Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

БНР и ORF заедно „За по-добро бъдеще“

Българското национално радио се включва в инициативата "За по-добро бъдеще" ("Fixing the Future”) на Австрийския обществен оператор ORF. По време на събирането на международни проекти, което ще започне на 21 март, БНР ще излъчва информация за възможността проекти в сферата на климатичните иновации от България да се включат в инициативата, както и свои журналистически материали, свързани с проекти-победители от минали издания. Планирани са и редица публикации в социалните медии за популяризиране на "За по-добро бъдеще" сред българската аудитория и ангажирането ѝ да участва със свои проекти и идеи.

Зад инициативата с името "За по-добро бъдеще" ("Fixing the Future") се крие медийна платформа, която събира новаторски проекти и идеи от различни страни, имащи за цел да променят света към по-добро. Платформата е разработена и финансирана от Австрийското обществено радио ORF Ö1 и е подкрепена от Австрийското външно министерство. С иновативни идеи и проекти от България могат да се включат както неправителствени организации, екипи от ученици и студенти, така и млади учени, стартъпи и физически лица – всеки, който иска да допринесе за един по-добър свят и да получи отзвук извън пределите на България.

Проектите на български организации и физически лица имат реален шанс да бъдат отразени от журналистите на радио ORF Ö1 в някое от техните предавания, както и да се борят за голямата награда - финансирано посещение на фестивала за иновации "Market of the future" в Грац, Австрия, през октомври 2022 г., където създателите на пет от най-добрите международни проекти ще се срещнат с другите най-добри участници от Австрия и ще обменят контакти и опит.

Информация относно това как да качите свои проект на платформата можете да откриете тук: https://bnr.bg/page/za-po-dobro-badeshte-5733

Желаем успех на всички български проекти в надпреварата!
Вижте още

Кметът на Видин гласува за европейско бъдеще

Винаги гласувам за бъдещето на Видин и на тази прекрасна страна, в която живеем, каза кметът на Видин Цветан Ценков след като гласува днес. "Очаквам българската политическа класа да прочете много внимателно закъде се е запътила. Там пише Съединението. Ние във Видин го доказахме преди три години. В момента Видин е различен. Тоест хората ще гласуват..

публикувано на 02.10.22 в 13:00

Спокоен изборен ден в Монтана, жителите гласуват за по-добър живот

Близо 13 % е избирателната активност в област Монтана към 11 часа. Няма нарушения. Над 119 000 души имат право на глас. 13 членове на секционни избирателни комисии в област Монтана не са се явили при отварянето им тази сутрин, но в последствие нещата са уредени и изборния ден е продължил нормално, съобщи говорителят на РИК Монтана Петко..

публикувано на 02.10.22 в 12:51

Защо и как гласуват врачани?

За четвърти път в рамките на година и половина днес гласуваме на парламентарни избори, които трябва да излъчат 240 депутати в 48-то Народно събрание.  Какви са очакванията на избирателите във Враца и какви изисквания имат към кандидатите за новата изпълнителна и законодателна власт? "Трябва да се гласува, не е задължение, но е наш граждански..

публикувано на 02.10.22 в 12:45

Почти 13 % са упражнили правото си на глас в област Монтана към 11 часа

12,84 % е избирателната активност в област Монтана, сочат данните на РИК. 15 332 са гласувалите към 11 часа. Най-висока е в община Георги Дамяново - 21,78 %, а най-ниска в община Лом - 11,93 %. Над 15 хиляди са гласувалите жители на областта. Изборният ден продължава до 20 часа. 119 400 са имащите право на глас според данните на ЦИК.

публикувано на 02.10.22 в 12:10

Към 11 часа: над 12 % активност в област Видин, най-малко са гласувалите в община Видин

Над 12 % е избирателната активност в област Видин, сочат данните на РИК. Най-висока е в община Бойница - 24,45 %, а най-ниска в община Видин - 9,71 %. Над 10 хиляди са гласувалите жители на областта. Изборният ден продължава до 20 часа. Под 85 хиляди са имащите право на глас според данните на ЦИК.

публикувано на 02.10.22 в 11:55

Отстранен е проблем с машина във Видин

Проблемът с машината за гласуване в 33 СИК във Видин, който се намира в ж.к "Вида", е отстранен. Породен е от захранването на мрежата, заради което не е издавана разписка. 45 минути се е изчаквало на място, каза в ефира на Радио ВИДИН от мястото на секцията Йорданка Герасимова. Изборният процес продължава нормално. В детската градина са 4..

публикувано на 02.10.22 в 11:35

Над 12 % са гласувалите в община Кула към 11 часа

До 11:00 часа в Община Кула са гласували за изборите за.народни представители  411 човека, което е  малко над 12 %. Най-активни в селата салата Тополовец 34  и Старопатица с 39 гласували. Всички 13 СИК работят нормално, 5 -те СИК с машинно гласуване в град Кула не са преминавали на хартиена бюлетина. Няма нарушения и няма подавани жалби до този..

публикувано на 02.10.22 в 11:19