Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маги от Монтана с нова лятна песен

| обновено на 11.08.21 в 14:03

Магдалена Александрова от Монтана има нова авторска песен - "Отиваме на плажа", към която вече има и видеоклип. Музиката и текстът са на майката на Маги - Наталия Делионова и на Валери Геров, аранжимент - Валери Геров, звукозапис и тонрежисура - Филип Наков, видеозаснемане и видеомонтаж- Светлин Балкански. Идеята за песента е дошла съвсем спонтанно, разказва Наталия Делионова:


"То не беше идея за песен, беше едно случайно припяване. Бяхме на море и ние с Маги сме много бавни в оправянето си за плаж, суетим се около това да се намаже гърба предварително с плажно мляко... Постоянно закъснявахме за плаж и отивахме към обяд. Мъжът ми един ден хвана китарата и  започна да си дрънка "Отиваме на плажа, гърба сега си мажа". Започнахме да се смеем и всеки път като една закачка това почва да се пее, години след този случай. И преди няколко месеца се замислихме това да го направим на песен... Когато стана готов записът, Маги предложи- защо да не го направим на клип... Тя ни нави... Светлин Балкански се съгласи да снима,  в рамките на една седмица направихме сценарий... Резултатът нас ни удовлетворява като за нискобюджетна продукция си е много добре."


Магдалена Александрова изпълнява песента Маги е възпитаник на Обединен детски комплекс "Ние врабчетата" Монтана. Тя има много музикални награди, една от най-престижните  голямата награда GRAND PRIX за клип в VІІ Международен конкурс SOFIA GRAND PRIX 2020 г. Първо  място тази година в XVI ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен "Родолюбие 2021", гр. Панагюрище

Морето за Маги е много важно и много любимо, всъщност цялото семейство обича да ходи на море и затова съвсем логично се появява и песента. Маги настоява към песента да се направи и видеоклип, и то не след лятото, а точно сега в топлите летни месеци - разказва младата изпълнителка :


"Аз исках да я направим сега, да стане като една лятна забава и хората да я слушат, докато са на море, да се забавляват. . Клипът оттам тръгна... Има сценарий, интересно е. Песента не е лесна, но аз се справих с нея... Госпожа Миглена Георгиева ми помогна и вкъщи си репетирах... Докато снимахме беше най-забавно докато карах джета, толкова много ми хареса... Много обичам морето... Не мога без море..."

Повече може да чуете в прикачените звукови файлове.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Романът "Шлеп в пустинята" отвежда към суровата реалност

„Шлеп в пустинята“ на Людмил Тодоров е толкова кратък, че ти се струва неоправдано претенциозно да бъде наречен роман. Само 152 страници, но пък 152 страници сурова реалност, в която никой от нас не си признава, че живее ежедневно! Когато обаче започнеш да го четеш, неусетно започва да ти се струва прекалено тривиално, почти грубо да го наречеш..

публикувано на 27.09.24 в 17:20

За събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация"

В "Едно"  говорим за събитията, в които участваха през септември от екипа на фондация "Подкрепа за реализация" - Видин.  От 12-ти до 16-и септември бяха гости на международния фестивал "Арт зона за всички" в сръбския град Зайчар. Организатор е Детски център - Зайчар, с който видинската фондация работи по проекта  "U korak sa..

публикувано на 27.09.24 в 17:18

Видинското читалище „Цвят” отваря врати за посетители

Традиционно в първия ден на октомври от десетилетия читалище „Цвят” открива новата си учебна и творческа година. На този ден входът ще е отворен за всички, които желаят да станат съпричастни към работата и постиженията на възпитаниците на школи и състави и на техните преподаватели, съобщават от културното средище.  Информационният ден на отворените..

публикувано на 27.09.24 в 15:57

Видин ще е домакин на фестивала "Здравей, Здраве"

Седмото издание на фестивала "Здравей, Здраве" ще се проведе във Видин . Той ще се състои тази събота, 28 септември, в Културен център "Жул Паскин".  "Пристъпваме към утрешното събитие, заредени с позитивизъм, с желание да помогнем на повече хора да усетят и да разберат себе си на първо място, а оттам ще започне и нов живот за тях", каза за Радио..

публикувано на 27.09.24 в 15:55

Георги Кузманов - библиотекарят с интересно хоби

В "Професия хоби" днес ви срещаме Георги Кузманов от Видин . Той работи като библиотекар, но хобито му е доста нетрадиционно. Георги се разтоварва като пише текстове за рап песни, а също така и рапира. В рап средите се представя с артистичния псевдоним "Субекта". С помощта на негов близък приятел, който прави музиката, имат издадени..

публикувано на 27.09.24 в 14:59

Владимирово - селото, където традициите срещат надеждата за бъдещето

Гостуваме в село Владимирово - място с дълбоки исторически корени и силен дух. Владимирово е едно кътче, което пази духа на традициите, но също така гледа към бъдещето. Намира в община Бойчиновци . Селото е голямо и има много млади хора. Цветелин Михайлов е кмет на Владимирово само от няколко месеца, но има амбицията да облагороди и развие..

публикувано на 27.09.24 в 11:45

Виктория Топалска представя книгата "По(д)правки" във Видин

Предстои представянето на втората книга на Виктория Топалска . Изданието включва разкази, вдъхновени от живота и носи името "По(д)правки" . Виктория Топалска разказа подробности: "Книга, доста по-различна от първата... Първата ми книга е стихосбирка... Тотално съм се насочила на друго място, сега в момента, защото съм..

публикувано на 27.09.24 в 11:09