Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магазин във Видин с благотворителна кауза

3
Снимка: Радио Видин


За едно малко магазинче в центъра на Видин Новата година, макар и в края на първия си месец, отваря нова страница. Трогната от личната история на Валерия Георгиева, която е с тежко заболяване, собственичката на магазина за сувенири и подаръци решава да помогне.

"Не исках да бъде по коледните празници, не исках да бъде на някой семеен празник, исках да бъде в началото на новата година- да започнем с нещо хубаво, с нещо добро" - каза за Радио Видин собственичката на магазина Ели Иванова.

Ели Иванова спонтанно става свидетел на разговор по телефона, който по думите й преобръща живота й. Точно в този ден тя решава, че на всяка цена трябва да намери начин как да помогне и го прави. 

"Преди няколко месеца майка ми разговаряше с една нейна съученичка по телефона, която ме трогна с нейната история. Оказа се, че жената е болна и има диагноза "гастроезофагеален рефлукс". Влошава се състоянието й и продължава да се влошава, ако не обърне внимание и то сериозно на това. За целта са необходими доста средства за чужбина, за нейното изследване и съответно лечението на тази болест, а тя не е изобщо за подценяване" - добави още собственичката на магазина.

Навярно всеки жител на Видин, поне веднъж е посетил магазинчето на Ели. Навярно и всеки, който познава самата нея, знае, че там се работи от сърце. И със сърце. Навярно знаете с каква любов се опакова всеки един сувенир и как със същата такава прилежност се връзват панделки на всеки един подарък. Сега също с толкова любов Ели започва и своята лична кауза да помогне на Валерия, която не е родом от Видин, но всяка помощ, дори и най-малката, е добре дошла за нея.  

"Човекът е човек. Ако иска да помогне, ще помогне. Дали е от Варна, Враца, Монтана, масово страници с призив за помощ има. Защо да не помогнат на жена, която е в другия край на България? Нищо, че не е от Видин. Нека бъдем добри и нека подадем ръка на Валерия" - апелира всички видинчани и посетители на магазина й Ели Иванова.

"Дано има добри хора", с тези думи вместо "До скоро виждане" ни изпрати днес Ели. И с надежда в очите. За нея и нейното магазинче новата година е и нова мисия. Мисия на доброто. И понеже на доброто се отвръща с добро, както казва и собственичката, магазинът ще раздава по нещичко от време на време на тези, които помагат. Защото няма ненаказано добро. И защото хората винаги трябва да вярват в него.
*Целият репортаж по темата може да чуете в звуковия файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Дора и нейният сладък свят

Днес ще ви срещнем с една дама, с която отдавна искаме да ви запознаем. Тя е затвърдена като професионалист в нашия град, и не само, защото нейното име е познато в цялата страна. Става популярна с бисквитите, които рисува и декорира. Но преди да ви разкажем историята за професионалния път на Дора Любенова , ще ви запознаем с нейното минало...

публикувано на 24.04.24 в 17:00

Стартира онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца"

Онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца" организира Мариана Асенова, журналист, експерт в сферата на образованието, културата и природата. Тя е и създател на Горското школо "Великото навън".  За Мариана Асенова промяната в поведението и мисленето на родители и деца е мисия: "Всички деца се раждат будни, абсолютно съм уверена..

публикувано на 24.04.24 в 13:45

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Като екстремно изживяване диригентът Петър Димитров определи концерта на Симфониета Видин, който ще дирижира тази вечер. В програмата са включени произведения на Рахманинов, Пучини, Верди и Маскани. Солисти са тенорът Бойко Цветанов, сопраното Евгения Ралчева и пианистката Анелия Господинова. Концертът е предизвикателство за нас, каза..

публикувано на 24.04.24 в 14:00

По-малко ще са гласуващите в община Кула на 9 юни

Дванадесет са секционните избирателни комисии в община Кула за изборите на 9 юни, с една по-малко в град Кула заради намаляване на населението. Закрива се секционно избирателната комисия в бившата детска градина. Жителите на града ще могат да гласуват машинно и с хартиена бюлетина.  Четири са избирателните секции в Кула. Хората в селата ще..

публикувано на 24.04.24 в 09:00

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват се, тъй като повечето от тях живеят сами. Казват, че се обаждат в полицията, но полицаите идват,..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

В жилищен блок "Янтра" 2 във Видин искат асфалт пред входа си

Хората от жилищен блок "Янтра" 2 във Видин очакват местната общинска управа да се справи с проблем, който от години няма решение. Искат да бъде асфалтирана улицата пред входа им. Казват, че в дъждовно време там се събира вода и всяко излизане от дома им се превръща в изпитание. Налага се с тухли и камъни да правят пътека, за да могат да..

публикувано на 23.04.24 в 14:13

Пет нови професии за учениците от Врачанско

В 61 паралелки на 33 училища ще се обучават учениците на  територията на област Враца.  1443-ма седмокласници имат възможност да продължат образованието си в учебните заведения в областта.  Регионалното управление на образованието (РУО) - Враца обяви държавен план-прием за 2024/2025 година.  15 са профилираните паралелки, 29 са..

публикувано на 23.04.24 в 13:45