Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кметът на Видин гласува за европейско бъдеще

Снимка: Радио ВИДИН

Винаги гласувам за бъдещето на Видин и на тази прекрасна страна, в която живеем, каза кметът на Видин Цветан Ценков след като гласува днес.

"Очаквам българската политическа класа да прочете много внимателно закъде се е запътила. Там пише Съединението. Ние във Видин го доказахме преди три години. В момента Видин е различен. Тоест хората ще гласуват и който е първи, втори и трети - да сядат и да управляват тази държава. А не да правят хората, как да кажа, да ги принуждават да мислят негативно за българската политика и политическа класа. Ако не се разберат, ефектът, който хората ще им покажат, ще бъде неприятен за тях".

Днес хората трябва да гласуват, в противен случай не трябва да се сърдят на никого, каза още Цветан Ценков.

"Този ден е глас за бъдещето на страната и на региона, в който живеем. Ако човек не си е дал гласа, няма право да съди. Аз съм оптимист за бъдещето. Не трябва да се отклоняваме от нашия път - нашата ценностна система на европейци и бъдещето, което да ни направи още по-независими. Не може страната, която поставя най-много електричество на Балканите, неговото население да бъде в това унизително положение по отношение на цената на тока. Някой да вземе мерки, затова ги изпращаме Парламента, за да седнат и да се разберат".


Вижте още

Снимката на 7 декември 2022 година

Коледното дърво , което ще радва видинчани за празниците, вече е разположено в близост до фонтана на централния площад „Бдинци“, съобщиха от Община Видин.  Светлините на елхата  ще бъдат запалени в петък, 9 декември. Предвидена е празнична програма, която ще започне в 17:00 ч., със специалното участие на Крисия. Втори ден временната комисия..

публикувано на 07.12.22 в 18:05

Коледната елха украси площада във Видин

Коледното дърво, което ще радва видинчани за празниците, вече е разположено в близост до фонтана на централния площад „Бдинци“ , съобщиха от Община Видин. Светлините на елхата ще бъдат запалени в петък, 9 декември. Предвидена е празнична програма, която ще започне в 17:00 ч., със специалното участие на Крисия, която представи страната ни в..

публикувано на 07.12.22 в 15:39
Изображението е илюстративно

Три дружества ще добиват от находища във Врачанско

Министерският съвет разреши на три дружества да добиват материали от находища в област Враца .  „ФНС” ООД, гр. Мездра, ще добива скалнооблицовъчни материали - пясъчници, от находище „Бешовица”, разположено в землището на с. Долна Бешовица, област Враца.  Концесията се предоставя за срок от 35 години, като през този период дружеството ще вложи над..

публикувано на 07.12.22 в 15:13

Видинската група "Глашатаи" с Рождествен концерт

Видинската група  "Глашатаи" подготвя  концерт . Музикантите ще свирят тази събота в залата на Симфониета- Видин. "На 10 декември,  в залата на Симфониетата, ще направим един Рождествен концерт под наименованието "Глашатаи и приятели". В 17 часа ще стартира. Ще направим нашата програма, която включва и рок и по- лека музика. Ще бъде интересно...

публикувано на 07.12.22 в 15:11

Европейската комисия одобри програмата за трансгранично сътрудничество с Румъния

Европейската комисия одобри Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег VI-A Румъния България 2021-2027. Тя предвижда инвестиции за над 207 млн. евро в пограничните райони на двете държави. Те обхващат 8 области в Северна България- Видин, Враца, Монтана , Велико Търново, Плевен, Русе, Добрич и Силистра и 7 окръга в южната част на Румъния-..

публикувано на 07.12.22 в 14:37

Празник на местните вина, ракии и мезета във Враца

За четвърта поредна година във Враца ще се проведе Празник на врачанските вина, ракии и мезета. Организатор е Община Враца, а категориите в конкурса са пет: за червено и бяло вино, за ракия, както и за мезета за вино и за ракия. Майсторските еликсири и вкусни продукти ще се оценяват от компетентно жури, а във всяка категория ще бъдат раздадени по..

публикувано на 07.12.22 в 13:53

Центърът за временно настаняване във Видин приютява хора без дом

Четирима души са потърсили подслон тази есен в центъра за временно настаняване във Видин. С падането на температурите и настъпването на зимата се очаква броят на потребителите на социалната услуга да расте. В момента капацитетът на центъра е 10 души, но ако има повече нуждаещи се, те ще получат подкрепа, увери директорът Анета Георгиева. Право на..

публикувано на 07.12.22 в 13:52