла е река Делейнска . Три екипа на видинската пожарна служба са съдействали на жители на село Делейна за прекъсване на електричеството и..

публикувано на 09.05.24 в 10:03

В РЗИ Враца започват да имунизират срещу коклюш

Министерството на здравеопазването въвежда от днес – 9 май, временни противоепидемични мерки във връзка с епидемичното разпространение на коклюш в страната. От Регионалната здравна инспекция във Враца организират на регионално ниво извършването на имунизации срещу коклюш по желание на бременни жени с документиран период на бременността между 27 и 36..

публикувано на 09.05.24 в 08:23

52 л/кв.м. са паднали във Видин тази нощ, жълт код за днес

В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло във Видин- 52 литра на квадратен метър, в Ново село - 42 литра и в Лом - 25 литра на квадратен метър.  Жълт код за значителни валежи за 11 области в Западна България издаде за днес..

публикувано на 09.05.24 в 08:17