Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юки Сечадина ще дирижира във Враца

Снимка: Симфониета Враца

Ученик на маестро Максим Ешкенази ще застане на диригентския пулт за концерта на Симфониета Враца  тази вечер. Това е вторият концерт на Юки Сечадина във Враца.  Младият диригент е от индийско-американски произход и пристига от Лос Анджелис. Освен, че е обещаващ диригент, той печели престижни награди и като пианист.

"Брамс - Четвърта симфония, комбинирана с Чайковски - Пета симфония. Помагаме му двама диригенти в работния процес. Той е изключително перспективен, много млад, предричат му добро бъдеще. За нас е взаимно добра идея да си помогнем в развитието на една добре започваща кариера", разкри за програмата и подготовката Христо Павлов, директор на Симфониета - Враца.

Концертът ще е от 19 часа в Градската концертна зала във Враца. 

По публикацията работи: Анита Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 15 май 2024 година

Информационно събитие проведе  "Бюрото по труда"  във Видин. Хора, търсещи работа, бяха информирани за предстоящи програми, проекти и мерки от Националния план за действие по заетостта и Програма "Развитие на човешките ресурси", както и за възможностите за намиране на работа чрез мрежата на Европейските служби за заетост.  Покачва се..

публикувано на 15.05.24 в 18:00
Второкласници от основно училище

Второкласница от Мездра посетиха градската библиотека

Учениците от втори "б" клас на Основно училище "Христо Ботев" проведоха своя час по четене в детския отдел на библиотеката в Мездра, като част от инициативата Национална библиотечна седмица "Библиотеките - по-нужни от всякога". Второкласниците от класа на Росица Лакова прочетоха различни произведения от читанката. По роли четоха "Слънцето и..

публикувано на 15.05.24 в 16:43

Танцьорите на "Северняци" с дарение за жителите на село Делейна

Сдружение "Усмихни се с нас" и Танцова формация "Северняци" Видин  направиха дарение  от почистващи и перилни препарати на  кметството в село Делейна.  Решението възниква спонтанно, а поводът са наводнените къщи и изгубена покъщина на част от домовете в селото, казва Ерик Петров, художествен ръководител на "Северняци" : "Нашето сдружение и..

публикувано на 15.05.24 в 15:20

Празнична програма за 24 май в Монтана

С празнично шествие и концерт Община Монтана ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Шествието ще тръгне на 24 май в 9:30 часа  от храм "Св. св. Кирил и Методий". Мажоретките от Младежкия дом и Духовият оркестър "Дико Илиев" ще поведат хиляди..

публикувано на 15.05.24 в 15:15
Драматично-куклен театър - Враца

Нова детска пиеса в театъра във Враца

Драматично-куклен театър - Враца започна работа по най-новото си детско заглавие - "Пълен напред" .  Пиесата се поставя за първи път на българска сцена и е по текст на Теодора Попова-Лазарова. Режисьор на детския спектакъл е Йелена Джорджевич , която има зад гърба си над 60 роли като актриса както на българската, така и на сръбската сцена. Тя..

публикувано на 15.05.24 в 15:15

Районен съд Видин е с нов председател

Председателят на Окръжен съд Видин – съдия Илия Илиев, официално подписа акта за встъпване в длъжност на новия председател на Районен съд Видин – съдия Милена Стоянова.  Новият председател на Районен съд Видин си поставя за цел да обезпечи равномерната натовареност на съдиите, като се предприемат мерки за редуциране на неоснователните самоотводи и..

публикувано на 15.05.24 в 15:05

Певческата група "Мездрея" отбелязва 35-тата си годишнина

В утрешния четвъртък, 16 май, от 19.00 часа в Дом на железничаря ГСГП "Мездрея" при градското читалище в Мездра ще изнесе голям концерт по повод 35 годишнината от създаването си. В него специално участие ще вземе и Бони Милчева. За началото на групата разказа Валентин Вълчев, който в онези дни е бил председател на читалището. Той е и заемалият..

публикувано на 15.05.24 в 14:14