Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атрактивни и поучителни занимания за децата подготвят в Белоградчик

Снимка: Радио ВИДИН, архив

От 1 юли Центърът за обществена подкрепа в Белоградчик организира лятна работа за желаещите деца от града. В продължение на две седмици те ще се занимават по интереси– рисуване, пирографиране, изработване на сапуни, декупаж. Тези дейности децата ще извършват под ръководството на трудотерапевтите от Центъра. Заедно с това ще имат възможност да спортуват в един от дните. Това ще се случи на спортните площадки на НУ „Васил Левски“. Плануван е и поход до телевизионната кула. Но най–атрактивното предложение е издигането с балон. Атракцията е предвидена за 4 юли, неделя, от 06:00 часа. Специално за това родителите, които желаят децата им да се насладят на екстремното преживяване, ще трябва да ги придружат до мястото на издигането. Разбира се, с тях ще са и специалистите от ЦОП.

В деня под наслов „Да опазим чист и красив родния край“ малчуганите ще почистят и облагородят емблематични места в града. А изработените от тях пирографирани табели с надпис „Пазите природата чиста“, ще поставят на почистените терени. По време на летните занимания децата ще се запознаят и с историята на родния край като са предвидени посещения и беседи до паметниците на пол. Стефан Илиев, Димитър Списаревски и на загиналите във войните офицери и войници. Заниманията ще завършат с беседа за безопасна ваканция. Предвидена е и изложба с изработените материали и фото изложба, която да отрази процеса на работата на децата и техните най–интересни моменти.

На най–активните участници в лятната работа ще бъдат връчени грамоти. Всички занимания ще започват от 10:00 часа и ще са с продължителност два часа. Вече върви кампания по училищата за популяризиране на дейностите и записване на желаещите деца. Това ще става с декларация на родителите, в която да заявят съгласието си децата им да участват в дейностите под ръководството на служителите в Центъра.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 1 юли 2024 година

Аптечки  за безплатно ползване поставиха във Вършец.  Идеята е на местния аптекар Невяна Георгиева и се осъществява със съдействието на Община Вършец, която закупува и монтира кутиите. Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата..

публикувано на 01.07.24 в 18:00

Тръгна подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци в село Сумер

Подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци стартира в Монтана. Според информацията вариант за съхранението на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" е село Сумер . Жителите на Сумер са притеснени, че в района на селото може да се съхраняват отпадъци от работата на ядрената централа в Козлодуй. Според бившия кмет на..

публикувано на 01.07.24 в 16:56

В Мездра ще бъде извършена дезинсекция срещу комари

При подходящи метеорологични условия на 2 юли (вторник) от 21:00 часа ще бъде извършена дезинсекция с топъл аерозол срещу комари на тревната, храстовата и дървесната растителност на територията на гр. Мездра , съобщават от общината. За обработката на площите ще се използват биоцидни препарати, които са разрешени за употреба от Министерство на..

публикувано на 01.07.24 в 15:25

Творци от Северозапада участваха във форум на съюза на писателите

Творци от Северозападна България се включиха в годишното отчетно събрание на Съюза на българските писатели (СБП). Редовният форум се проведе преди дни в сградата на Съюза на българските художници (Столичната галерия „Шипка“ №6). Регионът беше представляван от Галина Ганова от Враца и Юлий Йорданов от Лом. Докладът на Управителния..

публикувано на 01.07.24 в 15:02

Кметът на Градец продължава да дарява пари на новородените бебета в селото

Кметът на видинското село Градец Илия Томов продължава да дава по 200 лева на бебе , родено от жители на населеното място. Седем бебета са родени в Градец от началото на годината, каза  Силвия Каменова , служител на кметството. "В момента по моите спомени е четвърто дете, иначе са седем за година. Имаме едно бебе, родено в Германия и като се..

публикувано на 01.07.24 в 14:51

Започна приемът на заявления за енергийни помощи

Започна приемът на заявления-декларации за отпускане на енергийни помощи за предстоящия отоплителен сезон. Заявленията могат да се подават до 31 октомври, каза директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Видин Венцислав Боянов : "Подават се на място в дирекциите "Социално подпомагане" или в специално организирани за целта приемни...

публикувано на 01.07.24 в 14:33

Синодът трябва да назначи наместник на Видинската епархия

Предстои да бъде назначен наместник на епархийския престол, след като Видинският митрополит Даниил беше избран за български патриарх. За целта Епархийският съвет трябва да извести писмено Светия синод, каза отец Владимир Велков от Видинската митрополия. "Процедурата по устава на Българската православна църква е такава, че като се..

публикувано на 01.07.24 в 13:31