Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рицарски преживявания предлага музеят в Оряхово

2
Снимка: Исторически музей Оряхово

Рицарски преживявания ще предложи през почивните дни на своите посетители Историческият музей в Оряхово. Специално участие ще вземе гостуващата група "Проект Лазарус", обясни директорът д-р Евгения Найденова. 

"Освен, че ще има едно специално представяне на рицарското въоръжение и снаряжение от гостуващата ни група, ще има средновековна музика, средновековни игри, музей на открито с рицарските доспехи, ще може да се опита и от средновековната напитка медовина. Гостите ще ни покажат на живо рицарски бой". 

Събитието е посветено на Международния ден на музеите - 18 май. Началото на рицарските преживявания и през двата дни е от 11 часа при крепостта "Камъка" в Оряхово.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Румен Христов

Румен Христов е водач на листа на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори за Монтана

ГЕРБ – СДС обяви водачът на листата за предстоящите извънредни парламентарни избори в област Монтана. Това е лидерът на СДС Румен Христов. ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ все още не са съобщили официално водачите си. Лидерът на СДС Румен Христов ще е първи в листата на коалиция ГЕРБ - СДС за 12-ти многомандатен избирателен..

публикувано на 04.05.24 в 08:27

Велика събота е

Православната църква възпоменава телесното погребение на Иисус Христос.  "Този ден е най-тъжният от всички дни на годината. Христос е във гроба. Тежка скръб обзела учениците му и неговата майка Света Богородица. Имало чудни знамения, когато Христос издъхнал- земята се разтресла, камъни от скалите падали, църковната завеса сама се раздрала на две...

публикувано на 04.05.24 в 08:10

Изложба за 6 май - Ден на храбростта откриха в Монтана

Откриха Камерна изложба "Военни отличия и хладно оръжие от колекциите на Регионален исторически музей Монтана . Поводът е 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.  Камерна изложба в съвместна инициатива на историческия музей и военното окръжие в Монтана. В нея са показани хладни оръжия, свидетелства, грамоти, ордени и медали,..

публикувано на 03.05.24 в 15:09

Росица Кирова е водач на листа на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори за Видин

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в Районната избирателна комисия кандидатската листа за участие в изборите за народни представители на 09 юни 2024 г. Водач на листата за Видинския регион е заместник-председателят на 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание Росица Кирова . Втори в листата е Тихомир Станчев. След него са Валери Димитров, Александра..

публикувано на 03.05.24 в 14:45

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

На 5 май пети блок на атомната централа ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво, съобщиха от централата. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране...

публикувано на 03.05.24 в 14:38

Влак блъсна кола, спряна на релсите в Монтанско

Инцидентът е станал в четвъртък към 21:20 часа на линията между селата Мърчево и Габровница , в землището на село Габровница.  Товарен влак, управляван от 49-годишен машинист от Враца, е ударил леката кола. Автомобилът е бил спрян на релсите със запалени светлини и без регистрационни табели.  Водачът не е бил в колата. Няма пострадали хора.  Влакът..

публикувано на 03.05.24 в 14:14

Атракционното влакче във Враца ще пътува през почивните дни

Цветната влакова композиция ще пътува през почивните дни от днес до 6 май включително, съобщиха от общинската управа. Разписанието е:  Тръгване на всеки кръгъл час - 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 17:00, 18:00, 19:00 и 20:00 часа.  Началната спирка на влакчето е пред Билетния център на площад „Христо Ботев", като ще се движи до „Долна лифтена..

публикувано на 03.05.24 в 08:24