Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Заедно в час" предлага мотивирани учители

Снимка: zaednovchas.bg/

От "Заедно в час" търсят училища партньори в цялата страна. Директорите на учебни заведения от областите Видин, Враца и Монтана могат да заявят до 30 април свободни позиции в своите училища, за да присъединят към екипите си нови мотивирани учители от програма "Нов път в преподаването", съобщават от неправителствена организация. 


"Тази година имаше рекорден интерес към програмата и получихме над 3000 кандидатури за учители. От тях успешно преминаха през прецизния ни подбор над 100 души, които са готови всеки ден да работят за успеха на учениците, да пътуват, да учат, да не се отказват пред трудностите. За да станат обаче истински добри учители те имат нужда и от училищни колективи, които да ги приемат, подкрепят и заедно да търсят отговори на предизвикателствата в българското образование", коментира Нели Колева, директор "Стратегически партньорства" в "Заедно в час".


Подаването на заявки става през сайта на "Заедно в час" с попълването на кратък формуляр. В него директорите могат да посочат сигурни свободни позиции, както и такива, които ще бъдат потвърдени на по-късен етап.


"Заедно в час" вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. "Нов път в преподаването" е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През последната година в програмата са въведени и специални модули за ефективно преподаване в онлайн среда.


В Северозапада "Заедно в час" работи от 2016 г. в областите Враца и Монтана. През тази учебна година в двете области петима учители от програма "Нов път в преподаването" преподават в пет училища партньори на организацията в Бяла Слатина, Козлодуй и селата Михайлово, Гложене и Лехчево. От 2020 г. през програмата си "Училища за пример" "Заедно в час" работи и в област Видин, където училище партньор е ОУ "Иван Вазов". 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна новият творчески сезон на читалището в Мездра

Започнаха изявите от Календара на дейностите и участията на колективите от Народно читалище ”Просвета 1925 - Мездра” за месец октомври. Програмата включва: 05.10. - Градски събор “Край Мездра Искъра шуми”; 05.10.-06.10. - Участие на ГСГП “Мездрея” в Национален фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“,..

публикувано на 03.10.24 в 14:13
Снимката е илюстративна

Половин тон гориво е откраднат от тир на път Е-79 край Монтана

Отново се активизираха крадците на гориво от спрели за почивка тирове на международен път Е-79 край Монтана. 500 литра нафта са източени от тежкотоварен автомобил с турска регистрация.  Шофьорът на турския тир спрял за почивка около 21.00 часа на 1 октомври на отбивка в района на село Белотинци, община Монтана. В 4.00 часа сутринта на следващия..

публикувано на 03.10.24 в 14:06

15 младежи започнаха работа по програма за заетост в Мездренско

Община Мездра назначи на работа 15 безработни младежи по Проект „Младежка заетост+“, който се реализира от Агенцията по заетостта със средства по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд+, съобщават от общинската администрация. Наетите на работа младежи са на възраст..

публикувано на 03.10.24 в 14:02

Младеж е задържан за наркотици в Бяла Слатина

В Бяла Слатина се провежда специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и битовата престъпност. Акцията започна от ромския квартал "Латинка" в града, който отдавна се свързва с изборна търговия.  Засега има задържан 20 годишен младеж за разпространение и употреба на наркотици . По време на акцията от прозореца на къщата му са..

публикувано на 03.10.24 в 13:56

Предстои първото издание на Градски събор „Край Мездра Искъра шуми“

Първото издание на Градски събор под наслов „Край Мездра Искъра шуми“ ще се проведе тази събота, 5 октомври 2024 г., от 11:00 часа на общинския пазар в гр. Мездра , съобщават от Общината. Организатор на събитието е Народно читалище „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра, Център за подкрепа за личностно развитие, детските и учебните..

публикувано на 03.10.24 в 13:00

Полицията започна операция срещу купуването на гласове във Видинско

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, провеждат днес служителите на Областната дирекция на МВР-Видин, съобщават от полицията. Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление. Полицейските действия са насочени към профилактиране на активния..

публикувано на 03.10.24 в 11:36

Мъж от Берковица е задържан за побой над майка му

Жител на берковския квартал „Раковица“ е задържан за причиняване на средна телесна повреда при нанасяне на побой над майка си , съобщават от полицията.  Сигналът за престъплението постъпил на вчера, 2 октомври, в 19:35 ч. в Районното управление в града.  Криминалистите установили, че докато гостувала в дома на дъщеря си през деня в същия..

публикувано на 03.10.24 в 10:39