Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изплащат възнагражденията на членовете на СИК във Видин

Снимка: Радио Видин

Започна изплащането на възнагражденията на участниците в изборните комисии, сформирани на територията на община Видин за изборите през месец ноември. От сутринта пред сградата на общинската администрация се изви опашка от членовете на СИК: 

"От 10 часа са започнали да раздават паричките и който е разбрал, всеки идва. Толкова много хора няма как да ни съберат, предвид и обстановката, в която се намираме в момента." - каза за радио Видин Емилия Стоянова, председател на 91-ва секция във видинското село Майор Узуново.

Спокойно и без напрежение хората изчакваха реда си, за да получат полагащото им се за участието им в изборния процес на 14 и 21 ноември. 

Средствата ще се изплащат всеки работен ден, от 10:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:00 ч. до 16:00 ч., на партерния етаж в сградата на Общинската администрация (пл. "Бдинци" №2), съобщиха от общинската администрация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Неговановци организират приказен карнавал

Приказен карнавал организира днес читалището във видинското село Неговановци. За всички деца са предвидени лакомства и атрактивни награди, каза секретарят на народно читалище "Светлина" Мариана Димитрова: "Много дечица ще бъдат облечени не само като приказни герои, а и като анимационни. Знае се, че на 11 май честваме ден за почит към Светите..

публикувано на 11.05.24 в 12:00

Професионален празник отбелязват библиотекарите

Библиотекарите отбелязват своя професионален празник.   Професията съществува от древността и ако в миналото е била упражнявана основно от мъже, днес все повече жени откриват призванието си в нея. Лидия Векова , е библиотекар в отдел "Заемна за възрастни" на Видинската регионална библиотека от 12 години:  "На мен лично ми дава много социални..

публикувано на 11.05.24 в 09:30

Църквата почита светите братя Кирил и Методий

Православната Църква почита днес паметта на светите учители славянобългарски Кирил и Методий. Повече за светите братя разказва свещеник Илия Симеонов от Видинска Епархия: "...Светите братя Кирил и Методий се родили в град Солун. Живели през девети век. Баща им Лъв бил виден пълководец, майка им Мария добра християнка. Получили добро образование,..

публикувано на 11.05.24 в 09:00

Жители на общините Монтана и Берковица: Тирове да не минават през Петрохан

Жители на населени места от общините Монтана и Берковица не искат тирове да минават през Петрохан. Заради предстоящите ремонтни дейности на пътя Мездра – Ботевград има предложение тежкотоварният трафик да бъде пренасочен през прохода. Жителите на монтанското село Благово също не са съгласни и изпратиха подписка до Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)...

публикувано на 11.05.24 в 08:30

Клисурският манастир отбелязва храмов празник

Клисурският манастир, който има за свои покровители светите братя Кирил и Методий днес отбелязва храмов празник. По този повод от 9:30 ч. е предвидено  празнично богослужение, възглавено от негово високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил в съслужение с много духовници и монахини от страната и чужбина.  Празникът продължава с концерт с..

публикувано на 11.05.24 в 08:05

Най-старото училище в Монтана стана на 145 години

Възпитаници на първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" изнесоха двучасов концерт в голяма зала на Драматичния театър по повод 145-тата годишнина на институцията.  Първо основно училище в Монтана поставя основата на училищното дело в града. То отворя врати в далечната 1879 година. Благодарение на ремонта преди две година сградата бе напълно..

публикувано на 11.05.24 в 07:30

Снимката на 10 май 2024 година

Ученици от начален етап на образование в Средно училище "Цар Симеон Велики" във Видин участваха в пролетен карнавал . Инициативата е по случай патронния празник на учебното заведение и 142 години от създаването му.  От полунощ официално започна предизборната кампания за предстоящите на 9 юни избори за членове на Европейския парламент и за..

публикувано на 10.05.24 в 18:00