Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край врачанското село Мраморен е потушен

Снимка: Жоро Александров

Дъждът, който заваля в късния следобед вчера над Враца, помогна на пожарникарите при потушаването на пожара край село Мраморен. В събота край бившия птицекомбинат пламна голям пожар, който постави на изпитание огнеборците. Доброволци от Мраморен се опитаха да помогнат на пожарникарите, за да потушат фронт от огнена завеса от няколко километра. Вятърът обърна пламъците към земеделските масиви към съседното село Чирен, а голямата тревога на местните хора беше газохранилището. По данни на властите двама от гасилите огъня са обгазени, а един е с минимални наранявания по краката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Медицински надзор" установи пропуски и несъответствия по случая със 104-годишната пациентка във видинската болница

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) приключи своята проверка по самосезиране от излъчен телевизионен репортаж, съдържащ твърдения за 104-годишна жена, връзвана за крайниците , докато е била на лечение в МБАЛ „Света Петка” АД, гр. Видин . В репортажа са изразени съмнения от близките на жената за регулярно предоставяне на необходимите..

публикувано на 10.05.24 в 15:45

Изписаха от "Пирогов" простреляното във Враца двегодишно дете

Двегодишното дете , което беше простреляно с въздушна пушка във Враца , е изписано от "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. В края на миналия месец то беше изведено от реанимация. Детето беше транспортирано с хеликоптер от Враца на 13 април. То беше оперирано по спешност от екипа на проф. Николай Габровски веднага след като състоянието му..

публикувано на 10.05.24 в 14:32

Фермерски пазар ще се проведе във Враца

Тази събота (11 май) Враца отново ще посрещне десетки производители от цялата страна, съобщиха от местната управа. Превърналият се в традиция за града Фермерски пазар ще събере на едно място близо 30 производители, занаятчии и търговци, които ще представят своята екологично чиста продукция. В изложението ще има различни млечни, месни..

публикувано на 10.05.24 в 14:00

Музикално приключение за деца се организира във Видин

Музикално приключение за деца и техните родители се организира в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да СЪМ" в неделния ден. Децата ще се запознаят с инструментите и ще се забавляват, каза Вероника Кръстева, музикотерапевт и виолончелист:  "Музикалното приключение е нещо като игра, която включва много музикални инструменти, чрез..

публикувано на 10.05.24 в 13:40

Ученически конкурс събира есета на тема „Берковица – моя съдба“

Община Берковица и Музейният комплекс в града обявяват ученически конкурс за есе на тема „ Берковица – моя съдба“ .  Инициативата е по повод 5 години от откриването на Културен център „Йордан Радичков” – Берковица и в чест на първия уредник на центъра, педагога и художник Валентин Пешков. Със свои текстове могат да участват ученици от..

публикувано на 10.05.24 в 13:00

Спокойна е обстановката във Видинска област след проливните дъждове

Обстановката   след  проливните дъждове  във Видинска област  е спокойна , няма населени места без водоподаване и електричество.  Това стана ясно след проведена работна среща на щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния щаб, свикан от областния управител Ани Арутюнян...

публикувано на 10.05.24 в 10:59

Продължава почистването на залетите от водите на река Делейнска имоти

Доброволци и общински служители ще продължат разчистването на имотите, наводнени вчера от придошлата река в село Делейна . Обстановката се нормализира, обясни кметът на община Брегово Илиян Бърсанов . "Всичко е спокойно, водата вече се оттегли. Продължава почистването на засегнатите жилища, основно кал. Имаме доброволен отряд и от..

публикувано на 10.05.24 в 10:07