Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама видинчани спечелиха европейски титли по кану-каяк за ветерани

4
Снимка: Радио ВИДИН

Двама видинчани станаха европейски шампиони в дисциплината кану-каяк маратон. Първенството на стария контитент се проведе в Дания, като Кирил Кирилов и Йордан Митев участваха във възрастова група "ветерани между 65 и 69 години". Видинчаните спортуват активно и искат да докажат на младите си съграждани, че за волята и характера няма пределна възраст.

"В нашата възрастова група се състезавахме на 15,4 километра- четири дълги обиколки на езерото и една по-къса, като се финишира пред трибуните. Представянето ни беше отлично. На едноместен каяк съм първи в моята възрастова група, на другия ден имаше двойка каяк на същата дистанция- двамата също финиширахме на първо място. Спечелихме златните медали и на двете дисциплини. Конкуренцията беше много силна. При двойките бяха ужасни условията- времето беше много студено- около 13 градуса, силен вятър, вълни, водата влизаше в лодката. Бяхме по-силни от останалите, но не беше лесно", разказа Кирил Кирилов.

"На пилона имаше българско знаме благодарение само на нас двамата. Ако не бяхме там, нямаше да се чуе химна на България, нямаше да се вдигне знамето на България. Представихме достойно страната си. Надявам се да бъдем сериозен пример за младите спортисти. Това е нашата цел- младите спортисти да видят, че такива "пенсионери" като нас отиват на състезания и се представят достойно. Това да им послужи като пример. Надявам се догодина отново да участваме. Ще се подготвим още повече. Хубаво е, когато получиш златен медал и станеш шампион. Това е едно много приятно усещане. Дано младите се активират и започнат да спортуват", добави Йордан Митев.

"Надявам се, че това ще стимулира малко повече гребането във Видин. Ако някои организации и фирми могат да помогнат на гребната база, би трябвало да го направят, защото това е един от най-видинските спортове. Надявам се и че повече млади хора ще се заинтересуват и ще започнат да се състезават и в дисциплината маратон. Не е чак толкова трудно, не е чак толкова опасно, стига човек да има желание. Желанието е най-важно", каза още Кирилов.

Миналата година Кирил Кирилов и Йордан Митев участваха и в световното първенство по кану-каяк за ветерани, където се наредиха на седмо място.

Повече за спортните им кариери, очаквайте в неделното ни спортно предаване Клуб Спорт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Ботев" е пред дилема къде да посрещне "Лудогорец"

"Ботев" (Враца) търси решение за това къде да посрещне "Лудогорец" в следващото си домакинство. Шампионите гостуват по програма на 29 септември от 21:15 часа, а срещата е от програмата на 11-ия кръг. Заради проблемите с тревното покритие, стадион „Христо Ботев“ във Враца със сигурност няма да посрещне двубоя с разградчани. Пред..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

"Локомотив" (Мездра) загуби от "Етър" в Търново

Вторият отбор на " Етър " (Велико Търново) победи неочаквано у дома "Локомотив" (Мездра) с 2:1 и вече има актив от 3 точки. Срещата бе последна  от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.  Момчетата на Николай Нинов  стартираха убедително в двубоя и Сергей Георгиев материализира предимството им с попадение с глава след центриране на..

публикувано на 24.09.24 в 13:12

Крумовград не остави шанс на Ботев (Враца)

Крумовград разби Ботев (Враца) в домакински мач от 9-ия кръг на Първа футболна лига.  "Синьо-жълтите" надвиха врачани с 3:0 на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Срещата започна по-добре за отбора домакин. В 33-ата минута това даде резултат, когато Рафаел Фуртадо засече центриране на Серкан Юсеин - 1:0. 2 минути след началото..

публикувано на 24.09.24 в 08:32

Спортен клуб "УШУ Монтана" с медали от международен турнир в Сърбия

Спортен клуб "УШУ Монтана" спечели общо 18 медала от 19-ия Международен открит турнир по Кунгфу – Ушу в Сърбия, съобщиха от клуба. Състезанието по китайски бойни изкуства се проведе на 21 септември в град Нови Бечей. Участваха състезатели от 9 държави: Босна и Херцеговина, България, Египет, Италия, Ливан, Република Сръбска, Сърбия,  Украйна и..

публикувано на 23.09.24 в 16:05

"Локомотив" Мездра гостува на "Етър" във Велико Търново

В последна среща от 4-ти кръг на Северозападната Трета лига днес от 17:00 часа "Локомотив" /Мездра/ гостува на "Етър" Велико Търново/. „Виолетовите” са последни в класирането без спечелена точка и голова разлика 2:12 гола. „Железничарите” с мач по малко за сега са 4-ти със 7 точки и голова разлика 9:2. Победа би ги изстреляла на върха в класирането, но..

публикувано на 23.09.24 в 10:23

30 медала и 8 купи спечелиха гребците на "Бонония" Видин този сезон

Успешен сезон изпраща видинският клуб по гребни спортове "Бонония". От държавния отборен шампионат и от държавните индивидуални шампионати в различните възрасти състезателите на клуба спечелиха 8 купи и 30 медала, от които 7 златни, 8 сребърни и 15 бронзови. "На фона на това, което бяхме предвидили, се представихме отлично. До юноши старша възраст..

публикувано на 22.09.24 в 17:20

Враца се включи в кампанията „Подкрепа за българските капитани!"

Ботев /Враца/ стана поредният отбор, който се включи в кампанията „Подкрепа за българските капитани!". Тя е посветена на моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба „Galaxy Leader" на 19 ноември м.г. Врачани веднага откликнаха на молбата да подадат ръка на каузата. Направиха го чрез новия си треньор Христо Янев. През..

публикувано на 22.09.24 в 15:32