Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С благотворителност приключи "Седмицата на доброто" в детска градина "Синчец"

Снимка: Радио Видин


"Седмица на доброто" е инициативата на видинската детска градина "Синчец", която стартира този понеделник. Под мотото "Направи добро-подари усмивка" през цялата седмица са организирани дейности, инициативи и благотворителна кампания "От деца за деца". 

Със средства от педагогическия персонал на детската градина бяха закупени и предоставени образователните подаръци за децата от Центъра за обществена подкрепа, които включват книжки, флумастри и химикали. Пликове с лакомства, също предназначени за децата от Центъра, дариха родителите на малчуганите в групите "Снежанка" и "Мечо пух" към детска градина "Синчец" - гр. Видин. "Образователни и вкусни" - така описа приготвените пакети Ралица Страхилова, учител в ДГ "Синчец"- група "Снежанка".

С лакомства, картички и специално направени от децата книжки, представители на видинската детска градина посетиха и детското отделение на видинската болница. Там към момента има настанени 6 деца, които бяха зарадвани с ръчно приготвените за тях изненади. За персонала на отделението, както и за този на ковид отделението имаше и изработени от децата коледни картички. Коледа за децата от детското отделение на видинската болница започва от днес, каза и началникът на отделението д-р Пламен Филипов:

"Тази инициатива е похвална, защото идват много организации, но това е направено от ръцете на децата. Тази съпричастност е много важна, защото от отношението към децата личи и отношението на обществото към цялото общество. Грижата за децата е най-важна и не само да бъде по документи и по лозунги, трябва да бъде и в действителност" - допълни още доктор Филипов.

С този акт на доброта детската приключи своята "Седмица на доброто". Това обаче няма да бъде последната инициатива, която учебното заведение организира. Отворени за нови идеи и дейности остават децата и персоналът на ДГ "Синчец" и занапред, категорична е Габриела Борисова- директор на институцията:

"Ние сме отворени към всякакъв тип доброта и благотворителност. Също сме и склонни да участваме във всякакъв тип благотворителност, дали с финансови средства, дали с нещо материално, ако някой потърси от нас съдействие, сме готови да съдействаме, но и наши инициативи със сигурност ще има напред във времето" - каза Габриела Борисова.

Много усмивки бяха подарени тази седмица на малки и големи,  благодарение на всеотдайността, креативността и добрите намерения на деца, родители и учители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Звезда и Викенти Водови от Гъмзово - за живота на село и хармоничната любов

В рубриката "На раздумка с Яна Маринова" днес ви срещаме с едно трудолюбиво българско семейство. Това са Звезда и Викенти Водови от видинското село Гъмзово, които са пример за един щастлив и хармоничен съвместен живот. Звезда е работила като счетоводител, Викенти по професия е енергетик, също така е и инструктор по плуване. Те са от тези..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Богомил Петров с предстоящи екологични инициативи във Видин

Приключи едномесечно почистване на Видин, което започна на 22 март- Световния ден на водата и приключи на 22 април- Денят на Земята, обясни видинският еколог Богомил Петров: "За един ден не може да се почисти, то и за един месец не може, но все пак в училищата изпратихме известие и в детските градини и всичко започна на 22 март от детска..

публикувано на 25.04.24 в 16:18

В Търнава отбелязаха Деня на Земята

В парка в центъра на село Търнава, община Бяла Слатина, децата от местното училище отбелязаха Световния ден на Земята. Показаха постери с послания, засадиха дърво, говориха за Земята и мястото на хората.  "Децата на Търнава определиха Деня на Земята за неин рожден ден. Така съвместно кметство, училище, читалище проведохме един чудесен детски..

публикувано на 25.04.24 в 16:15
есетри

Пускат в Дунав 1,6 милиона есетри

Въпреки че са надживели динозаврите, днес есетрите са най-застрашената от изчезване група животни в света. От шестте вида есетри, които са се срещали в Дунав, вече са останали само четири. Чигата е застрашена от изчезване, а моруната, пъстругата и руската есетра са със статус на критично застрашени. Oпазването и възстановяването на техните популации..

публикувано на 25.04.24 в 16:12

Археологически проучвания сочат за по-стара история на Гушовския манастир

Нови археологически проучвания на Гушовския манастир край Чипровци сочат за по-ранната история на светата обител. След извършени няколко сондажа и стратиграфски наблюдения около черква на манастира са открити множество фрагменти от стенописи с доста сериозни запазени изображения. Благодарение на стенописите и последващото им проучване е установено,..

публикувано на 25.04.24 в 15:50

С доброволен труд ремонтираха храма под Алботинския скален манастир

С доброволен труд и дарение ремонтираха покрива на храм "Възкресение Христово" в подножието на Алботинския скален манастир. Идеята е на кметството на видинското село Градец, откъдето са договорили местна строителна бригада, която да извърши безвъзмездно нужните строителни дейности. Финансовата подкрепа за материалите е на Видинската митрополия,..

публикувано на 25.04.24 в 12:02

Нов прочит на "Грозното патенце" представят във Видинския куклен театър

"Грозното патенце" ще оживее на сцената на видинския куклен театър. Своя оригинален прочит на любимата приказка от Ханс Кристиян Андерсен ще представи Никола Стоянов. Това е режисьорският дебют в кукления театър на популярния кино и театрален актьор. "Видинската публика ще я изненадаме с нашето различно грозно патенце. Един много симпатичен..

публикувано на 25.04.24 в 11:28