Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 70 тенисисти мериха сили във Враца

3
Снимка: СК Бобата

Повече от 70 състезатели по тенис на маса от цялата страна се включиха в третия Национален турнир за купата на Община Враца и клуб "Бобата", който се проведе през уикенда. Участниците се надпреварваха в пет отделни категории - открит турнир, за любители, за кадети до 15 години, за юноши до 19 години и за ветерани над 60 години.


Откритият турнир бе спечелен от Ивайло Косев от Плевен, който на финала победи много трудно Пламен Върбанов от Враца с 3:2 гейма. В турнира за некартотекирани състезатели купата отиде при Божидар Кантутис от София, който също победи много трудно с 3:2 Александър Димитров от Плевен. Бронзовите медали заслужиха Павлин Филев от Плевен и Петко Петков от Враца. Последният пък се оказа най-добър сред ветераните като победи на финала Цветан Русалийски, също от Враца. 


Победител при юношите и кадетите стана Даниел Димитров от Луковит, като той и в двата финала надделя над Преслав Николов от Видин. Бронзов медал при кадетите взе Дарислав Кръстев от клуб "Бобата" - Враца, който показва голямо израстване в последните месеци и печели поредно отличие. 


Другото трето място в надпреварата до 15 години взе Красен Савов от Плевен. При юношите третите места отидоха при представители на клуба по тенис на маса от Роман - Теодора Богданова и Велислав Христов.


Отлично впечатление направи с играта си Катерина Салкина от клуб "Бобата" Враца, която въпреки, че е само на девет години спечели Б турнира при юношите, зае деветото място в състезанието и се класира на 5-8 място при 15 годишните.


Медалът за най-дълголетен състезател отиде при Цветан Русалийски от Враца, който на 76 години продължава да е от много силните състезатели във Враца. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Враца е домакин на турнир по автомоделизъм

Повече от 40 автомоделисти от 10 български града са заявили участието си в Национално ученическо състезание по автомоделен спорт. Надпреварата ще се проведе на 1 юни във Враца. Състезанието е организирано от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата – София /НДД/ ,  Българска федерация по автомоделен спорт /БФАМС/, а домакин..

публикувано на 31.05.24 в 17:34

"Ботев" Враца остава в елита

Врачанският "Ботев" оцеля за още един сезон в родния футболен елит. Тимът на Христо Янев спечели с 5:3 след дузпи баража за последното свободно място в Първа лига догодина. В редовното време врачани завършиха 1:1 с "Марек" /Дупница/. В допълнителните 30 минути и двата тима не реализираха ново попадение. Преди почивката домакините изпуснаха куп..

публикувано на 31.05.24 в 08:18

ПМГ Видин класира още един отбор на финалите

Видинската математическа гимназия класира шести свой отбор за финалите на ученическите игри през учебната 2023-2024 г. В спортна зала "Фестивална" във Видин днес възпитаниците на Росен Ракаджиев станаха зонални шампиони по баскетбол при юношите 8-10 клас, побеждавайки последователно връстниците си от Врачанската езиковата гимназия с 80:25 и..

публикувано на 30.05.24 в 16:34

Враца се готви за футболен празник днес

Ботев играе решителен бараж за оставане във футболния елит. Ако възпитаниците на Христо Янев успеят срещу "Марек" Дупница, те ще си гарантират седмият пореден сезон в Първа футболна лига. Срещата е от 19 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде ръководена от елитния български рефер Георги Кабаков. От БФС гарантират честността на отсъжданията с..

публикувано на 30.05.24 в 09:54
Георги Кабаков

Топрефер ще свири баража за Първа лига

Най-добрият български съдия ще ръководи баража за последното свободно място в Първа футболна лига от новото първенство. На 30 май  "Ботев" посреща във Враца "Марек" от Дупница, а срещата е от 19 часа. Топреферът ни Георги Кабаков получи наряд да ръководи срещата, негови помощници са Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти съдия е Кристиян Колев...

публикувано на 29.05.24 в 12:36

Завърши Общинският турнир на футбол по малки врати в Мездра

Отборът на "Кохонес гранде" спечели XXIII Общински турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. На финала "големите топки" победиха с 3:1 тима на "Лъвчетата" и за трети път (след 2021-а и 2022 г.) триумфираха в спортната надпревара. На трето място се нареди "Сакатлък Юнайтед", който в двубоя за бронзовите медали се наложи над "Ботевъ"..

публикувано на 28.05.24 в 16:50

Полицайка от Враца с приз от международен турнир по стрелба

Врачанката Катя Василева спечели второ място в третото издание на Спортни игри на международната полицейска асоциация. Надпреварата, в която се включиха и стрелците от СК Спартак, се проведоха между 19 и 24 май в румънския град Брашов. Катя Василева спечели второто място в турнира по стрелба с голямокалибрен пистолет, в индивидуалната надпревара. Тя..

публикувано на 28.05.24 в 08:00