Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Видинска танцова школа с благотворителен концерт

Снимка: Радио Видин

Видинската танцова школа "Swing" организира благотворителен концерт в подкрепата на малката Велизара, която е с диагноза хидроцефалия. Школата за модерен балет ще посвети своя годишен концерт на Зари, която вече дълги години води борба за подобряване на състоянието си. 


Елена Венелинова"Концертът на танцова школа "Суинг" тази година ще бъде с благотворителна цел. Събраните средства ще отидат за лечението на малката Зари, която е с хидроцефалия. Датата ще е 1 юни- Денят на детето, умишлено съм я избрала. Всички трябва да правим добро и да бъдем добри." - каза за радио Видин ръководителката на школата Елена Венелинова.

Концертът, който ще се състои на Деня на детето, ще бъде в името на едно по-добро бъдеще за едно дете. Той ще включва танцови изпълнения на всички групи от школата, както и такива на различни гости, които ще вземат уастие в инициативата, добави още ръководителката на школата.

Вижте още
враца център хора

Намалява броят на работещите в област Враца

52 500 души са работещите жители на Врачанска област по данни на териториалното статистическо бюро за второто тримесечие. Мъжете са с почти 2 хиляди от трудещите се жени, като съотношението е 27 200 за представителите на силния пол, а 25 300 са дамите. Коефициентът на заетост при населението на 15 и повече навършени години в областта през второто..

публикувано на 22.09.23 в 08:51

Отбелязваме 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България

Отбелязваме 115 години от обявяване на Независимостта на Република България.  На тази дата през 1908 година в старата столица Търново княз Фердинанд прочита манифест към българския народ, с който България е обявена за независимо царство. С този акт българската държава отхвърля политическата и финансовата си зависимост от Османската империя, наложена ѝ..

публикувано на 22.09.23 в 07:50

Снимката на 21 септември 2023 година

За трети път Белоградчик е домакин на  балонена фиеста .  Тази година събитието, което се провежда от 21-ви до 24-ти септември, привлича рекорден брой хора, желаещи да изпитат емоцията на полета с балон, разказа Евтим Стефанов, който е един от организаторите на инициативата. Видин е областта в България с най-ниска средна работна заплата - 1..

публикувано на 21.09.23 в 18:00

Във Враца ще подкрепят децата с лицеви аномалии

Във Враца ще бягат благотворително с усмивка на 23 септември. Инициативата "Бягай с усмивка" цели набиране на средства в подкрепа на деца с лицеви аномалии и се провежда за трети път, каза Методи Симеонов , който е един от организаторите, както и родител на дете с лицеви аномалии:   "Нашето трасе е около 25 километра в планината, така че..

публикувано на 21.09.23 в 17:14

Среща за санирането на жилищата ще се проведе в Белоградчик

На 25 септември в Младежкия дом в Белоградчик ще се проведе среща със собствениците на жилищни обекти, които до 18 септември са подали заявления за интерес за включване в концепция за интегрирани териториални инвестиции, за финансиране на внедряване на енергийно ефективни мерки в многофамилни и еднофамилни жилищни сгради. Срещата се организира..

публикувано на 21.09.23 в 15:54

Враца отбелязва тържествено Деня на независимостта

На тържествена церемония във Враца ще бъде отбелязана 115-годишнина от обявяването на Независимостта на България , съобщиха от общинската управа.  Събитието ще се проведе на 22 септември (петък) от 11:00 ч. на площад "Христо Ботев".  В програмата участие ще вземат духовият оркестър, както и танцовите състави “Хемус” и “Вратица”.  Пред..

публикувано на 21.09.23 в 15:35

Белоградчик е домакин на балонена фиеста

За трети път Белоградчик е домакин на балонена фиеста . Тази година събитието, което се провежда от 21-ви до 24-ти септември, привлича рекорден брой хора, желаещи да изпитат емоцията на полета с балон, разказа Евтим Стефанов , който е един от организаторите на инициативата. "Имаме може би два пъти повече желаещи да летят с балон, включително..

публикувано на 21.09.23 в 15:01