Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици организират блаотворителен базар във Видин

Снимка: Калина Златомирова

Благотворителен базар организират в езиковата гимназия във Видин. По случай първи март, ученици ще предлагат ръчно изработени мартеници, сувенири и сладкиши. Със средствата от базара ще бъде подкрепено лечението на болна жена, това каза за Радио ВИДИН Калина Златомирова от 11-ти Б клас.


"Ще правим благотворителен базар, по случай 1 март, ще се проведе на първия етаж на ангийската гимназия. Ще има ръчно изработени мартеници, както и сладкиши. Каузата ни е за жена с периневрални кисти, която има нужда от много скъпа операция, около 50 000 евро. Организира се от 11-ти Б клас, започва утре от 8 часа сутринта, докъм 13 часа следобед."


Базарът е главно за ученици и учители на Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков", но всеки, който желае да подпомогне каузата, е добре дошъл, допълни Калина Златомирова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 10 май 2024 година

Ученици от начален етап на образование в Средно училище "Цар Симеон Велики" във Видин участваха в пролетен карнавал . Инициативата е по случай патронния празник на учебното заведение и 142 години от създаването му.  От полунощ официално започна предизборната кампания за предстоящите на 9 юни избори за членове на Европейския парламент и за..

публикувано на 10.05.24 в 18:00

Нов модел за социални услуги за деца представиха във Видин

Нова високоспециализирана социална услуга за деца, жертви на престъпления и деца в конфликт със закона, беше представена на кръгла в маса в Комплекса за социални услуги за деца и семейства във Види н.   " Зона ЗаКрила плюс"  е модел на сдружение  "Институт за социални дейности и практики" , който надгражда съществуващите центрове за..

публикувано на 10.05.24 в 17:28

Благотворителен концерт помага на Гери от Враца

На 17 май сцената на Драматично-кукления театър във Враца ще бъде домакин на благотворителен концерт в помощ на Гергана Петрова , която се бори с последствията от тежкото заболяване Остеосарком. Концертът е с участието на Алесандра Франческони, Александър Симеонов, Гергана Стоянова, Калоян Николов, Мартин Събков, Никола Янакиев,..

публикувано на 10.05.24 в 17:05

Опазват прилепите с европейски средства

Управляващият орган на програма „Околна среда“ обяви процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за опазване на популацията от прилепи в 20 пещери у нас. Сред тях от Северозапада са  "Магурата" край Белоградчик, "Венеца" до село Орешец, "Леденика" край Враца и местността Божите мостове до село Лиляче.  Общият размер на безвъзмездна..

публикувано на 10.05.24 в 16:15

Започва Седмица на отворените врати във видинската библиотека

Седмица на отворените врати ще се проведе от 13-и до 18 май в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин . По този начин културната институция ще отбележи Националната библиотечна седмица, каза директорът Десислава Иванова .  "Тази година седмицата е под наслов "Библиотеките - по-нужни от всякога" и призовава хората да се доверят..

публикувано на 10.05.24 в 16:09

"Медицински надзор" установи пропуски и несъответствия по случая със 104-годишната пациентка във видинската болница

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) приключи своята проверка по самосезиране от излъчен телевизионен репортаж, съдържащ твърдения за 104-годишна жена, връзвана за крайниците , докато е била на лечение в МБАЛ „Света Петка” АД, гр. Видин . В репортажа са изразени съмнения от близките на жената за регулярно предоставяне на необходимите..

публикувано на 10.05.24 в 15:45

Държавният архив във Видин отбеляза годишнина с изложба

Държавният архив във Видин отбеляза 64 години от създаването си. Той е създаден след административно-териториалната реформа през 1959 година и започва дейност през 1960 г., обясни Светлана Кръстева , началник на отдел "Държавен архив" - Видин: "На датата 10 май 1960 г. е назначен първият служител, единствен към момента и ръководител на..

публикувано на 10.05.24 в 15:43