Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикална приказка събра деца в Крайдунавския парк във Видин

Снимка: Община Видин

Музикална приказка представи пред видински деца Симфониета - Видин. Образователният концерт се проведе в Крайдунавския парк при фигурите на лисичките. 


Оркестрантите представиха детската музикална приказка от Петър Ступел "Магарешки работи", по текст на Марко Ганчев. В програмата бяха включени и популярните детски песнички "Мила, моя мамо", "Тръгнал кос", "Мъничко мече" и "Зайченцето бяло". 


Проявата е част от програмата на Единадесетия фестивал на изкуствата "Дунавски вълни", който бе открит на 25 юли. Тази вечер от 19:00 ч. гостува Драматичен театър – Монтана с моноспектакъла на Стефан Милков "Чудомирщини", който ще се играе на сцената в крепостта Баба Вида.



По публикацията работи: Генади Вельов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Конференция за значението на европейските програми се състоя във Видин

Европейските програми и тяхното значение за гражданите бяха дискутирани на регионална конференция, организирана от БТА във Видин. Държавната и общинската администрации работят усърдно да привлекат инвеститори в нашия регион и да дадат един по-добър тласък на развитие. Това каза по време на форума областният управител Ани Арутюнян : "В процес на..

публикувано на 04.06.24 в 15:06

И това лято в Мездра ще се проведат плувни курсове за ученици

За 26-та поредна година Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) организират летни плувни курсове за ученици от I до VII клас, съобщават от общинската администрация. Обучението ще се проведе от 1 юли до 23 август на басейна в Хотелски комплекс „Долче Вита“ в Мездра. То ще се бъде водено от квалифицирания инструктор по плуване..

публикувано на 04.06.24 в 14:51

Откриха паметна плоча на Леда Тасева в Дунавци

Паметна плоча в родния дом на Леда Тасева в Дунавци , който е запазен в автентичен вид, беше поставена днес. Идеята е на Емил Йорданов , създател на първия частен музей на българското кино, култура и изкуство: "С мои приятели, съмишленици, които ми помогнаха да открием, че тя е родена тук, да се намери точно къщата и така се получи. А тя..

публикувано на 04.06.24 в 14:48

платена публикация
Дико-Илиевите празници превърнаха Монтана в столица на духовата музика

Прослава на Дико-Илиевото творчество, популяризиране на духовата музика, ценна традиция, емоционално преживяване за публиката, творческо предизвикателство за оркестрите. Всичко това, но не само, бяха Международните празници на духовите оркестри в Монтана. Тридневна среща на сцената на обновения площад "Жеравица" си дадоха професионални, любителски и..

публикувано на 04.06.24 в 14:10

Паметна плоча в Дунавци ще напомня за актрисата Леда Тасева

Паметна плоча в родния дом на Леда Тасева в Дунавци , който е запазен в автентичен вид, ще бъде поставена днес, 4 юни. Известната със своята елегантна и изтънчена ексцентричност актриса прекарва част от живота си в съседния на Видин град, каза кметът Димчо Скорчев . "Родена в Дунавци, майка ѝ си е дунавчанка. Работила е с първия си братовчед,..

публикувано на 04.06.24 в 10:03

Етнограф дари на архива във Видин етажерка на Иванка Ботева

Етнографът и почетен гражданин на Видин Нинко Заяков дари на отдела на Държавния агенция "Архиви" в града етажерка за книги , която е била на Иванка Ботева , дъщерята на Христо Ботев. Получил я е от съпруга ѝ Стоян Христов, с когото се запознава по време на студентските си години в София. В продължение на 67 години Нинко Заяков я пази в дома..

публикувано на 04.06.24 в 09:10

В Зверино днес почитат Ботевите четници

Честванията, посветени на Ботевата чета, днес продължават в мездренското село Зверино. 4 юни е определен и за Ден на Зверино. На тази дата през 1876 година повече от 20 четници, предвождани от Никола Войновски, заедно с Никола Обретенов, се запътили на юг с цел да преминат река Искър. Пристигнали в Зверино, където били посрещнати топло от зверинчани,..

публикувано на 04.06.24 в 08:47