Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ирисовата диагностика- в търсене на причината за заболяването

Снимка: Радио Видин


Ирисовата диагностика е алтернативна медицинска техника, която се основава на научното изследване на ириса. С нейна помощ може да се определи състоянието на органите на човека и тяхното предразположение към развитието на заболяване, обясни в предаването "Направление здраве" ирисологът Тера Сулева:

"Това, което ирисовата диагностика може, е определяне на здравословното състояние на органовата система, т.е. не да се търси определена диагноза, както в традиционната медицина, а самото състояние на органите. Като плюсът ѝ, в сравнение с другата медицина, е най-вече, че може да се открие генетично предразположение към заболяване, или пък което предстои във времето, все още не е развито като заболяване в организма.  Предпоставка за слабост на даден орган, само когато е с обособена слабост, все още не излизат като отклонения, примерно като кръвни изследвания, на скенер също не може да излезе, видеозон, ултразвук - няма как да бъде засечено, докато не влезе в параметрите, в които се търсят в графите на алтернативната медицина".

Според думите на Тера Сулева един от най-големите плюсове ирисовата диагностика е, че се търси причинно-следствената връзка. 

"Не се гледа само какви са последствията на организма, които се дават. Да кажем един човек, ако има главоболие или високо кръвно, не му се назначава препарат, който да е постоянно до живот, както при хипертонията, да кажем, ами се търси първопричината, която може да е в много различни други депа на самата органова система и да следва причинно-следствена връзка. Съответно прилага се лечение, което да отстрани. Това не е поддържаща терапия, както примерно лекарство при хипертония, а е за лечение, като ние работим само с билкови продукти, които са абсолютно безвредни".

Чуйте повече в звуковия файл.
По публикацията работи: Соня Валериева
Вижте още

Национален математически турнир ще се проведе във Видин

Национален математически турнир "Иван Салабашев" организират във Видин . Състезанието ще се проведе днес от 10 ч. във видинската математическа гимназия. Участие могат да вземат ученици от 1-ви до 12-и клас, обясни за Радио ВИДИН председателят на видинската секция на Съюза на математиците Камелия Иванова : "Турнирът "Иван Салабашев" има..

публикувано на 02.12.23 в 09:05

Коледна украса радва видинчани за втора година

Ако искате да си направите снимка за спомен за коледния ви албум, ще можете да го направите от днес, не само на площада във Видин, но и пред заведение в града, където всеки минувач би могъл да се възползва от тематична украса. Инициативата е на  Малвина Аристотелова , собственичка на заведението. За втора поредна година нейната идея радва малки и..

публикувано на 01.12.23 в 16:10

Какви са възможностите на Вършец за развитие на целогодишен здравен туризъм

Здравният туризъм трябва да е приоритет за България - за тази кауза ще работи правителството, около това мнение преди дни се обединиха и участниците в Дискусионна кръгла маса "Фокусът на туристическата индустрия се измества към здравните дестинации - новият приоритет на потребителите“. Идеята е страната ни да се установи като четирисезонна..

публикувано на 30.11.23 в 15:50

Законодателни промени в защита на старите къщи предлага сдружение

Старите градски къщи не са защитени от закона. Изводът е на сдружение "Врачанските къщи", което подготвя предложение за промяна в Закона за културното наследство. Предложението ще бъде внесено в Народното събрание през януари, каза п редседателят на организацията Светла Буюклийска. Тя  е цигуларка, концертирала дълго време в чужбина. Създава..

публикувано на 30.11.23 в 15:30
Градски духов оркестър Видин и духова формация

Ученици и професионални музиканти свирят заедно във Видин

" Проходилка за начинаещи музиканти"  е наречена съвместната инициатива на Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" и Градски духов оркестър - Видин , чрез която младите музиканти могат да се докоснат  до опита на професионалистите, да наблюдават синхроните в оркестъра и да добият представа за професията от първо лице. За идеята..

публикувано на 30.11.23 в 15:20

Какъв е потенциалът за смарт туризъм

Приключи VI международна конференция SMARTOURISM.BG. Това е изследователски проект, който няколко партньори стартират през 2015 година. Той е насочен към изследване на практиките и предизвикателствата пред развитието на интелигентния туризъм в България . Сред най- важните партньори са образователни институции като Асоциацията на училищата по..

публикувано на 30.11.23 в 15:05

Млад врачанин извая бюст-паметник на Кольо Фичето

Младият каменоделец от Враца Иван Симеонов  (на снимката вляво) извая бюст-паметник на знаменития майстор Кольо Фичето . Инициативата за изработката е на строителите ветерани. Каменната скулптура е монтирана пред Камарата на строителите в София и днес официално бе открита. Процесът по създаването на бюст-паметника отнема не малко време. Все пак..

публикувано на 30.11.23 в 15:00