Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Владимиров: Гласувам, защото трябва да дам пример на останалите

3
Снимка: Радио Видин

Кметът на Кула Владимир Владимиров гласува на балотажа на президентските избори, за да даде пример на останалите, обясни той за радио Видин:

 

"Трябва да гласува всеки един, да има своето мнение и това е начина, да изрази своето мнение, а не постфактум да започваме, както обичаме българите, да мрънкаме и да се оправдаваме."


Според Владимир Владимиров ролята на президента на България е важна, особено за външните политики на страната ни:

"Ролята на президента е изключително важна. Той трябва да определя външните политики, за да може да просперира държавата и да върви напред."


*Повече чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод избра тримата кандидати за патриарх на България

Светият Синод на Българската православна църква избра днес тримата кандидати, от които на 30 юни ще бъде избран новият български патриарх. Това са  Григорий Врачански  - с 11 гласа,  Гавриил Ловчански  - с 9 гласа, и  Даниил Видински  - с 9 гласа, съобщи говорителят на Синода митрополит Киприан.  Според Устава на БПЦ кандидатите за духовен водач на..

публикувано на 20.06.24 в 18:12

Снимката на 20 юни 2024 година

С ритуал по зажънване в землището на село Рупци бе даден символичен старт на  жътвената кампания  в област Видин. Днес е празник, защото слагаме началото на прибиране на реколтата, а идеята ни е да съхраним традициите, посочи Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите. Брутният вътрешен продукт на човек от..

публикувано на 20.06.24 в 18:10

Нова процедура за подмяна на печките на твърдо гориво започва във Видин

Близо 3800 домакинства от община Видин ще могат да подменят отоплителните уреди на твърдо гориво с такива, които по-малко замърсяват въздуха. Финансирането е за 23 452 000 лв. Близо 19 934 000 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите от държавния бюджет. Ще могат да се възползват жителите на всички населени места от..

публикувано на 20.06.24 в 17:18

Частични местни избори ще се проведат в Северозапада

Шест листи с кандидати за общински съветници са регистрирани за участие в частичните местни избори в община Борован , сочат решенията на Общинската избирателна комисия. Изборите ще бъдат на 23 юни . До ново гласуване за местен парламент се стигна след като изборите в Борован бяха касирани, заради видеозапис от пета секция в село Малорад , където..

публикувано на 20.06.24 в 17:00

Жътвата във Видинско стартира с ритуал

С ритуал по зажънване в землището на село Рупци бе даден символичен старт на жътвената кампания в област Видин. Днес е празник, защото слагаме началото на прибиране на реколтата, а идеята ни е да съхраним традициите, посочи Жечко Андрейнски , председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите: "Началото на жътвата е завършекът на..

публикувано на 20.06.24 в 15:23

Прокуратурата във Враца разследва случая с падналото от третия етаж дете

Районната прокуратура във Враца разследва случая с 6-годишното момиче , което падна от третия етаж на жилищен блок в града. Образувано е досъдебно производство срещу родителите на детето, че са го оставили без надзор и достатъчна грижа, с което е създадена опасност за неговото физическо, душевно и морално развитие. Засега няма данни,..

публикувано на 20.06.24 в 14:41

"Споделени движения", или как видни спортисти се заеха да рисуват

Малко преди най-голямото спортно събитие това лято - Олимпийските игри в Париж , Българският културен институт във френската столица отваря врати за артистичен проект, обединяващ спорт и изкуство. Тази вечер е официалното откриване на изложбата "Споделени движения" на Александър Василев – Василевса , в която 16 от най-популярните в света български..

публикувано на 20.06.24 в 13:00