Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мануел Марков е новият старши треньор на баскетболния "Монтана"

Снимка: Любо Андреев

Мануел Марков сменя на поста Стефан Михайлов. Новият треньор е избран сред 10 други кандидати от страната и чужбина, обясни кметът Златко Живков:


"Като млад, интелигентен и амбициозен човек ще успее и ще може да продължи, това което имаме като цели и като задачи за новия сезон".


Мануел Марков – Мъни е треньор на юноши в столичния БУБА Баскет. За първи път в кариерата си ще води женски отбор:


"Реших да приема това предизвикателство, защото наистина целите, историята на клуба, амбициите на г-н Живков и на всички в Монтана, които се вълнуват толкова от женския баскетбол и това е общо взето марката на града, ме амбицират да работя и съм сигурен, че заедно можем да постигнем доста неща. Не се плаша от високи цели, напротив, винаги отборите, които съм водил, независимо на какво ниво са били, са се борили, винаги съм имал високи цели, така че тук няма място за отстъпление, напротив целите всички ги знаем и това е още една причина заради, която да приема. Спорта е за феновете. Тук е един от градовете, в които залата е пълна и именно това дава още по-голямо желание и мотивация за работа и на треньорите и на момичетата. Мога да им кажа, че това, което зависи от мен е да изградим един силен състав, който да играе приятен за тях баскетбол".


Мануел Марков е роден на 6 ноември 1980 година в София. Той е бивш треньор на мъжете на Левски. Бил е наставник на юношеския национален  отбор на България до 16 години и на два пъти до 18 години. От 2010 г. е изпълнителен директор и треньор на БУБА Баскет. Специализирал е в колеж в САЩ. Договорът на Марков със столичния клуб изтича на 8 юни, след което се заема с новото предизвикателство, жените на Монтана. 


Чуйте целия репортаж в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Бдин" отстъпи на "Локо" Мездра във Видин (СНИМКИ)

"Локомотив" Мездра победи с 2:1 "Бдин" на стадион "Георги Бенковски" във Видин. Дербито на 6-ия кръг на Северозападната Трета лига предложи динамичен футбол с много голови положения и пред двете врати. За гостите се разписаха Васил Калоянов (25 мин.) и Сергей Георгиев (56 мин.), за видинчани точен бе Радослав Захариев (34 мин.). Мачът започна с..

публикувано на 05.10.24 в 18:56

Стартира състезанието по офроуд в Мърчево

38 пилоти участват в състезанието по офроуд в бойчиновското село Мърчево . Кметът на общината Светлин Сретениев откри надпреварата: "Очаквахме около 20 автомобила, но действителността показа друго- в момента са 38 автомобила и над 1000 зрители в този дъждовен ден. Това никак не е малко да се случи в Мърчево и то за първи път." Трасето е..

публикувано на 05.10.24 в 16:23

Борци от Враца заслужиха сребърни медали на силен форум по борба

Борци от Враца заслужиха сребърни медали на силен форум по борба, съобщиха от Спортен клуб "Ботев 93".  На Балканското първенство в Скопие, столицата на Република Северна Македония, във възрастова група U17 при кадетите  Валентин Валентинов  в категория 80 килограма и  Калоян Иванов  в категория 51 килограма завоюваха сребърни медали. Съвсем малко не..

публикувано на 05.10.24 в 12:41

Световният рекорд на Цанко Цанков е признат

Две седмици след историческото плуване на Цанко Цанков от 120 километра без спиране в река Дунав, днес сутринта постижението беше официално ратифицирано от авторитетната Асоциация за световни рекорди (OWR). От организацията изпратиха на Цанков сертификат за автентичност и поздравления за успеха на 19 септември.  В него пише, че плуването е било по..

публикувано на 04.10.24 в 16:41

Срещу неудобен съперник започва участието на Монтана в Адриатическата лига

Баскетболистките на Монтана започват участието си в Адриатическата лига при жените.  В събота тимът на Преслав Пешев гостува на Цинкарна /Целе/, който е три пъти шампион на Адриатическата лига и за мнозина е най-класния отбор в първенството.  "Не си спомням победа в Целе, възможно най-трудният съперник. Предвид обаче амбициите, които заявяваме този..

публикувано на 04.10.24 в 15:26

Траялният офроуд дебютира в Северозападна България

В бойчиновското село Мърчево ще се проведе през почивните дни състезание по траялен офроуд. За първи път подобен вид автомобилно състезание ще има в Северозападна Българи, каза кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев. "Двама ентусиасти от Мърчево, Теодор и Иван, и едно младо момче, което е от Монтана, казва се Калоян, направиха среща..

публикувано на 04.10.24 в 15:14

Феновете на Ботев с безплатен превоз за гостуването в Пловдив

Фенове на Ботев /Враца/ се организират да подкрепят любимците си по време на следващия им мач.  В неделя тимът на Христо Янев гостува на Хебър /Пазарджик/, като срещата от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига ще се изиграе на пловдивския стадион „Локомотив". Фенклубът на врачани организира безплатен превоз за срещата, текат и записвания...

публикувано на 04.10.24 в 14:51