Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В последния ден от февруари ще заседава местния парламент в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

 В последния ден на месец февруари Общинският съвет в Белоградчик ще проведе своето редовно заседание. В проекта за дневен ред са залегнали 16 предложения за решения. 

Три от тях са свързани с информация за Системите за финансово управление и контрол на общинската аптека, Многопрофилна болница за активно лечение „Професор доктор Георги Златарски” и „Медицински център1“ за 2021 година. 

В дневният ред отново е залегнала и точката за обсъждане финансовото състояние на община Белоградчик. Вероятно тук ще бъдат насочени и най – разгорещените дебати като се има предвид и коментарите по въпроса, които текат в социалните мрежи. От тях става ясно, че гражданите в Белоградчик се интересуват от проблема. 

Две от решенията, които местният парламент трябва да гласува касаят годишния план за ползване на дървесина от горите, собственост на община Белоградчик за 2022 г. и определяне на общинските пасища, мери и ливади за общо и индивидуално ползване, за стопанската 2022/ 2023 година, на територията на община Белоградчик, правилата за ползването им, както и утвърждаване на годишен план за паша. 

Две предложения за решения са свързани с управлението на имоти – общинска собственост, които ще се отдават под наем. Едното от тях е за помещение на офис на за офис на РЗОК- Видин. 

И на това заседание общинските съветници ще гласуват предоставянето на имоти. Едното е свързано с чл.19 от Закона за стопанисване и ползване на земеделски земи. Две касаят предоставяне на имоти - полски пътища, попадащи в масиви за ползване в землището на Раяновци, Салаш, Дъбравка и Рабиша, които да се ползват по чл. чл.37в от Закона за стопанисване и ползване на земеделски земи. И две предложения са свързани с разпореждане с общинска собственост. Комисията по бюджет,

 финанси, европейски фондове и туризъм ще  проведе заседание на  25.02.2022 г. от 14.00 часа в залата на Младежки дом. Комисията по устройство на територията, пътна и селищна мрежа, околна среда и благоустрояване ще  проведе заседание на 25.02.2022 г. от 15.00 часа в залата на Младежки дом. Комисията по култура, образование, здравеопазване, социални дейности и спорт ще  проведе заседание на 25.02.2022 г. от 16.00 часа в залата на Младежки дом. 

Заседанието ще започне на 28.02. от 10:00 часа в залата на младежкия дом



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Замфирово се готви за „Гушански сбор по Спасовден“ 

Фолклорният празник „Гушански сбор по Спасовден“  е традиционна проява и ще се състои на 22 юни в парка на с.  Замфирово . Организатори са Народно читалище „Развитие – 1928” и Кметството в берковското село и Община Берковица. Празникът има конкурсен характер и в него могат да участват индивидуални изпълнители и колективи за автентичен и..

публикувано на 17.06.24 в 14:00

Екоинспекцията във Враца извърши над 90 проверки за месец

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Враца е извършила 94 проверки в областта през май.  Екоинспекторите са съставили 5 акта.   Три от санкциите са за физически лица, които са допуснали изхвърлянето на отпадъци и не са организирали почистването им. От РИОСВ – Враца е съставен акт и на жител във Врачанско, който не е..

публикувано на 17.06.24 в 12:30

Шофьор от Видин влезе в ареста за кражба на товар

Шофьор на камион е задържан във Видин . 33-годишният видинчаин е арестуван за кражбата на 281 телевизора от товарния автомобил, който управлявал.  Сигнал за вероятно извършена  кражба на товар  от товарна композиция, собственост на пловдивска фирма, е подаден на 14 юни, петък. Камионът се намирал на паркинга на „Съни Ойл“ в града. Пристигналите на..

публикувано на 17.06.24 в 10:46

Белодробният диспансер във Враца провежда дни на отворени врати

Седмица на отворените врати започнаха в Белодробния диспансер във Враца, съобщиха от лечебното заведение, което е 100% общинска собственост. Във връзка с намаляване на риска от възникване и разпространение на туберкулоза и в изпълнение на Националната програма, в периода 17-21 юни 2024 година в Диагностично-консултативния блок /поликлиниката/..

публикувано на 17.06.24 в 09:55

Връчиха наградите на Националния фестивал на малките театрални форми Враца`24

На специална церемония вчера вечерта се състоя официалното закриване на Националния фестивал на малките театрални форми Враца’24 , който за пореден път събра на едно място най-добрите театрални трупи и таланти от цялата страна. Събитието беше отбелязано с връчването на престижни награди и тържествен коктейл, който обедини артисти, режисьори и..

публикувано на 17.06.24 в 09:00

Редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе във Видин

Общински съвет - Видин ще проведе редовно заседание на 17 юни, понеделник. Общо 29 са включените точки за разглеждане в проекта за дневния ред. Това стана ясно след днешното заседание на постоянните комисии към местния парламент. Председателят на Общинския съвет Светослав Славчев коментира за Радио ВИДИН по-важните акценти на предстоящото заседание:..

обновено на 17.06.24 в 08:16

Новите възможности пред читалищата обсъждаха във Враца

На кръгла маса, проведена в областната администрация на Враца, бяха обсъдени „Нови идеи, нови възможности" за културните институции. Форумът премина под патронажа на областния управител Надя Донкинска и беше по инициатива на председателя на Съюза на народните читалища проф. д-р Николай Дойнов. При откриването губернаторът припомни, че институцията и..

публикувано на 17.06.24 в 08:10