Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СК "Бдин 77" е с най-много златни медали на Държавния шампионат по кану-каяк за мъже и жени

Имаме амбициите Видин да има представител на Олимпиадата в Париж

Йоана Георгиева и Цветан Иванов
Снимка: БФКК

Състезателите на видинския клуб по кану-каяк "Бдин 77" спечелиха 11 медала от най-силното вътрешно състезание през годината- Държавния шампионат за мъже и жени. Заслужихме най-много златни медали от всички клубове в България, каза за Радио Видин треньорът Цветан Иванов:

"С края на този шампионат за мъже и жени за нас завърши една много добра състезателна година. На това състезание завоювахме 9 златни медала, един сребърен и един бронзов медал. С най-много златни медали е нашият клуб от всички клубове в България, което е добър атестат за работата, която се върши в клуба. Това са мъже и жени, които голямата си част са национални състезатели. Около това ядро от четири човека се изграждат и останалите състезатели, които участваха в шампионата. Представихме се отлично. Коефициентът на полезно действие спрямо хората, които участваха и медалите, които сме извоювали, е абсолютно безпрецедентен. За втора или трета поредна година Йоана Георгиева се представи безкомпромисно- спечели 7 златни медала. Ванеса Димитрова е с 3 златни медала. Ангел Стоянов също е с 3 златни медала, Веселин Вълчов е с два. Това са хората, които изнесоха тежестта на състезанието върху плещите си."

СККК "Бдин 77" участва и в състезанието за ветерани.

"Силно участие при ветераните, там също много добре се представихме. Спечелихме около 7 медала, ако не се лъжа. Четири са златните медали. Всичко това показва, че спортът кану-каяк в град Видин е бил и ще бъде водещ."

Видинският клуб приключва изключително успешна спортно-състезателна година. Йоана Георгиева стана европейска шампионка и бронзова медалистка от Световното първенство. Веселин Вълчов е със сребърен медал от континенталния шампионат.

"Имаме европейска шампионка, европейски вицешампион, на световното първенство Йоана е бронзов медалист, Веселин и Ангел са седми. Много силна година за нашия клуб като представяне на международната сцена и тук- на вътрешните състезания. Благодаря на всички момчета и момичета за всеотдайността, която проявиха. Те се представиха на много високо ниво."

След двуседмична почивка националните състезатели на клуба подновяват тренировъчния процес.

"Следващата година е предолимпийска, тогава ще се печелят квоти в кану-каяка за участие в Олимпиадата. Ръководството на клуба и треньорите имаме амбициите да извоюваме поне една квота и Видин да има представител на Олимпиадата в Париж през 2024 година. Предвидили сме централизирана много съсредоточена подготовка, за да можем да зарадваме всички почитатели на спорта и гражданите на Видин. Минимум една квота искаме да спечелим за нашия град", каза още Цветан Иванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Японец ще играе във волейболния "Монтана"

Разпределителят Ито Хироки от Япония е първото ново попълнение на волейболния тим на Монтана, съобщиха от клуба. Той е роден на 26 юни 1999 г. в Токио. Хироки е бивш национал на страната си до 20 години. През 2022 г. е бил включен в националния отбор на Япония за Азиатските игри. От "Монтана" потвърдиха, че през новия сезон остава и другият..

публикувано на 11.06.24 в 17:07

Раздадоха награди за 30-ата година от първото влизане на Монтана в „А" група

30 години от влизането за първи път на Монтана в „А" футболна група  отбелязаха на стадион „Огоста". С едноминутно мълчание бяха почетени хората дали за футбола, които вече не са между живите. На зеления килим отново се събраха футболисти вкарали тима в „А" РФГ. Монтана спечели промоция за „А" група през сезон 1993/1994 г., като завърши на второ място в..

публикувано на 09.06.24 в 15:41

"Спартак" /Плевен/ спечели футболния турнир "Панчев и Парчето" в Монтана

Отборът на Спартак /Плевен/ е победител в детски футболен турнир „Панчев и Парчето". Осем тима взеха участие в традиционната надпревара. На финала Спартак победи с 3:0 Ботев /Враца/. Монтана спечели третото място след успех с 2:1 над столичния Левски – Раковски. На следващите места се наредиха Национал /София/, Ком /Берковица/, Фортуна /Плевен/ и ДФК..

публикувано на 09.06.24 в 15:19

Врачанин е шампион на международен турнир по борба

Врачанинът Владислав Иванов стана шампион в своята категория по време на международния турнир по борба „Васил Сейменов" в Самоков. Надпреварата се организира за първи път. Владислав Иванов заслужи златния медал след тотална доминация при момчетата в категория до 38 кг. По пътя към титлата врачанският борец се справи с противник от ЦСКА, състезател от..

публикувано на 09.06.24 в 14:34

"Ботев" Враца сменя треньор и футболисти

Ботев /Враца/ ще гради нов отбор и то около футболисти с български имена и произход – това обявиха от ръководството на елитния клуб, който оцеля по драматичен начин в изминалата кампания на Първа лига. След като „проспа" редовния сезон, командата със зелени екипи се вдигна на отчаян щурм и след серия от 3 победи и 2 равенства в решаващите плейофи успя..

публикувано на 09.06.24 в 14:30

Пето място на финалите на ученическите игри по футбол за Мездра

Отборът по футбол на ОУ ”Христо Ботев” Мездра се представи достойно на финалите на ученически игри по футбол 5-7 клас в Созопол. В групите момчетата записаха две нелепи загуби с по 2-3 от София и Добрич и бяха на 10 минути от финала, но не успяха. Последва победа с 10-0 в мача за 5 то място срещу отбора на Созопол. За последно училище от област..

публикувано на 08.06.24 в 15:30

Монтана и "Спартак" /Плевен/ спечелиха групите в турнира в Монтана

Отборите на Монтана и "Спартак" /Плевен/ станаха първи в групите си на турнира по футбол за деца „Панчев и Парчето“ в Монтана. Малките монтанци спечелиха две победи в своята група. Толкова имат "Левски – Раковски" /София/ и "Фортуна" /Плевен/, които се наредиха на следващите две места по голова разлика.  ДФК Видин е четвърти.  В група „В“..

публикувано на 07.06.24 в 21:05