Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безпроблемно премина втората матура във Видинско

Снимка: Радио ВИДИН

На втората задължителна матура във Видинско са се явили 408 зрелостници от общо допуснати 425, каза временно изпълняващия длъжността началник на Регионалното управление на образованието Ангел Донкин:

"96 процента от допуснатите са се явили на днешния изпит. Днешният изпит по втори задължителен държавен зрелостен изпит протече в четири училища по профилирана подготовка, там са допуснати 297 зрелостници, явили са се 293. Задължителните ДЗИ за придобиване на квалификация се проведоха в 11 училища, допуснати са 128 зрелостници, явили са се 115". 

36 зрелостници от област Видин са пожелали да се явят на матурата по география и икономика. За Радио Видин някои споделиха, че са ги затруднили политическите въпроси.  

Изпитите са преминали безпроблемно, добави Ангел Донкин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Походна колона по трасето от Козлодуй до Околчица

Враца се превръща в родолюбива столица от днес

Днес Враца ще се превърне в родолюбивата столица на България, напомниха от общинската управа.  Официалното откриване на „Ботеви дни 2024" е от 10:00 часа на централния площад, където ще бъдат изпратени участниците в похода "От Козлодуй до Околчица". По-късно през деня откритата сцена на централния площад ще посрещне титаничните музиканти и любимци на..

публикувано на 27.05.24 в 07:31
Бюро по труда Враца

Намалява безработицата във Врачанско

Безработните във Враца и Криводол са намалели с 0.09 на сто през април в сравнение с хората без препитание за март.  Равнището на безработните в двете общини е 6.23%. За града под Околчица и околните села нивото е 4.27 процента, а за Криводолско 22.64 процента. За област Враца нивото е 10.98 на сто, като в сравнение с данните за март има понижение –..

публикувано на 27.05.24 в 07:29

Започват Ботевите дни

Със запалване на символичния вечен огън днес във Враца ще бъде дадено официалното начало на Ботевите дни, посветени на 148-та годишнина от подвига на поета - революционер и четат му. Програмата на честванията включва разнообразни културни, образователни, туристически и спортни прояви за всички възрасти. Някои от събитията са традиционни, а други като..

публикувано на 27.05.24 в 07:19

Състезание по риболов за деца се проведе в Монтана

40 деца взеха участие в турнир по спортен риболов в Монтана.  Състезанието "Плувка за деца" се провежда за поредна година от Ловно-рибарско дружество "Огоста" и община Монтана, а поводът е 1 юни – Деня на детето. 40 деца, разпределени в две възрастови групи, участваха в турнира. Най-голямата риба хвана Дея Савова – шаран тежащ 4.930 кг.,..

публикувано на 26.05.24 в 12:30

Изграждат хипермаркет във Враца

Нов хипермаркет, който е част от голяма верига, се изгражда във Враца.  Общата площ на терена в най-големия жилищен комплекс в града - „Дъбника", е 2 498 квадрата.  Разгънатата площ на едноетажната сграда е 1 147 квадрата.  Ще бъдат обособени 28 нови паркоместа.  Ще има специални места и за паркиране на велосипеди. Конструкцията на магазина е..

публикувано на 26.05.24 в 08:45

Местните зрелостници получиха значката "Посланик на Враца"

За пореден път Враца изпрати стотици свои "посланици" по света и у нас.  От няколко години местната управа организира специално събитие за врачанските зрелостници.  Идеята е да помнят родния си град и където и да отидат, да не забравят, че той очаква завръщане им. Както във всеки по-малък град, така и във Враца, зрелостниците завършват..

публикувано на 26.05.24 в 07:29

Намаляват продължително безработните във Врачанско

Броят на регистрираните продължително безработни лица за общините Враца и Криводол е намалял с 8 лица или 2,38% спрямо предходния месец, личи от справката на трудовата борса. За община Враца се наблюдава намаляване на броя с 9 лица, а за община Криводол той нараства с 1 лице.  Броят на продължително безработните младежи до 29 години е 15, които..

публикувано на 25.05.24 в 14:00