Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изявени ученици от Видин със стипендии от народен представител

Автор:
Снимка: Радио Видин


Петима изявени ученици от Видин ще получат финансово стимулиране от учредената в началото на учебната година стипендия "Изследователи на знанието". 

Наградата се връчва за постижения на ученици от 3-и до 10-и клас в олимпиади, обясни учредителя на стипендията и зам. председател на народното събрание Росица Кирова.

"Не е задължително да са на първо място, но да са представили областта на тези национални олимпиада, да има потенциал за развитие, да имат добра оценка от своите учители. Стипендиите, които съм учредила, са парични, разбира се, но аз смятам, че извънматериалните стимул - едно такова поощрение е много важно. Аз ще продължа да следя тяхното развитие. Община Видин се присъединява към стипендията".

Наградите ще бъдат връчени в деня на българската просвета и култура - 24 май, a учениците, които ще получат стипендии са избрани от Регионалното управление на образованието във Видин. 

Младежи от организацията на ГЕРБ във Враца ще подаряват книги на площада по повод празника, добави Росица Кирова.

"Те ще подарят по една книга на всеки минувач".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

МВР: Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2

Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2. Към момента няма чакащи товарни автомобили по трасето на републиканската пътна мрежа към ГКПП Видин-Калафат, съобщават от пресцентъра на МВР.  Всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем. Времето за проверка на товарните автомобили е съкратено максимално , така..

публикувано на 29.05.24 в 12:31

С възстановка отбелязват 174 години от въстанието в Северозападна България

174 години от въстанието в Северозападна България отбелязват днес в Белоградчик. Тържествената програма започва 18 часа с панихида в храм „Св.Вмчк Георги Победоносец”, след което от 18,30 часа  на гробовете на инициаторите на въстанието ще бъдат поднесени венци и цветя.  Литийното шествие до  Белоградчишката крепост  е от 19 часа. В..

публикувано на 29.05.24 в 12:01

Задържаха голямо количество цигари на българо-румънската граница

Четири опита за незаконен пренос на голямо количество цигари с български акцизен бандерол задържаха митническите служители на българо-румънската граница. Цигарите са били укрити в кашони с бисквити, боза и безалкохолни напитки , съобщават от Агенция "Митници".  Незаконната стока е открита при митнически проверки на моторни-превозни средства в..

публикувано на 29.05.24 в 11:20

Разследват смъртта на мъж от Берковица

Изясняват се причините за смъртта на 60-годишен мъж от Берковица , съобщават от дирекцията на полицията в Монтана. На 28.05.2024 г. в местното полицейско управление е постъпил сигнал от сина му, който изразил съмнения за причините за смъртта на баща си. Починалият бил открит на 24 май т.г. от роднини, на терасата в дома му, като за смъртта му било..

публикувано на 29.05.24 в 11:15

платена публикация
Изложба с рисунки на деца от 3 континента се открива в Монтана

Изложбата от Международния конкурс за изобразително изкуство "Тъпан бие, хоро се вие" ще бъде открита в 11:00 часа на 31 май (петък). В експозиционна зала "Кутловица" - Монтана, ще бъдат подредени творбите на близо 70 деца от Европа, Азия и Северна Америка, класирани на първо, второ, трето място или получили поощрителни награди от творческото..

публикувано на 29.05.24 в 10:05

Започва внедряването на алтернативно гориво в V блок на АЕЦ "Козлодуй"

В АЕЦ "Козлодуй" ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на централата.  В изпълнение на програмата за диверсификация на ядреното гориво, АЕЦ „Козлодуй" сключи договор с „Уестингхаус Електрик Швеция АВ" за доставка на гориво за 5-ти блок. Първата пратка пристигна миналия месец, а горивото получи..

публикувано на 29.05.24 в 09:41

Пиян шофьор бе задържан във Видин

56-годишен видинчанин  е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, след като е заловен да шофира пиян, съобщават от полицията във Видин. Случаят е от  28 май, на ул. "Цибър" в областния град пътните полицаи са проверили водач на лек автомобил "Фолксваген Пасат" с видинска регистрация.  Тестът с дрегер отчел показание 1,44 промила...

публикувано на 29.05.24 в 09:15