Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Ботуня сами запълват дупките на една от улиците в селото

частичен ремонт на улица в село Ботуня
Снимка: личен архив

Започна частичен ремонт и запълване на дупките на една от улиците в село Ботуня след наводнението от преди две седмици. Рекултивацията извършва Петър Йорданов със собствени средства и с приятели, обясни кметът на село Ботуня Ивайло Диманов:


"Човекът вследствие на нетърпимост към "цветущата" обстановка в селото на частни начала е започнал да запълва дупките, защото положението е фрапиращо и трагично. И няма изгледи в скоро време да се оправи, поради простата причина, че Общината е във финансово затруднение. Имаме обещание от кмета на общината за ремонт на две улици, но когато имаме финансова възможност, сега няма възможност. Сега на частни начала го правим, за наша сметка. "

 
Кметът на село Ботуня е алармирал всички институции за сегашното състояние на уличната мрежа и за коритото на реката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Митрополитите Григорий и Даниил на втори тур

Митрополитите Григорий и Даниил отиват на втори тур за избор на нов патриарх. 64 делегати са гласували за Врачанския митрополит Григорий, а за Видинския Даниил са гласували 51 делегати. 19 са гласовете за Гавриил Ловчански. Един от двамата ще е следващият български патриарх.

публикувано на 30.06.24 в 11:18

Нови цени на тока и водата от утре

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода.  Очаква се минимално поскъпване с около 1,5 % на електронергията и поевтиняване с над 8 % на топлоенергията.  В трите северозападни области поскъпването на тока ще бъде с около 3 %.  Във Враца се очаква намаление..

публикувано на 30.06.24 в 07:56

Община Враца съживява кафявите зони по проект

Община Враца е партньор по проект № DRP0200087 „ReInd-BBG - Индустриализация на кафявите площи - по-добра, отколкото принципа за зелените зони", изпълняван по Програма за транснационално сътрудничество ИНТЕРРЕГ VI-Б „Дунавски регион" 2021-2027 г.  Проектът се изпълнява с участието на 16 партньори от 7 държави. От българска страна, освен Община Враца,..

публикувано на 30.06.24 в 07:55

Илияна Йотова: Българската църква е упование и стабилност

Българската православна църква е залог за успокоението и обединението на българския народ.  Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова при гостуването си в Белоградчик за отбелязването празника на града. "Аз искам да се обърна към всички български граждани - да повярват, защото Българската православна църква е в основата на българското възраждане и..

публикувано на 30.06.24 в 07:36

Следващият български патриарх ще бъде избран днес

Видинският митрополит Даниил и Врачанският Григорий, заедно с Ловчанския Гавриил  са тримата сред които днес ще е изборът на български патриарх.  Митрополит Даниил оглавява Видинската епархия от февруари 2018 година. Дни след това, при посрещането си във Видин, той засвидетелства готовността си да е достоен приемник на своите предшественици:..

публикувано на 30.06.24 в 07:17

В Ослен Криводол отпразнуваха Петровден

За първи път от близо 20 години в с. Ослен Криводол отпразнуваха Петровден в местността Черковището. Инициативата за възстановяване на оброка е на жителите от селото, които се събраха, за да отправят молитва и да поднесат дарове на Св. Петър. На оброчният камък бяха поставени в дар хляб с житни класове за изобилна реколта , ябълки-..

публикувано на 30.06.24 в 06:20

В село Връв отбелязват Деня на река Дунав

Деня на река Дунав ще отбележат в село Връв, община Брегово.  Освен традиционното почистване на брега на реката тази година са предвидени състезание по риболов, рисунки на асфалт, приготвяне на рибена чорба, каза разказа Десислава Джегова - председател на НЧ "Съзнание 1927" - село Връв.  "Тази година решихме да има и по- весела част, в..

публикувано на 29.06.24 в 16:50