Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират третокласната отсечка Кула- Гара Срацимирово

Снимка: Радио Видин

От утре, 31 май, се подновяват текущите ремонтни дейности на 27,9 км от третокласния път ІІІ-141 Кула – Гара Срацимирово. Трасето, което преминава през гр. Кула, с. Коста Перчево, гр. Грамада, с. Срацимирово и Гара Срацимирово, е най-пряката връзка на община Кула и община Грамада с първокласния път І-1 Видин - Ботевград в посока София.

Ремонтните дейности се изпълняват поетапно. От утре стартира работата в два участъка – от Кула до Коста Перчево /от 1-ви до 11-ти км/ и от Грамада до с. Срацимирово /от 19-ти до 23-ти км/. 

По време на строителните работи движението МПС до 5 тона в двете отсечки ще се осъществява в лентата, в която не се работи. 

Трафикът на МПС над 5 тона ще преминава по следните обходни маршрути:

За пътуващите по път II-14 ГКПП „Връшка чука“ – Кула – Видин в посока Монтана и София обходът е по път I-1 Видин – Монтана – Ботевград;

За пътуващите по път II-14 в посока Грамада обходът е път II-14 ГКПП „Връшка чука“ – Видин, по път I-1 Видин – Монтана, и по път III-1413 Дунавци - Синаговци до Грамада;

За пътуващите по път І-1 София – Видин в посока от Монтана към  Грамада обходът е по път I-1 Монтана – Видин, път III-1413 Дунавци – Синаговци – Грамада;

За пътуващите по път IІ-11 от Лом в посока Грамада обходът е: път III-1413 Дунавци – Синаговци – Грамада. 

Строителните работи на третокласния път започнаха през миналата година и ще завършат до края на септември т. г. През 2021 г. е ремонтиран 1 км - в урбанизираната територия на гр. Кула. Дейностите, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Видин, включват попълване и подравняване на банкети, почистване, ремонт и изграждане на водостоци, полагане на трошенокаменна настилка, асфалтови работи, полагане на бетонови бордюри в населените места, облицовани окопи, ремонт на съоръжения. Отсечката ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.
Ремонтните дейности са за 15,7 млн. лв. и са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отбелязваме Международния ден на възрастните хора

Милиони хора по целия свят отбелязват днес Международния ден на възрастните хора . Денят е определен като такъв с решение на Общото събрание на ООН през 1991 година. Идеята е да се поставя акцент върху проблемите на третата възраст и да се повиши обществената чувствителност към тях.  Днес ще ви срещнем с двама работещи пенсионери от Враца ...

публикувано на 01.10.24 в 09:41

Висока остава безработицата на територията на Монтанско

Безработицата в монтанската община Якимово е седем пъти над средната за страната за месец август, сочи статистиката.  В община Монтана хората без препитание са най-малко на територията на дирекция „Бюро по труда" Монтана 8.2 % е безработицата в дирекция „Бюро по труда" Монтана за август, която включва пет общини в областта – Бойчиновци, Георги..

публикувано на 01.10.24 в 07:46

Шофьор влиза в затвора, карал без книжка

Наложиха ефективно наказание за управление на автомобил без шофьорска книжка, съобщиха от Районната прокуратура във Враца.  Държавното обвинение чрез Териториално отделение – Мездра, приключи дело за извършено престъпление по престъпление по чл.343в, ал. 2 от НК. На 27.06.2024 г. в с. Струпец, община Роман, обвиняемият З.И. управлявал лек автомобил..

публикувано на 01.10.24 в 07:42

Тежките пътни инциденти в Монтана са се увеличили през настоящата година

При челен удар между коли най-често се стига до фатален край на участниците в пътно-транспортното произшествие. От началото на годината по пътищата в област Монтана са загинали 11 души, отчитат от КАТ. Повече тежки пътни инциденти са станали по пътищата в област Монтана от началото на годината в сравнение с миналата.  Регистрирани са 157 тежки..

публикувано на 01.10.24 в 07:35

Тестват системата за ранно известяване

Тест на Националната система за ранно предупреждение ще бъде направена днес от 11 часа, за да се установи техническото и състояние.  Чрез акустичните устройства ще бъде излъчен национален сигнал за тревога и край на тревогата в редица градове, сред които и тези от Северозападна България.  Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до..

публикувано на 01.10.24 в 07:32

Видинското читалище „Цвят” отваря врати за посетители

Традиционно в първия ден на октомври от десетилетия читалище „Цвят” открива новата си учебна и творческа година.  На този ден входът ще е отворен за всички, които желаят да станат съпричастни към работата и постиженията на възпитаниците на школи и състави и на техните преподаватели, съобщават от културното средище.  Информационният ден на..

обновено на 01.10.24 в 07:30

Снимката на 30 септември 2024 година

Продължително  безработните лица  в общините Враца и Криводол през август са били 311 мъже и жени. Броят им се увеличил в сравнение с юли с петима.  Прави впечатление, че на борсата за работа чакат 254 висшисти. Прогнозите за поскъпване на олиото, заради слабата реколта в страната през следващите месеци, няма да се оправдаят. Това съобщи за..

публикувано на 30.09.24 в 18:05