Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Спокоен изборен ден в Монтана, жителите гласуват за по-добър живот

Снимка: Любо Андреев


Близо 13 % е избирателната активност в област Монтана към 11 часа. Няма нарушения. Над 119 000 души имат право на глас.

13 членове на секционни избирателни комисии в област Монтана не са се явили при отварянето им тази сутрин, но в последствие нещата са уредени и изборния ден е продължил нормално, съобщи говорителят на РИК Монтана Петко Петков. 119 400 жители на област Монтана имат право на глас. 226 са секционните избирателни комисии.

"Жалби и сигнали за нарушение на изборния процес до момента нямаме жалби. Само една машина - във Вълчедръм е - не работи".

Хората от 21-ва секция в Монтана гласуваха за по-добър живот.

"България да стане по-хубаво място за живеене... За нещо по-добро се надявам да е моят глас, в последните години проблемите пред обществото не се решават, а се задълбочават".

Анкетираните в Монтана не вярват, че ще се състави работещо правителство и ще има нови избори.

"Не съм оптимист за правителство, очаквам да има избори... Отново ще има, просто няма да се разберат... Българинът е уморен, но това са нашите политици".

Над 15 000 души са гласували в област Монтана до 11 часа, което прави към 13 %. По традиция най-активни са били жителитне на общините Георги Дамяново и Чипровци, където вотът са си дали към 22 % от имащите право. На-слаба е била избирателната активност в общините Монтана и Берковица към 12 %.

378 служители на органите на реда са ангажирани със сигурността на местата за гласуване в изборния ден в Монтанско. 


Вижте още

Снимката на 7 декември 2022 година

Коледното дърво , което ще радва видинчани за празниците, вече е разположено в близост до фонтана на централния площад „Бдинци“, съобщиха от Община Видин.  Светлините на елхата  ще бъдат запалени в петък, 9 декември. Предвидена е празнична програма, която ще започне в 17:00 ч., със специалното участие на Крисия. Втори ден временната комисия..

публикувано на 07.12.22 в 18:05

Коледната елха украси площада във Видин

Коледното дърво, което ще радва видинчани за празниците, вече е разположено в близост до фонтана на централния площад „Бдинци“ , съобщиха от Община Видин. Светлините на елхата ще бъдат запалени в петък, 9 декември. Предвидена е празнична програма, която ще започне в 17:00 ч., със специалното участие на Крисия, която представи страната ни в..

публикувано на 07.12.22 в 15:39
Изображението е илюстративно

Три дружества ще добиват от находища във Врачанско

Министерският съвет разреши на три дружества да добиват материали от находища в област Враца .  „ФНС” ООД, гр. Мездра, ще добива скалнооблицовъчни материали - пясъчници, от находище „Бешовица”, разположено в землището на с. Долна Бешовица, област Враца.  Концесията се предоставя за срок от 35 години, като през този период дружеството ще вложи над..

публикувано на 07.12.22 в 15:13

Видинската група "Глашатаи" с Рождествен концерт

Видинската група  "Глашатаи" подготвя  концерт . Музикантите ще свирят тази събота в залата на Симфониета- Видин. "На 10 декември,  в залата на Симфониетата, ще направим един Рождествен концерт под наименованието "Глашатаи и приятели". В 17 часа ще стартира. Ще направим нашата програма, която включва и рок и по- лека музика. Ще бъде интересно...

публикувано на 07.12.22 в 15:11

Европейската комисия одобри програмата за трансгранично сътрудничество с Румъния

Европейската комисия одобри Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег VI-A Румъния България 2021-2027. Тя предвижда инвестиции за над 207 млн. евро в пограничните райони на двете държави. Те обхващат 8 области в Северна България- Видин, Враца, Монтана , Велико Търново, Плевен, Русе, Добрич и Силистра и 7 окръга в южната част на Румъния-..

публикувано на 07.12.22 в 14:37

Празник на местните вина, ракии и мезета във Враца

За четвърта поредна година във Враца ще се проведе Празник на врачанските вина, ракии и мезета. Организатор е Община Враца, а категориите в конкурса са пет: за червено и бяло вино, за ракия, както и за мезета за вино и за ракия. Майсторските еликсири и вкусни продукти ще се оценяват от компетентно жури, а във всяка категория ще бъдат раздадени по..

публикувано на 07.12.22 в 13:53

Центърът за временно настаняване във Видин приютява хора без дом

Четирима души са потърсили подслон тази есен в центъра за временно настаняване във Видин. С падането на температурите и настъпването на зимата се очаква броят на потребителите на социалната услуга да расте. В момента капацитетът на центъра е 10 души, но ако има повече нуждаещи се, те ще получат подкрепа, увери директорът Анета Георгиева. Право на..

публикувано на 07.12.22 в 13:52