Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълния подпали ресторант в Гаврил Геново

Снимка: Радио Видин

В  01:45 ч. тази нощ е получен сигнал  за запалена въздушна инсталация и пушещо табло на бивш ресторант в с. Гаврил Геново. Огнената стихия са гасили два  екипa на противопожарната служба в Монтана и един екип на участъка в с. Гаврил Геново. При пожара е унищожена покривна конструкция, 10 постройки, навес, фургон, домашно имущество на няколко домакинства, газови бутилки, колони за музика, черна и бяла техника, дърва за огрев, пушки. Спасени са четири сгради. Предполагаема причина за пожара е гръмотевица, уточниха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха голямо количество цигари на българо-румънската граница

Четири опита за незаконен пренос на голямо количество цигари с български акцизен бандерол задържаха митническите служители на българо-румънската граница. Цигарите са били укрити в кашони с бисквити, боза и безалкохолни напитки , съобщават от Агенция "Митници".  Незаконната стока е открита при митнически проверки на моторни-превозни средства в..

публикувано на 29.05.24 в 11:20

Разследват смъртта на мъж от Берковица

Изясняват се причините за смъртта на 60-годишен мъж от Берковица , съобщават от дирекцията на полицията в Монтана. На 28.05.2024 г. в местното полицейско управление е постъпил сигнал от сина му, който изразил съмнения за причините за смъртта на баща си. Починалият бил открит на 24 май т.г. от роднини, на терасата в дома му, като за смъртта му било..

публикувано на 29.05.24 в 11:15

Започва внедряването на алтернативно гориво в V блок на АЕЦ "Козлодуй"

В АЕЦ "Козлодуй" ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на централата.  В изпълнение на програмата за диверсификация на ядреното гориво, АЕЦ „Козлодуй" сключи договор с „Уестингхаус Електрик Швеция АВ" за доставка на гориво за 5-ти блок. Първата пратка пристигна миналия месец, а горивото получи..

публикувано на 29.05.24 в 09:41

Пиян шофьор бе задържан във Видин

56-годишен видинчанин  е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, след като е заловен да шофира пиян, съобщават от полицията във Видин. Случаят е от  28 май, на ул. "Цибър" в областния град пътните полицаи са проверили водач на лек автомобил "Фолксваген Пасат" с видинска регистрация.  Тестът с дрегер отчел показание 1,44 промила...

публикувано на 29.05.24 в 09:15
Драматично-куклен театър - Враца

Награди и почетни звания ще бъдат раздадени във Враца на 1 юни

Двама почетни граждани на Враца ще бъдат отличени на 1 юни на тържествена сесия на общинския съвет по повод деня на града. Тогава ще бъдат раздадени и пет награди на Враца. Решението взеха на последното си заседание местните парламентаристи. За почетни граждани бяха одобрени Иван Любов заради приноса му към икономиката на града и посмъртно на Фило..

публикувано на 29.05.24 в 08:28

"Замени пластмаса за книга" във Видин

"Замени пластмаса за книга" е едно от съпътстващите Деня на детето събития във Видин . Инициативата има за цел да помогне за проблема с нерегулярното изхвърляне на пластмаса, каза за Радио ВИДИН Лора Лозанова , председател на Интеракт клуб , които са едни от организаторите: "Знаем, че от малките деца остават много играчки, с които те в един..

публикувано на 29.05.24 в 08:19

Два сигнала за нарушение на изборното законодателство проверяват в област Монтана

128 сигнала за нарушения на изборното законодателство до момента са подадени към Министерството на вътрешните работи. На територията на област Монтана досега са регистрирани само два . Това каза вътрешният министър Калин Стоянов във Вършец.   По думите му на местните избори криминалният контингент относно нарушаване на изборните права на гражданите е..

публикувано на 29.05.24 в 07:30