Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекъсват електрозахранването в Ботево и Цар Симеоново заради ремонти

Снимка: БГНЕС

Държавният Електроенергиен системен оператор /ЕСО/ уведоми ЧЕЗ Разпределение България за предстоящо изключване на електрозахранването в населени места в община Видин.

Изключванията ще бъдат на 7 и 8 юни / понеделник и вторник/ в селата Ботево и Цар Симеоново.

Прекъсванията на електрозахранването се налагат  поради извършване на реконструкция на въздушна линия 110 kV "Видбол”, собственост  на ЕСО.

Преустановяването на електрозахранването от преносната мрежа на Електроенергийният системен оператор ще се извършат за периода от 08:30 до 16:30 ч.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Румен Гечев ще е водач на листата на "БСП за България" за народни представители във Видин

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-то Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот. Кандидатите са обявени на официалния сайт на политическата формация. За водач на евролистата е избран Кристиан Вигенин. Следван..

публикувано на 27.04.24 в 15:14

Благотворителен базар организираха в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана

За поредна година в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана направиха изложба – базар от сувенири за Великден. От няколко месеца настанените в центъра, с помощта на педагозите и възпитателите, изработваха венчета, великденски яйца и зайци, букети с цвета и още най-различни символи за празника. В изработка се включи и Людмил Колов,..

публикувано на 27.04.24 в 13:44

Конкурс за най-чаровна лазарка обявиха в Софрониево

Онлайн фотоконкурс "Най - чаровна лазарка в Софрониево" обявиха от читалище "Пробуда - 1927" в селото. Конкурсът е в 3 възрастови групи, обясни секретарят на читалището Офелия Крумова. "Желаещите да участват трябва да изпратят снимки чрез месинджър на фейсбука на читалището до 28 април включително, това е Цветница. Към снимките се..

публикувано на 27.04.24 в 10:03

На трудова борса обявиха 45 нови работни места във Враца

45 свободни работни места бяха обявени като свободни по време на трудова борса, която се проведе във Враца . Заместник-кметът на общината Александър Владимиров даде официално началото на събитието. Форумът беше организиран от Младежки център – Враца, Агенция по заетостта, Дирекция „Бюро по труда" – Враца и Сдружение „Нов път" Хайредин. Инициативата е..

публикувано на 27.04.24 в 09:47

В Белоградчик лазарки наричаха за здраве

Малките лазарки от Детска градина „Иглика" - Белоградчик , накичени с венчета от върбови клонки, изненадаха общинската администрация в града. С песни, танци и наричания за здраве и берекет донесоха истинско пролетно настроение в общината. Децата пожелаха на своите домакини здраве, изобилие, и весело посрещане на Великденските празници. От..

публикувано на 27.04.24 в 08:44

Временно се променя организацията на движение в посока Видин по път I-1 между Ружинци и Дунавци

Променя се организацията на движение в посока Видин по път I-1 Видин - Монтана в отсечката между Ружинци и Дунавци, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Между 10 ч. и 17 ч. днес  ще се ограничи движението за всички превозни средства по първокласния път в участъка от кръстовището с път III-114 Ружинци - Тополовец до кръстовището за Дунавци..

публикувано на 27.04.24 в 08:18

Раздават великденски пакети на възрастни хора от община Бойница

Възрастни хора с ниски доходи ще бъдат подпомогнати за Великден в община Бойница. Празнични пакети ще получат около 30 души от 4 населени места, каза общественикът и организатор на великденската кампания Радослав Треилов.  "Съдържанието, което сме предвидили, е по един козунак, боя за яйца и по 40 лева. В понеделник, 29 април, ще стартираме от..

публикувано на 27.04.24 в 08:00