Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

С благотворителност приключи "Седмицата на доброто" в детска градина "Синчец"

Снимка: Радио Видин


"Седмица на доброто" е инициативата на видинската детска градина "Синчец", която стартира този понеделник. Под мотото "Направи добро-подари усмивка" през цялата седмица са организирани дейности, инициативи и благотворителна кампания "От деца за деца". 

Със средства от педагогическия персонал на детската градина бяха закупени и предоставени образователните подаръци за децата от Центъра за обществена подкрепа, които включват книжки, флумастри и химикали. Пликове с лакомства, също предназначени за децата от Центъра, дариха родителите на малчуганите в групите "Снежанка" и "Мечо пух" към детска градина "Синчец" - гр. Видин. "Образователни и вкусни" - така описа приготвените пакети Ралица Страхилова, учител в ДГ "Синчец"- група "Снежанка".

С лакомства, картички и специално направени от децата книжки, представители на видинската детска градина посетиха и детското отделение на видинската болница. Там към момента има настанени 6 деца, които бяха зарадвани с ръчно приготвените за тях изненади. За персонала на отделението, както и за този на ковид отделението имаше и изработени от децата коледни картички. Коледа за децата от детското отделение на видинската болница започва от днес, каза и началникът на отделението д-р Пламен Филипов:

"Тази инициатива е похвална, защото идват много организации, но това е направено от ръцете на децата. Тази съпричастност е много важна, защото от отношението към децата личи и отношението на обществото към цялото общество. Грижата за децата е най-важна и не само да бъде по документи и по лозунги, трябва да бъде и в действителност" - допълни още доктор Филипов.

С този акт на доброта детската приключи своята "Седмица на доброто". Това обаче няма да бъде последната инициатива, която учебното заведение организира. Отворени за нови идеи и дейности остават децата и персоналът на ДГ "Синчец" и занапред, категорична е Габриела Борисова- директор на институцията:

"Ние сме отворени към всякакъв тип доброта и благотворителност. Също сме и склонни да участваме във всякакъв тип благотворителност, дали с финансови средства, дали с нещо материално, ако някой потърси от нас съдействие, сме готови да съдействаме, но и наши инициативи със сигурност ще има напред във времето" - каза Габриела Борисова.

Много усмивки бяха подарени тази седмица на малки и големи,  благодарение на всеотдайността, креативността и добрите намерения на деца, родители и учители.

Вижте още

Библиотеки в Северозапада изнасят култура и изкуство на открито

Регионалните библиотеки във Видин и Враца обединиха усилията си, за да създадат нови и атрактивни форми за достъп до култура и изкуство на открито в  продължение на близо две години . Двете културни институции работиха по съвместен проект -  "Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия" , който приключва..

публикувано на 07.06.23 в 16:28

Деца пресъздават Радичкови герои на театралната сцена в Лом

Малки актьори представиха премиерата на спектакъла за деца "Училищно звънче" на сцената на ломското читалище . Създаден по едноименния разказ от сборника "Ние, врабчетата" на Йордан Радичков, спектакълът е дело на Детската театрална школа при Народно читалище "Постоянство", в която участват ученици от училищата "Константин Фотинов" и "Димитър..

публикувано на 07.06.23 в 15:07

Архитекти проучват недвижимото културно наследство на Видин

Архитекти проучват и заснемат емблематични сгради и културно-исторически паметници във Видин . От 5-и до 9-и юни градът е домакин на ателие, което се провежда в рамките на курс за архитекти по опазване на културното наследство, организиран от Националния институт за недвижимо културно наследство и Центъра за висши науки "Шайо" във..

публикувано на 07.06.23 в 14:15

Видинска улица чака за ремонт близо 40 години

Близо 40 години се бави ремонтът на улица "Константин и Фружин" в квартал "Акджамия" във Видин . За това сигнализираха живущи на малката уличка, край която се издигат красиви многофамилни къщи, с малки кокетни дворчета. За последно асфалт пред тях бил положен преди 38 години. Скоро след това обаче той бил разкопан, за да бъде изградена..

публикувано на 07.06.23 в 14:04

Смутитата на Ивайло Захариев, които ще вдъхновят деня ви

Днес ще си поговорим с една многопластова личност, с която вече сме ви срещали. Той е от онези хора, които притежават повече от един талант. Ивайло Захариев е барист   и е от Видин. Той всеки сезон измисля нещо ново и актуално. С идването на пролетта и лятото, Иво сътвори поредните напитки, съобразени със сезона и различните вкусове...

публикувано на 07.06.23 в 12:00
Лятно кино под звездите беше включено и в миналогодишното издание на панаира

Готвят 106-ото издание на панаира в Кула

В Кула се готвят за традиционния панаир, който ще  се проведе от 14 до 20 август.  Тази година е неговото 106 издание.  Множество изненади за Кулския панаир предлагат от сдружение „ Северозапазване". В програмата, която подготвят, са включени  концерти, огнен спектакъл на историческа тематика и лятно кино. Предложението е внесено в общинската..

публикувано на 07.06.23 в 11:04

Благотворителен концерт ще подкрепи поставянето на "умни" пейки във Видин

Благотворителен концерт "Децата правят чудеса" ще представи младите таланти на Видин и ще подпомогне създаването на ново атрактивно пространство в града. Проявата е днес, 7 юни. Идеята е със средства от концерта да бъдат закупени и поставени пейки , които имат формата на разтворени книги. Всяка една от книжните пейки ще разказва любопитни факти от..

публикувано на 07.06.23 в 09:30