Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са преференциите за кандидат-депутатите от община Мездра

Снимка: Радио ВИДИН

Централната избирателна комисия обяви резултатите от гласуването в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони в 47-ото Народно събрание и броя на получените предпочитания за кандидатите по кандидатски листи в отделните изборни райони.  Данните показват, че деветимата кандидат-депутати от община Мездра, регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори, които се проведоха миналата неделя, са получили общо 2 398 предпочитания.


Най-много преференции - 1 183 (7,61%), има третият в листата на Коалиция "ГЕРБ-СДС" Мирослав Аспарухов, който прескача прага от 7% от гласувалите за коалицията, но не размества листата и остава трети.


На второ място се нарежда втората в листата на ПП ДПС Каролина Кьолер с 656 предпочитания (13,32%), която също минава 7-процентния праг, но отново не размества листата и остава втора.


Трети с 226 преференции (4,59%) е единадесетият в листата на ДПС Мирчо Мирчев, а четвърти с 208 предпочитания (3,35%) - петият в листата на ПП "Има такъв народ" Стефан Красимиров.


На пета позиция с 84 преференции (8,81%) е четвъртият в листата на ПП ВМРО-БНД д-р Емил Младенов, който е събрал 84 преференции (8,81%) и благодарение на тази лична подкрепа има втори резултат в листата на "войводите".


Следват: Виктория Йотова - шеста в листата на КП "Изправи се БГ! Ние идваме!", с 21 предпочитания (1,05%), Денолюба Иванова - четвърта в листата на ПП "Воля", с 11 преференции (5,58%), Райна Ангелова - трета в листата на ПП "Глас народен", с 9 преференции (3,36%) и Станислав Серафимов - трети в листата на ПП "Мир", който не е получил нито една преференция.


Разпределението на шестте депутатски мандата в Шести изборен район - Врачански е следното: Коалиция "ГЕРБ-СДС" - 2, ПП "Продължаваме промяната", ПП ДПС, Коалиция "БСП за България" и ПП "Има такъв народ" - по 1.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Валери Димитров: На 100% е обезпечена подготовката на изборите в област Монтана

Готовност за нормалното и спокойно протичане на парламентарните избори на 2 октомври декларира областният управител на Монтана Валери Димитров : "По отношение на организацията, това, което зависи от Областната администрация, всичко по план-график е направено, съгласно Изборния кодекс, разпорежданията на ЦИК и Районната избирателна комисия. На..

публикувано на 27.09.22 в 12:12

Пет политически сили с депутат от Монтана

Централната избирателна комисия утвърди със свое решение разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони след изборите за народни представители на 14 ноември. От област Монтана в 47-ия парламент ще има петима депутати от пет различни политически сили. ПП "Продължаваме промяната" ще бъде представена от Инна Иванова ,..

публикувано на 19.11.21 в 08:37

ЦИК обяви мандатите за народни представители от Враца

Централната избирателна комисия обяви окончателното разпределение на мандатите в 47-ото Народно събрание. Най-много депутати ще имат "Продължаваме промяната" - 67, след тях са ГЕРБ-СДС с 59 народни представители. Третата по численост група е ДПС с 34 депутати. БСП ще имат 26 депутати, а "Има такъв народ" - 25. "Демократична България" е с 16 народни..

публикувано на 19.11.21 в 07:49

Официално: депутатите от Видин

Централната избирателна комисия обяви   мандатите за народни представители в Четиридесет и седмото Народно събрание. Росица Кирова печели за трети пореден път парламентарните избори в област Видин, като водач на листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота на коалицията. Тя беше народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание, като вторият път е..

публикувано на 18.11.21 в 20:35

Изборните бюлетини за вота в неделя пристигнаха във Видин

80 000 бюлетини, предназначени за предстоящите на 21 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент,  бяха доставени в Областна администрация Видин при засилени мерки за сигурност,  съобщиха от областната администрация. Бюлетините ще се съхраняват в определено за целта помещение в сградата на Областна администрация, оборудвано със СОТ, а..

публикувано на 18.11.21 в 15:50

Бюлетините за изборите в неделя пристигнаха в Монтана

Бюлетините за втория тур на изборите за  президент и вицепрезидент на Република България  на 21 ноември пристигнаха в Монтана. За областта са осигурени 123 000 бюлетини. Те ще се съхраняват по полицейска охрана в сградата на областната администрация от където ще бъдат транспортирани до общините в региона.  Малко над 121 000 жители на област..

публикувано на 18.11.21 в 15:43

ГЕРБ-СДС първи в Кула

Коалиция ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с  311 гласа в град Кула , това показват окончателните резултати, публикувани от ЦИК. Втора сила е "Продължаваме промяната и "Има такъв народ", които имат равен брой по 129 гласа. БСП ЗА БЪЛГАРИЯ заема трета позиция с 108 гласа. Четвърти е резултатът на Демократична България - Обединение (ДА България, ДСБ,..

публикувано на 16.11.21 в 16:37