Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинска танцова школа с благотворителна изложба

Снимка: Радио ВИДИН

Благотворителна изложба организира видинската танцова школа за модерен балет "Swing" днес. В залата на школата, която се намира срещу срещу Речна гара Видин са подредени снимки направени по време на благотворителният концерт "Изтанцувай живота". Средствата събрани от изложбата ще бъдат за лечението на малката Велизара от Видин, каза за Радио ВИДИН  Борислав Борисов фотографът, който е заснел част от кадрите:

"Всички средства, които съберем от продадените снимки днес ще отидат отново за нейното лечение. Надяваме се да се вземат всички снимки, които сме проявили. Има и по-големи и по-малки, постарали сме се да има на всички дечица, които са взели участие в концерта, за да може родителите да си ги закупят. Имаме като идея в последствие да направим още няколко неща, които отново да са в помощ на Зари, но засега ще ги запазим в тайна."
До 17 ч. всеки желаещ да помогне е добре дошъл, допълни Борислав Борисов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 28 май 2024 година

Започна 76-то издание на  Националния поход "По стъпките на Ботевата чета"  от Козлодуй до историческия връх Околчица. Походът по пътя на Ботевия подвиг е най-старата и най-масова родолюбива туристическа проява у нас.По 120-километровия маршрут от Козлодуй до връх Околчица се преминава за пет дни. Служители на производствената база на държавното..

публикувано на 28.05.24 в 18:10

Възстановиха дейността на полицейското управление във Вършец

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов откри Районното полицейско управление във Вършец. През последните близо две години то функционираше като участък към Районно управление Берковица. Със заповед на министър Стоянов, от 22 април, дейността му е възстановена: В момент, в който говорим за нелегална миграция, за шенгенско..

публикувано на 28.05.24 в 17:33
Бюро по труда- Враца

Във Враца преобладават безработните без специалност

Безработни младежи до 29 г. в общините Враца и Криводол в края на април са 220. Това са 138 в града под Околчица, а 82-ама – в съседната община Криводол. В сравнение с март общият брой на регистрираните безработни младежи е намалял с 37 или 14,40%, като намаляването се дължи основно на регистрираните в община Враца младежи, които са със 16,87% по-малко..

публикувано на 28.05.24 в 16:52

Изложба на кучета-играчки е подредена в Мездра

Изложба "От любов към кучето " e открита в Мездра. Инициативата е на  читалище  ”Просвета 1925” и пенсионерския клуб в железничарския град.  Автор на изложбата е Даринка Цонкова- пенсионирана учителка, председател на пенсионерския клуб, която п редставя своята колекция от кучета-играчки.  „От любов към кучето“ не е случайно избрано мото за..

публикувано на 28.05.24 в 16:35

Предупредителна стачка започнаха служители от базата на ”Ел Би Булгарикум” във Видин

Служители на производствената база на държавното предприятие за млечни продукти във Видин  започнаха предупредителна стачка. До нея се стига след като исканията на работниците, сред които увеличаване на основните заплати с 30% и подобряване на условията на труд не са удовлетворени, обясни за Радио ВИДИН Любен Любенов,  областен координатор на КНСБ..

публикувано на 28.05.24 в 13:29

484 четвъртокласници от Видин се явиха на външно оценяване по математика

484 четвъртокласници от Видин се явиха на Национално външно оценяване по математика. Изпитът е преминал спокойно,  каза Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието във Видин: "Тестът премина без никакви инциденти. 484 са явилите се, няма анулирани работи, няма карантинирани ученици." Учениците решаваха тест с..

публикувано на 28.05.24 в 12:05

В Ослен Криводол събират средства за църковно оборудване

Ремонтните работи по новата църквата "Св. Николай Чудотворец" в Ослен Криводол са към своя край. Храмът вече е електрифициран, водоснабден, с разрешително от "Пожарна безопасност" и официално въведен в експлоатация.  Иконостасът е почти напълно изографисан, а подът е облицован с врачански камък и гранитогрес.  Предстои да се закупи..

публикувано на 28.05.24 в 11:50