Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Видин с намерение да модернизира стадион "Георги Бенковски"

Снимка: Радио ВИДИН


Видин да има реновиран и модерен стадион е намерението на общината, съобщи преди дни на пресконференция градоначалникът Цветан Ценков

"В момента кандидатстваме за цялостен ремонт на стадиона пред Министерството на младежта и спорта. Опитваме се да получим онези 500 хиляди лева за ремонт на лекоатлетическата писта. Ще се опитаме да кандидатстваме пред Международната асоциация за кану-каяк за гребния канал. Ако направим Арена Видин - т.е видински стадион - защото той е на 70-80 години, катастрофа е, тече покрив, но не можем да оправим терена, дренажите, напояването, скамейките. Вече имаме спортен проект, със стойност. Надявам се новия министър да не може да спи спокойно, когато се сети за Видин. Ще го атакувам постоянно. Срамота е да нямаме хубав стадион, нашите деца трябва да спортуват".

През месец март общинските съветници гласуваха разпределянето на субсидиите за спорта. Средствата в размер на 150 хиляди лева са разпределени между 17 спортни клуба.

"Стабилизирахме спорта, спряхме вредните навици, спазват се стриктно финансовите отчети".

Община Видин не участва в изграждането на футболния миникомплекс при Колодрума, каза още Ценков.

"Колодрумът се прави от БФС. Знаете там, че има неуредици в избора на ръководство. Наскоро видях, че вече са обявили всички комисии и представители. Аз съм говорил с г-н Попов, заместник председател на комплекса. Понеже това е проект на БФС, ние просто помагаме на фирмата-изпълнител, която е от Видин. Помагаме за поставяне на химическите тоалетни и за охраната, но нищо друго".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Раздадоха награди за 30-ата година от първото влизане на Монтана в „А" група

30 години от влизането за първи път на Монтана в „А" футболна група  отбелязаха на стадион „Огоста". С едноминутно мълчание бяха почетени хората дали за футбола, които вече не са между живите. На зеления килим отново се събраха футболисти вкарали тима в „А" РФГ. Монтана спечели промоция за „А" група през сезон 1993/1994 г., като завърши на второ място в..

публикувано на 09.06.24 в 15:41

"Спартак" /Плевен/ спечели футболния турнир "Панчев и Парчето" в Монтана

Отборът на Спартак /Плевен/ е победител в детски футболен турнир „Панчев и Парчето". Осем тима взеха участие в традиционната надпревара. На финала Спартак победи с 3:0 Ботев /Враца/. Монтана спечели третото място след успех с 2:1 над столичния Левски – Раковски. На следващите места се наредиха Национал /София/, Ком /Берковица/, Фортуна /Плевен/ и ДФК..

публикувано на 09.06.24 в 15:19

Врачанин е шампион на международен турнир по борба

Врачанинът Владислав Иванов стана шампион в своята категория по време на международния турнир по борба „Васил Сейменов" в Самоков. Надпреварата се организира за първи път. Владислав Иванов заслужи златния медал след тотална доминация при момчетата в категория до 38 кг. По пътя към титлата врачанският борец се справи с противник от ЦСКА, състезател от..

публикувано на 09.06.24 в 14:34

"Ботев" Враца сменя треньор и футболисти

Ботев /Враца/ ще гради нов отбор и то около футболисти с български имена и произход – това обявиха от ръководството на елитния клуб, който оцеля по драматичен начин в изминалата кампания на Първа лига. След като „проспа" редовния сезон, командата със зелени екипи се вдигна на отчаян щурм и след серия от 3 победи и 2 равенства в решаващите плейофи успя..

публикувано на 09.06.24 в 14:30

Пето място на финалите на ученическите игри по футбол за Мездра

Отборът по футбол на ОУ ”Христо Ботев” Мездра се представи достойно на финалите на ученически игри по футбол 5-7 клас в Созопол. В групите момчетата записаха две нелепи загуби с по 2-3 от София и Добрич и бяха на 10 минути от финала, но не успяха. Последва победа с 10-0 в мача за 5 то място срещу отбора на Созопол. За последно училище от област..

публикувано на 08.06.24 в 15:30

Монтана и "Спартак" /Плевен/ спечелиха групите в турнира в Монтана

Отборите на Монтана и "Спартак" /Плевен/ станаха първи в групите си на турнира по футбол за деца „Панчев и Парчето“ в Монтана. Малките монтанци спечелиха две победи в своята група. Толкова имат "Левски – Раковски" /София/ и "Фортуна" /Плевен/, които се наредиха на следващите две места по голова разлика.  ДФК Видин е четвърти.  В група „В“..

публикувано на 07.06.24 в 21:05

Започна турнирът "Панчев и Парчето" в Монтана

Осем отбора, разпределени в две групи, се състезават за купата "Панчев и Парчето". Традиционният д етски футболен турнир се провежда  в Монтана днес и в събота (7-и и 8 юни).  Турнирът е за деца родени след 1 януари 2014 година и е   в памет на бившите футболисти на "Септемврийска слава" (Михайловград) - Георги Панчев и Иван Ангелов – Парчето. О..

публикувано на 07.06.24 в 17:09