Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на заболеваемостта и засилен интерес към ваксинацията във Видин

Снимка: Радио Видин

Намалява заболеваемостта от коронавирус на територията на видинска област през последните дни. Същевременно има засилен интерес към ваксинация от жителите на региона, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

"Област Видин се намира в оранжевата зона, случаите постепенно започнаха да намаляват. За днешния ден случаите са 10. В последните дни има засилен интерес към ваксинацията. Приоритетно в момента се правят бустерните дози. Средно около 150 души се имунизират. В имунизационни кабинет в РЗИ Видин предвиждаме да се работи на 3 януари от 9 до 12 часа. Общият брой на лицата със завършен ваксинационен курс в област Видин е 15 828. Лицата с поставена бустерна доза са 2503. Около 20% от населението е със завършен ваксинационен курс", съобщи за радио Видин д-р Марияна Чавдарова, началник отдел "Държавен здравен контрол" към РЗИ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Подготвя се изграждане на център за енергетика и високи технологии във Враца

Министерството на образованието и науката подкрепя мащабен проект за създаване на Център за енергийно развитие и нови науки (ЦЕРНН) във Враца, съобщават от ведомството. Предвижда се да бъдат изградени технологична гимназия, университетски корпус, център за развойна дейност и кампус с общежития. Днес проектът бе официално представен в Народното събрание..

публикувано на 18.06.24 в 16:22

Над 600 седмокласници ще се явят на национално външно оценяване във Видинско

Национално външно оценяване по български език и литература и математика за седмокласници ще се проведе на 19-и и 21 юни. Очаква се да се явят 625 ученици в 25 училища за област Видин, информира Веселка Асенова , началник на Регионалното управление на образованието: "Българският език и математиката протичат в две части, като първата част..

публикувано на 18.06.24 в 16:10

„Бабина душица“ събира кулинарни майстори в Монтана

Фестивалът на народната кухня „ Бабина душица “ ще се проведе на 22 юни ( събота ) в Монтана , съобщават от местната администрация. Той е част от програмата за празника на града - Свети Дух и се организира от Община Монтана. И тази година заедно с писателката Ели Лозанова – инициатор на събитието, в Градската градина ще готвят творци на..

публикувано на 18.06.24 в 15:52

Видински ученици представиха паметници от региона в изложба

В Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин бе представена изложба "Бдинци, лъвове, титани" по проект на Министерството на образоването и науката. Ученици с профилиращ предмет "История" представиха своите разработки върху различни паметници от Видин и областта. Валя Александрова , учител по История и цивилизация:..

публикувано на 18.06.24 в 15:38

Ученици станаха адвокати и съдии за ден във Видин

Единайсетокласници от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин участваха в симулативен съдебен процес в Административния съд в града. Учениците ще придобият ценен опит, каза Юлия Найденова , психолог в учебното заведение. Тя влезе в ролята на съдебен секретар: "Това включване в този симулативен процес, те са от..

публикувано на 18.06.24 в 15:01

Двама мъже са обвинени за трафик на мигранти в област Видин

Двама мъже, на 43 и 44-годишна възраст, са обвинени за превоз на нелегални мигранти до границата със Сърбия в област Видин, съобщават от Апелативна прокуратура. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа след специализирана операция на Главна дирекция (ГД) „Борба с организираната престъпност“ и ГД „Гранична полиция“.  Двамата мъже са направили..

публикувано на 18.06.24 в 14:35

Откриха над 168 000 къса недекларирани цигари и тютюн на Дунав мост 2

Митнически служители откриха 168 180 къса (8 409 кутии) цигари и 2 400 грама тютюн при две проверки в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници". Общо 6 409 кутии (128 180 къса) цигари и още 60 пакета тютюн, с български акцизни бандероли, са намерени в товарен микробус, пътуващ за Белгия и Франция, управляван от български гражданин...

публикувано на 18.06.24 в 11:38