Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеттрик на Славейков донесе три точки на "Бдин" срещу "Левски" (СНИМКИ)

13
Снимка: Радио Видин

"Бдин" Видин спечели категорично домакинството си на "Левски 2007" с 3:0. С хеттрик се отличи Александър Славейков, който влезе като резерва в 21-ата минута на срещата от 29 кръг на Северозападната Трета лига.

Видинчани владееха инициативата през целия мач и не позволиха на съперника да помисли за нещо повече от почетна загуба. Още в 9-ата минута Деян Захариев излезе сам срещу вратата на гостите, но ударът му бе отразен от стража на "Левски". Три минути по-късно Кристиян Йошов също изпробва рефлексите на вратаря Георги Милчев. Малко по-късно опитният нападател на "Бдин" Александър Соколов получи контузия в коляното и бе принудително заменен от героя в този мач Александър Славейков. В 37-ата минута централният нападател на видинчани майсторски прехвърли вратаря на гостите от границата на наказателното поле за 1:0. Четири минути по-късно Кристиян Йошов "развинти" защитата на "Левски", подаде на Деян Захариев, който сложи топката на главата на Славейков за 2:0. 20 минути след подновяването на играта Александър Славейков направи резултата класически. При поредното центриране в наказателното поле на гостите, вратарят Милчев излезе неразчетено и не успя да избие добре топката, която попадна в тарана на "Бдин", който от малък ъгъл вкара за крайното 3:0. До края на срещата Калоян Цветков, Деян Захариев и Георги Стоянов можеха да реализират, но мерникът им изневери. Гостите не успяха да оправят нито един удар в рамките на вратата, пазена от Павел Станев.

"Днес тотално надиграхме отбора на град Левски. Още от самото начало наложихме натиск. Имахме превъзходство на фланговете, дублирахме бек и крило и на двата фланга, създадохме доста положения и заслужено победихме. Славейков се включи много добре, поздравявам го, така трябва да продължава да играе. От предишните четири мача спечелихме само една точка и настроението в отбора не беше много добро, но днес постигнахме добър резултат. Амбициите ни са да вземем пет победи до края на сезона и да се класираме в челната тройка", коментира след мача старши-треньорът на "Бдин" Александър Петров.


Стартови състави:

"Бдин": 24. Павел Станев; 5. Ивайло Иванов; 17. Мохамед Сила; 18. Стойчо Стойков; 3. Людмил Иванов; 6. Янек Кирилов/9. Денис Николов; 10. Калоян Цветков (к); 15. Кристиян Йошов; 7. Георги Стоянов; 16. Деян Захариев/21. Момчил Доцински; 23. Александър Соколов/2. Александър Славейков

"Левски 2007": 12. Георги Милчев; 11. Джанко Танев; 6. Любомир Борисов (к); 20. Цветомир Димитров/18. Ангел Боев; 21. Цветослав Игнатов; 15. Тихомир Тодоров; 8. Траян Димитров; 4. Славей Байрактаров; 9. Антонио Иванджиков/3. Иван Мераков; 10. Евгени Систов; 7. Леон Илиев

Предстои междинен кръг на 11 май, сряда, от 18 часа "Бдин" Видин гостува на "Локомотив" Горна Оряховица. Следващата събота, на 14 май "Бдин" е домакин на дубъла на "Етър" Велико Търново.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Два златни медала за видинчанин от международно атлетическо състезание

Състезателят на видинския клуб "Радуканови" Георги Петков постигна две победи в спринта на международния атлетически турнир “Нови звезди” в София. 18-годишният Петков спечели бягането на 100 метра при мъжете с личен рекорд от 10.97 секунди. Втората победа за видинския атлет под проливния дъжд на стадиона на НСА дойде на 200 метра. Там възпитаникът на..

публикувано на 17.05.24 в 08:22

Жена ще ръководи срещата между дубъла на ЦСКА 1948 и "Бдин"

Кристина Георгиева бе определена за главен съдия на срещата между втория отбор на ЦСКА-1948 и "Бдин" Видин тази събота. Асистенти ще й бъдат Асен Крумов и Иван Иванов. Четвърти съдия е Валентин Стефанов, а съдийски наблюдател - Стефан Иванов. Началото на срещата е от 18.00 часа, на 18 май, като двама играчи на "Бдин" Видин ще пропуснат мача поради..

публикувано на 16.05.24 в 12:59

Наказаха трима за мача "Локо" /София/ - "Ботев" /Враца/

Футболистът на врачанския "Ботев" Клери Сербер, който получи два жълти картона в последния мач на своя тим, ще пропусне следващата среща. Освен, че ще гледа по телевизията гостуването в София на "Локомотив", франзуцинът ще бъде глобен и с 400 лева – толкова е имуществената санкция, която му наложи дисциплинарната комисия на БФС след срещите от 32-ия..

публикувано на 16.05.24 в 08:29

Елитен рефер за дербито на стадион "Огоста"

Ивайло Стоянов бе назначен за главен съдия на дербито "Монтана" – "Септември"/София/ от 33-ия кръг на Втора лига. На елитния рефер ще му помагат Костадин Тановчев и Венелин Иванов.   Четвърти съдия е Иван Иванов.  За делегат от Спортно-техническата комисия на БФС изпращат Цветан Георгиев. Мачът на стадион "Огоста" е в понеделник от 15 часа.

публикувано на 15.05.24 в 12:04

Определиха съдиите за мача на "Ботев"

Никола Попов получи наряд да ръководи гостуването на "Ботев"/Враца/ на "Локомотив" в София. Двубоят от 33-ия кръг на Първа футболна лига е в петък и ще започне от 17.45 часа на стадиона в квартал "Надежда". На главния съдия ще помагат Георги Тодоров и Георги Минев, а наряд за четвърти рефер получи Мариян Гребенчарски. За спорните моменти ще отговарят..

публикувано на 15.05.24 в 11:34

Кимия Ализаде със златен медал от европейското по таекуондо

Натурализираната иранка Кимия Ализаде донесе първи медал за България.  Придобилата БГ-паспорт и станала врачанка състезателка стана европейски шампион по таекуондо в Белград.  В сръбската столица Ализаде направи фурор и спечели 10 рунда. Тя беше безупречна в категория до 62 кг при жените и заслужено се окичи със златния медал. Родената в Иран..

публикувано на 14.05.24 в 07:05

Ботев (Враца) все по-близо до спасението

Ботев /Враца/ спечели важни 3 точки по пътя към спасението си в елита, след като победи с 1:0 Хебър в мач от 32-ия кръг на Първа футболна лига.  Единственото попадение реализира Марко Мажуга в 33-та мин. Той реализира след асистенция на най-добрия за домакиите на терена Клери Сербер.  Французинът можеше и да се превърне в антигерой за своите, след..

публикувано на 13.05.24 в 22:05