Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца гостува на "Царско село"

Снимка: БГНЕС

Ботев стяга редиците за гостуването на Царско село. Двубоят от втория плейофен кръг за оставане във футболния елит е в понеделник, на 25 април, от 17.30 часа.

Врачани няма да разчитат в тази среща на Чавдар Ивайлов, чиито състезателни права бяха спрени за мача заради червения картон, който получи в предишния кръг. Дисциплинарната комисия глоби дефанзивния халф и с 300 лева.

На линия за сблъсъка с „царете“ обаче ще е Диего Фераресо, който се връща след изтърпяна санкция. Очаква се бразилецът да се върне като десен краен бранител, а заместилия го Костадин Ничев да се върне в сърцето на отбраната.

С нетърпение феновете на врачани очакват и момента, в който старши-треньорът Ивайло Димитров ще гласува доверие на колумбиеца Браян Переа, който влезе като резерва срещу Локо /Сф/ и остави добри впечатления с играта си.

На трибуните се чака мощна подкрепа от врачанска агитка, която ще опита да напомни на домакините кой е клубът с традиции в родния футбол и кой се бори за история.

Разликата между двата тима е само 3 точки в полза на Ботев, затова позитивен резултат в двубоя – равен или победа за гостите, може да разсече интригата около изпадащия. Успех за „царете“ ще задълбочи още повече кризата в Ботев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Никол от Видин с трета титла в Перник за два дни

Никол Николова от видинския клуб "Борба, самбо, джудо" спечели златен медал от турнира по самбо за деца за Купа Перник. В категория до 30 килограма възпитаничката на многократната медалистка от международни състезания Цветелина Цветанова се наложи категорично над своите съпернички по пътя към златото. Ден по-рано Никол спечели още два златни медала в..

публикувано на 19.05.24 в 17:19

Атлетите на "Радуканови" Видин обраха медалите от турнир в Румъния

17 медала спечелиха състезатели на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови" от международния турнир "Лятна купа за деца и юноши". Състезанието се състоя в град Ръмнику Вълча в съседна Румъния.  Васил Антонов заслужи два златни медала - в спринтовете на 100 (10.77 сек.) и на 400 метра при 18-годишните. Пламен Митков е със злато в скока на дължина..

публикувано на 19.05.24 в 16:01

Отличен сезон за ДЮШ на "Локо" Мездра

Завърши един изключително успешен сезон за формациите от Детско-юношеската школа на „Локомотив” Мездра с треньори Владимир Найденов и Стоян Стоянов. След шампионската титла на юношите младша възраст, сезонът приключи и за Футбол 5 и Футбол 7. За втора поредна година момчетата от набор 2014 година успяха да завършат първенството без загуба,..

публикувано на 19.05.24 в 15:30

"Ком" би с 2:0 в Бойчиновци

Ком /Берковица/ победи с 2:0, като гост Огоста /Бойчиновци/ в най-интересната среща от 20-ия кръг на четвърта монтанска футболна дивизия. Пламен Ненов от дузпа в 41-та и Ивайло Тошев в продължението на първата част донесоха трите точки за берковчани. Така Ком остава лидер с 52 точки. Вихър /Николово/ остава втори с 51 точки, след като взе победа с 3:0 при..

публикувано на 19.05.24 в 15:25

Дубълът на "Ботев" Враца най-после спечели мач

Дублиращият отбор на Ботев си припомни вкуса на победата, като спечели с 2:0 срещу Левски 2007. Срещата от поредния кръг на Северозападната трета лига се игра на помощния терен край стадион "Христо Ботев". Ивайло Дудушки се разписа в 41-ата минута. Той проби отдясно, влезе в наказателното поле, излъга двама футболисти на съперника и я насочи с левия..

публикувано на 19.05.24 в 15:19

С 1:1 "Ботев" Враца и "Локо" София завързаха битката за оцеляване в елита

Локомотив (София) и Ботев (Враца) не се победиха и завързаха битката за оцеляване. След 33-ия къг на Първа лига врачани са предпоследни с 29 точки. 4 пункта повече от тях имат столичани, като до края на плейофите остават още 2 мача. Ако възпитаниците на Христо Янев спечелят гостуването си на Етър и домакинството на Берое може да останат дори без бараж в..

публикувано на 19.05.24 в 15:13

5 медала за СК "Бъдин" от турнир по самбо в Перник

Пет медала спечелиха състезателите на видинския Спортен клуб "Бъдин" от турнир по самбо за деца за Купа Перник.  Първо място завоюваха Дари Тихоморов в категория до 46 кг. и Виктория Любенова в категория до 55 кг.  С бронзови отличия се окичиха Рамона Стоянова - до 30 кг., Ивайло Петков -  до 34 кг. и Павел Гьоров -  до 50 кг.  На крачка от почетната..

публикувано на 19.05.24 в 15:04