Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани дариха три чифта нови шпайкове на шампионка по лека атлетика

Снимка: Михаела Владимирова

Дарители закупиха три чифта нови шпайкове- обувки за лека атлетика от висок клас, за една от изгряващите звезди на видинската лека атлетика. Състезателката на СК "Радуканови" Ивайла Мишина спечели шампионската титла в Националния шампионат за момичета и момчета под 14 години в зала. В конкуренцията на близо 200 състезателки от цялата страна, видинчанката записа нов национален рекорд в трибоя. Мишина тренира от три години и вече има редица медали от различни турнири. Постиженията на талантливата състезателка впечатлили видинчанина Едуард Тодоров, който стана популярен с благотворителните си инициативи в крайдунавския град. Заедно с неговия съмишленик Любомир Пунчев решили да подпомогнат развитието на перспективната атлетка.

Любомир Пунчев

"Искахме да наградим Ивайла Мишина за нейните постижения в леката атлетика. Тази награда е не само заради националния рекорд, но и заради дългогодишните усилия, труд и постоянство, които тя полага и които водят до тези успехи. Нейното желание бе за нови шпайкове за дълъг скок. Обсъдих с нейния треньор фактът, че тя участва в различни дисциплини. Той спомена, че за всяка една дисциплина се изискват различни видове шпайкове. Така решихме да я изненадаме с още два чифта, които ще й помогнат в скока на височина и в спринта. Нейната усмивка и щастието, изписано на нейното лице, бяха нашата най-голяма награда. Този път в дарението участва още един видинчанин- Любомир Пунчев. Искам да му благодаря за подкрепата за осъществяването на тази благородна инициатива. Благодаря и на треньора Мирослав Радуканов за подкрепата и многогодишните усилия, които полага, за да развие таланта на тези млади спортисти и да постигнат своите спортни мечти. Благодаря и на Ивайла, че прославя името на град Видин. Желая й още много и по-големи успехи и никога да не спира да мечтае!", каза за Радио ВИДИН Едуард Тодоров.


Ивайла Мишина в момента се подготвя за Националния шампионат по лека атлетика на открито, който ще се проведе в началото на месец юни:

"Надявам се отново да съм на първо място. Досега се състезавах с моите шпайкове, но имах само за дълъг скок и за спринт, нямах за висок скок. Те са различни- имат шипове и отпред, и отзад, самата структура на другите обувки е различна. Много благодаря за подкрепата, това означава много за мен, голям стимул е!"

Преди седмица състезателите на СК "Радуканови" се завърнаха с 10 медала от традиционния атлетически турнир „Коста Василев“ в Шабла. Ивайла спечели два златни медала- на скок дължина и 200 м.

"Ивайла се появи в залата съвсем случайно. На първия коледен турнир, който организирахме, тя дойде и ги би на 60 метра и на скок дължина без да е тренирала. Предложихме й да започне да тренира, тя се съгласи и вече три години е с нас. Напредват децата, много труд полагат, изключително много труд- почти нямат почивен ден. Бяхме на подготвителен лагер в Долна баня- седем дни по две тренировки. В Шабла се видя, че вървим по правилния път. Вече се борим успешно с най-добрите в България. Жестът с дарението е страхотен, нямам думи. Рядко се случва в България някой да дойде и да поиска да помогне на непознат. Огромна благодарност, защото тези шпайкове са от най-високо качество, за различни дисциплини са. Надявам се, че догодина, когато Ивайла се качи в горната възрастова група, ще ги оползотворим пълноценно и ще постигаме високи резултати. Всеки жест е стимул, означава, че някой оценява труда ти. Виждаме, че има смисъл от това, което правим, не е напразно, децата се развиват. Дано да има повече такива хора като Еди", каза треньорът Мирослав Радуканов.

През предстоящия месец, преди Националния шампионат по лека атлетика, видинските състезатели ще участват в още три турнира.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" (Мездра) посреща "Локомотив 1927" (Дряново)

"Локомотив" (Мездра) посреща в събота, 28 септември, от 17:00 часа съименниците си от Дряново в среща от 5-ти кръг на Северозападната Трета лига. Момчетата на Николай Нинов, които нелепо загубиха в Търново, са 4-ти във временното класиране с актив от 7 точки и голова разлика 10:4.  Гостите от "Локомотив 1927" (Дряново) са на последната позиция..

публикувано на 27.09.24 в 14:51

"Ботев" (Враца) приема "Лудогорец" в Разград

Мачът между отборите на "Ботев" (Враца) и "Лудогорец" в неделя, 29 септември,  ще се играе в Разград , а не във Враца. Това реши спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз за срещата, която е от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига. Като причина за решението се изтъква ремонтът на стадион "Христо Ботев" във Враца,..

публикувано на 27.09.24 в 13:24

Продължава ремонтът на картинг пистата във Враца

Удължиха със седмица срокът, за пускането на картинг пистата във Враца, съобщиха от дружеството, което я стопанисва. От там допълниха, че времето за преасфалтиране на спортното съоръжение е удължен по независещи от тях причини. Първоначално картинг пистата беше затворена до 27 септември, но времето за пускането й се премести за 5 октомври.  За..

публикувано на 27.09.24 в 07:50

"Монтана" гостува в Свищов за купата на България

"Монтана" ще спори с третодивизионния "Академик" /Свищов/ в турнира за купата на България по футбол, това отреди тегления жребий. Двубоят от втория предварителен кръг ще се проведе от 13 октомври, когато ще има пауза за мачовете на националните отбори. Победителят от двойката ще приеме "Славия" на 1/16 финала. Мачовете от този етап ще се изиграят в..

публикувано на 25.09.24 в 12:22

"Ботев" е пред дилема къде да посрещне "Лудогорец"

"Ботев" (Враца) търси решение за това къде да посрещне "Лудогорец" в следващото си домакинство. Шампионите гостуват по програма на 29 септември от 21:15 часа, а срещата е от програмата на 11-ия кръг. Заради проблемите с тревното покритие, стадион „Христо Ботев“ във Враца със сигурност няма да посрещне двубоя с разградчани. Пред..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

"Локомотив" (Мездра) загуби от "Етър" в Търново

Вторият отбор на " Етър " (Велико Търново) победи неочаквано у дома "Локомотив" (Мездра) с 2:1 и вече има актив от 3 точки. Срещата бе последна  от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.  Момчетата на Николай Нинов  стартираха убедително в двубоя и Сергей Георгиев материализира предимството им с попадение с глава след центриране на..

публикувано на 24.09.24 в 13:12

Крумовград не остави шанс на Ботев (Враца)

Крумовград разби Ботев (Враца) в домакински мач от 9-ия кръг на Първа футболна лига.  "Синьо-жълтите" надвиха врачани с 3:0 на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Срещата започна по-добре за отбора домакин. В 33-ата минута това даде резултат, когато Рафаел Фуртадо засече центриране на Серкан Юсеин - 1:0. 2 минути след началото..

публикувано на 24.09.24 в 08:32