Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца срази "Янтра" в дебюта на Росен Кирилов

Снимка: ФК "Ботев" Враца

Ботев започна с изразителна победа контролите от лятната си подготовка. Дебютът на новия наставник Росен Кирилов се оказа успешен, а воденият от него тим разби с 5:2 Янтра /Габрово/. Наставникът на врачани използва в мача, който се игра в петък в Правец, дошлите на проби нови футболисти, някои от които се отличиха в спаринга срещу втородизионния тим. Сред зрителите на контролата беше титулярният вратар на врачани Красимир Костов, чийто договор изтича на 30 юни.

Скуката на терена през първите 30 минути беше раздвижена от елитния тим. В 36-та мин. колумбиецът Сантяго Монтоя беше изведен в наказателно поле и след 2 финта опъна мрежата зад Християн Василев за 1:0.  Само няколко минути по-късно Виктор Василев се пребори за топката по десния фланг, центрира опасно, но защитник на втородивизионния тим изби преди топката да стигне до Джонатан Бентеке.
В 45-ата минута все пак падна второто попадение. Аюб Тазути с едно докосване изведе Джонатан Бентеке, който прехвърли технично вратаря и отбеляза второто попадение в срещата.
През втората част наставниците на двата тима - Сашо Ангелов на гостите, и Росен Кирилов на домакините, направиха доста смени, от което спечели играта.

В 53-ата минута Браян Переа получи чудесен пас и излезе сам срещу вратаря на Янтра, който успя да избие топката. Тя попадна у Жан-Пиер Да Силва, който стреля, но защитник изби от голлинията.
След две минути игра Стефан Гаврилов отправи хубав далечен удар и свари неподготвен вратаря на гостите за 3:0.

След още 60 секунди игра се разписа и Даниел Генов, който се пребори за топката в наказателното поле на Янтра.

Последваха минути, в които футболистите от Габрово намалиха изоставането благодарение на две дузпи, които реферът Васимир Ел-Хатиб отсъди. Петър Казаков и Иван Василев в бяха точни за 4:2.
В 75-ата минута намиращият се на проби Жан-Пиер Да Силва бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Даниел Генов стреля в десния стълб, но Пламен Спасов добави за 5:2.
До края на мача и двата създадоха няколко интересни ситуации, но до нов гол не се стигна.

В този мач за Ботев започнаха: Федерико Бариос, Мартин Кавдански, Меси Биатомумосока, Диего Фераресо, Петър Кепов, Чавдар Ивайлов, Аюб Тазути, Сантяго Монтоя, Красимир Тодоров, Виктор Василев, Джонатан Бентеке /след почивката в игра влязоха още: Иван Дерменджиев, Мартин Николов, Луис, Соарес, Луис Фелипе Гузман, Валери Христов, Стефан Гаврилов, Жан-Пиер Да Силва, Пламен Спасов, Даниел Генов, Митко Панов, Браян Переа/.

След проверката стана ясно, че Ботев е договорил още една проверка от лятната си подготовка. На 29 юни /сряда/ врачани посрещат Спартак /Плевен/ като мачът е на стадион „Христо Ботев“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видинчанки показаха лют характер в силен международен турнир по джудо

Малките видински шампионки - сестрите Никол и Нанси Николови, участваха в 8-ото издание на силния международен турнир по джудо "Топалов оупън" в Панагюрище. И двете взеха сребърни медали в своите категории, но показаха и непримирим спортен дух. Нанси се нареди втора в категория до 21 килограма, въпреки че изигра три срещи  срещу... момчета. Драматично..

публикувано на 15.06.24 в 20:56

"Ботев" започва подготовка за Първа лига

Футболният "Ботев"   (Враца) започва подготовка за новата кампания в елита в събота, 15 юни. Първото занимание, на което старши-треньорът Тодор Янчев събира играчите, е насрочено от 9.30 часа на стадион "Христо Ботев".  От клуба анонсираха, че лятната подготовка ще премине в България. Тимът ще се готви във Враца и на лагер в Етрополе. Вече са..

публикувано на 14.06.24 в 16:11

17-годишен юноша започна с мъжете на "Монтана"

Радослав Славчев започна подготовката с мъжете на футболния "Монтана" . Наставникът Петър Колев дава шанс на 17-годишния юноша на клуба. Ради е син на бившия футболист на "Монтана" Галин Славчев – Кривия. "Винаги се гледа към школата. Така или иначе, в тренировъчния процес винаги участват по един, двама или трима играчи от школата,..

публикувано на 14.06.24 в 12:00

"Ботев 93" е трети по борба в България

Борци от врачанския спортен клуб "Ботев 93" си тръгнаха с тежък товар от Пловдив. Там се проведе държавният лично-отборен шампионат в класическия стил при мъжете, в който състезателите от града под Околчица спечелиха 6 медала в индивидуалната надпревара и отборна купа за трето място в генералното подреждане. Шампиони в категориите си..

публикувано на 14.06.24 в 11:13

Баща и син от Враца мерят сили на държавния шампионат по борба

Баща и син от Враца ще мерят сили на държавния личен-отборен шампионат за мъже в класическия стил в пловдивската зала „Колодрума“ в четвъртък, 14 юни. Президентът на СК „Ботев 93“ Юлиян Георгиев е селекционер на националния ни отбор за юноши, а през есента стана втори на световното за ветерани. Той ще излезе при 97-килограмовите. А..

публикувано на 13.06.24 в 15:24

"Ботев" (Враца) с 8 домакинства и 7 гостувания тази есен

Общо 8 домакинства и 7 гостувания чакат врачанския "Ботев" през есента - това отреди тегленият жребий в Българския футболен съюз. Врачани започват кампанията с мач на своя стадион срещу съименника си от Пловдив. До декември тимът на Тодор Янчев приема последователно "Берое", "Септември", "ЦСКА 1948", "Локомотив" (Пловдив), "Лудогорец", "Спартак"..

публикувано на 13.06.24 в 15:17

"Дреновец" се отказа от Трета лига

След 5 сезона в Северозападната Трета лига, Футболен клуб "Дреновец" прекратява участието си в първенството. Това каза за Радио Видин кметът на община Ружинци Александър Александров: "Въпросът е по-скоро морален, отколкото сензационен. Няма проблеми с финансите, няма проблем с футболистите. Отборът е комплектован с млади и много добри момчета. Но..

публикувано на 13.06.24 в 08:23