Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонт на над 26 км от път I-1 Горно Белотинци - Монтана

Започва текущ ремонт на 26.5 км от първокласния път I-1 Горно Белотинци - Монтана, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Текущите дейности, които ще бъдат изпълнени, са в участъка от края на обхода на Монтана до с. Горно Белотинци, при границата със съседната област Видин. Движението в отсечката ще се осъществява в  лентата, в която не се работи, и ще се регулира с пътни знаци и от служители на място (сигналисти).

АПИ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката от първокласния път.

Текущите ремонтни дейности, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Монтана, включват локални ремонти на пътната настилка, почистване на крайпътната растителност за осигуряване на видимост, подравняване и попълване на банкети, почистване на окопи и др. Предвижда се те да завършат за около месец - до края на юни 2022 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Врачанският театър представя премиера

Тази седмица Врачанският драматично-куклен театър представя разнообразна селекция от спектакли за зрители от всички възрасти, съобщават от културната институция. Програмата започва с премиера и продължава с гостувания както в други градове, така и с представления за децата в областния град. На 23 октомври от 19:00 ч. на Голяма сцена ще..

публикувано на 21.10.24 в 13:00

Жители и организации във Видин могат да предлагат идеи за по-добри условия на живот

Община Видин призовава своите жители, неправителствени организации, фондации и граждански движения да споделят идеите си за подобряване условията на живот в общинския център. Приемат се предложения, свързани с облагородяване на междублокови пространства, създаване на зелени площи, спортни зони, освежаване на обществени пространства, организиране на..

публикувано на 21.10.24 в 12:00

Жена пострада при катастрофа с мотофреза във Врачанско

Дрогиран водач  на селскостопанска техника катастрофира и рани спътничката си в ремаркето на мотофрезата, която е управлявал. Катастрофата е станала на пътя между козлодуйските села  Бутан  и  Крива бара  вчера следобед, съобщиха от врачанската полиция.  Инцидентът е възникнал при удар на мотофрезата и товарен автомобил. Пострадала е жена,..

публикувано на 21.10.24 в 11:15

Фолклорен фестивал се състоя в село Слана бара

Второто издание на Фолклорния фестивал на занаятите „Златна есен”   се проведе в ъв видинското село Слана бара . Проявата се организира от местното читалище „Съгласие – 1936г.” и кметството. „В село Слана Бара се случват хубави събития, затова предлагаме на хората да ги разнообразим, да се повеселят. Фестивалът „Златна есен“ започна..

публикувано на 21.10.24 в 11:06

Митничари откриха две контрабандни надуваеми лодки на Дунав мост 2

Митнически служители са задържали д ве недекларирани надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния пункт на Дунав мост 2 при Видин-Калафат. Според британските власти плаването с този тип лодки са предпочитан, но много опасен начин за нелегален превоз на мигранти през Ламанша. В резултат на това Агенция "Митници", МВР и..

публикувано на 21.10.24 в 10:52

Трима души са задържани при акция на полицията в община Грамада

Служители на Районното управление на полицията в Кула са извършили активни превантивни и контролни действия на територията на община Грамада . Задържани са трима души, образувани са едно досъдебно производство, едно бързо производство и три предварителни проверки. Акцията е била насочена към противодействие на конвенционалната престъпност и превенция..

публикувано на 21.10.24 в 10:49

Нова система за таксуване в градския транспорт ще бъде тествана във Враца

Напълно готова за въвеждане в експлоатация е нова електронна система за таксуване на пътниците, както и софтуер за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца .  С цел осигуряване на достатъчно време за ползвателите на градския транспорт за адаптация към новата система е предвиден дълъг тестови период, в..

публикувано на 21.10.24 в 10:06