Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтирана е Детската млечна кухня във Видин

Снимка: Община Видин

Извършен е ремонт в базата на Детската млечна кухня във Видин на ул. „Дунавска“ №18. Там се приготвя храна за деца на възраст от 6 месеца до 3 години. Това е и един от пунктовете, където заявилите ползването на услугата могат да получат храна за своите деца. Ремонтът включва подмяна на ВиК системата, монтиране на нови мивки, освежаване на помещения. Освен това на входа на централния пункт, както и на другите два пункта за раздаване на храна – в ж.к. „Георги Бенковски“ и на ул. „Широка“ (зад Къщата с куклите), са поставени нови табели.

Интересът към услугите на Детската млечна кухня се увеличава, посочи директорът на детското заведение Нина Емилова и добави: „Осигуряваме за малчуганите храна, отговаряща на изискванията на наредба №2 и на рецептурника, който влезе в сила през 2013 година. Това е важно, защото по този начин децата си набавят не само енергия, но и достатъчно минерали и витамини“.

Нина Емилова обясни, че при необходимост се приготвя храна, подходяща за специфичните диетични изисквания на децата. В периода, когато детските градини не работеха заради епидемичната ситуация, интересът към услугите на млечната кухня дори се е увеличил. Родители, дошли във Видин за лятото от други градове в страната, също вземали храна и споделили, че са доволни от качеството и достъпната цена – 1 лев е таксата за три ястия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

30 търговци и производители ще участват във фермерски базар във Враца

Традиционен фермерски базар ще се проведе утре, 15 юни, във Враца . Жители и гости на града ще могат да опитат и закупят ръчно изработени и био продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и да се запознаят с автентични занаяти. Идеята е да се насърчи българското производство, каза Николай Николов , експерт "Връзки с обществеността" към Общината: "В..

публикувано на 14.06.24 в 13:00

Шофьор на камион пострада при катастрофа в община Якимово

Водач на товарен автомобил е пострадал при пътно-транспортно произшествие с тир на територията на община Якимово, съобщават от полицията в Монтана. Инцидентът е станал вчера, 13 юни, около 16:20 часа край село Долно Церовене . 46-годишен шофьор при управление на влекач с прикачено полуремарке, собственост на монтанска фирма, при излизане от земен път,..

публикувано на 14.06.24 в 11:31

Козлодуй е домакин на национален мотосъбор

Национален мотосъбор започва днес, 14 юни, в град Козлодуй . Той е традиционен и се провежда за 17-та поредна година година. Организатор на събитието е козлодуйският мотоклуб "MC Nuclears" с подкрепата на местната Община. Надяваме се на хубаво време и посещение от много хора, каза за Радио ВИДИН председателят на мотоклуба Калин Цветков : "От..

публикувано на 14.06.24 в 10:59

АПИ: Остава временната организация на движение между Мездра и Лютидол

Няма издадена заповед за промяна на временната организация на движение в участъка Мездра – Лютидол , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Движението за всички видове моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1 ще бъде ограничено, когато завърши ремонтът на обходните трасета, посочват от..

публикувано на 14.06.24 в 10:36

Ясно е разпределението на мандатите в Северозапада

След като Централната избирателна комисия публикува броя на депутатските места , които получават партиите и коалициите, стана ясно как се разпределят мандатите между партиите в страната. Видин изпраща четирима депутати, като ГЕРБ-СДС, "Възраждане", ПП-ДБ и ДПС получават по един мандат. От  Монтана също са четирима, като двама са от ДПС, а по един..

публикувано на 14.06.24 в 09:58
Регионална здравна инспекция - Монтана

Нов случай на сифилис е регистриран в Монтанско

Десети случай на разболял се от сифилис тази година регистрира Регионалната здравна инспекция в Монтана . Увеличават се болните с венерическото заболяване.  Първият за годината бе установен в край на февруари. Един от тях е на новородено дете, припомниха от хигиенната инспекция. За цялата минала година случаите на сифилис в област Монтана са 14, а..

публикувано на 14.06.24 в 09:39
Първата в страната покрита детска площадка се строи във Враца

Първата в страната покрита детска площадка правят във Враца

До началото на учебната година в квартал "Младост" ще има модерен парк с първата в страната покрита детска площадка, обещаха от общинската управа на Враца.  Кметът Калин Каменов инспектира строителството и се запозна с предстоящите дейности по обекта.  До момента е изградена изцяло подземната комуникация, монтирана е конструкцията за покритата..

публикувано на 14.06.24 в 06:59