Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ- Видин бойкотира заседанието на Общинския съвет

Снимка: Радио ВИДИН

Общинските съветници от ГЕРБ са бойкотирали вчерашното заседание на Общинския съвет във Видин в знак на несъгласие с позицията на кмета Цветан Ценков да участва в инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори президентски мандат. Припомняме, че заседанието бе отложено заради липса на кворум - в залата присъстваха едва 15 от общо 33 общински съветници. 

"Според мен местният парламент не е съгласен с виждането на кмета на града и за подкрепата му към кандидат- президента Радев. Ние смятаме, че президента Радев е един неуспешен управленец. И по никакъв начин не възприемаме това поведение на нашия градоначалник.", каза  Александър Матеев, областен координатор на ГЕРБ във Видин.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Видин за предстоящите парламентарни избори Росица Кирова призова кметът на община Видин да възстанови диалога с общинските съветници:

"Надявам се да има диалог в Общински съвет Видин, защото Видин е нашия град. Всичко, което се случва тук касае нас, касае нашите съграждани. И смятам, че не трябва да наказваме видинчани, заради на някой грешните решения."

На изборите през 2019 година Цветан Ценков бе издигнат за кмет на Видин от Местна коалиция СДС. Преди дни коалиционният партньор на ГЕРБ оттегли подкрепата си към кмета заради участието му в инициативния комитет на Румен Радев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха над 168 000 къса недекларирани цигари и тютюн на Дунав мост 2

Митнически служители откриха 168 180 къса (8 409 кутии) цигари и 2 400 грама тютюн при две проверки в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници". Общо 6 409 кутии (128 180 къса) цигари и още 60 пакета тютюн, с български акцизни бандероли, са намерени в товарен микробус, пътуващ за Белгия и Франция, управляван от български гражданин...

публикувано на 18.06.24 в 11:38

Трима зрелостници от Монтанско са отличници на матурите

Зрелостник от Монтана издържа четири матури с отличен. Илиян Илиев и Велина Бойчева, изкарали шестици на зрелостните изпити и са номинирани за национална диплома. Трима зрелостници от област Монтана са издържали с "Отличен" матурите след 12 клас, спрямо един през миналата кампания. Велина Бойчева от математическата гимназия в Монтана е с..

публикувано на 18.06.24 в 11:20

119 безработни ще започнат работа в област Враца по програмата за заетост

Общо 119 работни места ще бъдат разкрити през тази година в област Враца , това стана ясно от утвърдения проект на Регионалната програма за заетост. Планираната заетост е за 5 месеца на годината на пълен работен ден и е на стойност от 694 748 лева. Освен финансовият ресурс по програмата, в заявените формуляри от работодатели – общински..

публикувано на 18.06.24 в 09:53

Жътвената кампания започна в Монтанско с народен обичай

В област Монтана откриха жътвената кампания - във Вълчедръм това стана с ритуал по стар български обичай. Местни земеделци споделиха, че очакват малко по-слаби добиви пшеница от миналата година. Между 500 и 600 килограма средно от декар пшеница и ечемик очакват земеделски производители тази година. Феди Фердинандов е земеделец от Вълчедръм,..

публикувано на 18.06.24 в 09:48

Разяснителна кампания за финансиране на проекти започна във Враца

  Разяснителна кампания, чиято цел е представяне на актуални и предстоящи процедури за финансиране на проекти със средства от Европейския социален инвестиционен фонд започна във Враца. Организатор е  Областния информационен център във Враца. Първата среща се състоя в Мизия.  От 20 юни до 5 юли предстоят срещи и в останалата част на областта, като има..

публикувано на 18.06.24 в 07:21

Снимката на 17 юни 2024 година

Президентът Румен Радев насрочи с указ първото заседание на 50-ото Народно събрание за сряда. На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното събрание. 14 ще са народните представители от Северозапада . От област Видин са избрани Вера Александрова от партия "Възраждане", Любен Иванов от..

публикувано на 17.06.24 в 18:10
Лидерът на СДС Румен Христов (в средата) заедно с кмета на Монтана Златко Живков (вдясно)

Румен Христов: Трябва да имаме проевропейско правителство

Новото правителство на България трябва да бъде проевропейски насочено, с четиригодишен мандат на управление, смята лидерът на СДС Румен Христов . „Трябва да понесем отговорността и да състави правителство“, убеден е народният представител от ГЕРБ – СДС от Монтана Румен Христов. Малко е напрегнато времето и до сряда трябва да се направят срещите с..

публикувано на 17.06.24 в 16:06