Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 млн. лева ще е бюджетът на община Белоградчик

По-малко са очакваните приходи от туризъм

Снимка: Иванка Петрова

При слаб интерес от страна на гражданите в Белоградчик премина обсъждането на бюджета на общината за 2021 година, въпреки че изискванията им към общинската администрация са много високи. С тази критика кметът Борис Николов откри заседанието. 

Бюджетната рамка тази година е 9 877 517 лв. Предвидените приходи от делегирани държавни дейности са в размер на 6 423 571 лв., а тези от местни дейности 3 453 946 лв. Кметът Борис Николов отбеляза, че през тази година се очаква местните приходи в общинската хазна да се повече от данъка за моторни превозни средства за сметка на снижените приходи от туризъм и дърводобив. Над 62 000 лв. са отделени в бюджета за разходи за дофинансиране в сферата на социалното осигуряване и грижи. Част от сумата ще е за ремонт на покрива на Центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция. Останалите средства ще бъдат разпределени между други социални услуги за деца и възрастни. 


В капиталовите разходи са предвидени 403 834 лв. за реконструкция и модернизиране на уличното осветление в града, от които 150 000 лв. ще се  усвоят през настоящата година. Над 373 хил. лв. са предвидени за изграждането на нов гробищен парк. Това е една болезнена тема от години за жителите на Белоградчик. Планирани са и средства за основен ремонт на две улици в квартал "Карловица". Голяма част от предвидените за усвояване средства в капиталовите разходи са във връзка с мерките за енергийна ефективност на последната одобрена група многофамилни жилищни сгради, които са санирани със средства  от европейски фондове. 


Проектобюджетът предстои да бъде представен пред Общинския съвет за одобрение и утвърждаване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 27 юни 2024 година

След инцидента при спирането на 6-и блок на  АЕЦ "Козлодуй"  няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи по време на изслушване в парламента служебният министър на енергетиката Владимир Малинов за разлива на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй". Служебният вицепремиер..

публикувано на 27.06.24 в 18:10

Регионална здравна инспекция Враца с нов директор

Д-р Чавдар Манов се очаква да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността- директор на Регионалната здравна инспекция във Враца. Досега д-р Манов беше директор на дирекция "Надзор на заразните болести". Заповедта за уволнението на досегашния директор д-р Орлин Димитров е подписана от служебния здравен министър- Галя Кондева . Тя му е била..

публикувано на 27.06.24 в 17:59

Международен етнофестивал ще се проведе в село Майор Узуново

Деветият международен етнофестивал на хората с увреждания "Балканска среща" ще се проведе днес, 27 юни, във видинското село Майор Узуново . Организатор е фондация "Подкрепа за реализация" в партньорство със Сдружение "ЦДП" от Зайчар. Ще се включат състави и индивидуални участници от България, Сърбия и Румъния, каза Юлита Петрова от..

публикувано на 27.06.24 в 16:45

Нов заместник-областен управител е назначен във Враца

Враца има нов заместник-областен управител . Това е Йордан Димитров , а решението е на служебното правителство и е взето днес, 27 юни. Досега Димитров беше общински съветник от квотата на ДПС в Козлодуй. Новият заместник-областен управител влиза в кабинета на Николай Николов, който беше от квотата на ГЕРБ. Очаква се Димитров да се яви..

публикувано на 27.06.24 в 16:38

62 л/кв. м дъжд са паднали в село Василовци

62 литра на квадратен метър дъжд се изля тази нощ над село Василовци , област Монтана. В областта най-малко е валяло в Долно Церовене. Въпреки сложната метеорологична обстановка градушки не са паднали. Температурни аномалии от близо 15 градуса разлика за няколко дни и интензивни валежи от дъжд се получиха в област Монтана, съобщи Леночка Ангелова..

публикувано на 27.06.24 в 15:16
Владимир Малинов в НС, 27 юни 2024 г.

Министър Малинов: Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй"

След инцидента при спирането на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи по време на изслушване в парламента служебният министър на енергетиката Владимир Малинов за разлива на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй". "Не е имало изтичане..

публикувано на 27.06.24 в 15:01

Обсъждат въвеждането на еднодневни винетки и диференцирани такси за пътищата

Промени, свързани с винетките и тол таксите предлагат от Министерството на регионалното развитие. Те касаят въвеждане на нова еднодневна винетка. Предлага се още въвеждане на задължително диференциране на таксите за ползване на пътищата според екологичните характеристики на превозните средства, в зависимост както от класа на емисии EURO, така и от..

публикувано на 27.06.24 в 13:00