Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна обновяване на детски площадки в Мездра

Снимка: Община Мездра

С цел опазване здравето на децата и осигуряване на по-добра среда за тяхното развлечение, започна обновяване на четири детски площадки в Мездра, съобщават от общинската администрация. При комплексна проверка, извършена от специалисти от общинска техническата служба, е установено, че тези обекти са в най-лошо състояние.

До края на годината ще бъдат реконструирани детските площадки на ул. „Георги Кирков“ зад Младежкия дом, на ул. „Янко Сакъзов“ в междублоковото пространство при бл. „Химик“ №1 и №3, на ул. „Христо Ботев“ в междублоковото пространство срещу „Хемус-М“ и на ул. „Христо Ботев“ при Енергото.

На четирите детски площадки ще бъдат монтирани комбинирани съоръжения за игра на открито, произведени от водеща българска фирма. Те са предназначени за ползване от деца на възраст от 3 до 12 години.

Детските площадки ще бъдат оборудвани с ударопоглъщаща каучукова настилка и ще отговарят на нормативните изисквания за безопасност, посочват от Общината. Гаранционният срок на съоръженията е 5 години.

В момента служители на Общинско предприятие „Чистота“ изливат бетоновите основи на детските площади. За по-голяма безопасност на децата, две от площадките ще бъдат оградени с дървена ограда в ярки тонове.

Средствата за обновяването са в размер на 35 000 лв., и са заложени от Община Мездра в Инвестиционната програма на Бюджет 2022. Догодина ремонтът на детските площадки на територията на града и в съставните села на общината ще продължи, допълват от общинската администрация.

Община Мездра апелира към гражданите за по-отговорно отношение при ползване на съоръженията за игра, с цел тяхното опазване, както и за поддържането им в чист и приветлив вид.


По публикацията работи: Полина Тодорова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ученици създават филми в помощ на борбата с климатичните промени

Ученици от Видин ще се образоват по теми, свързани с климатичното равновесие и ще създадат собствени визуални есета на тема климатични промени и екология в рамките на дискусионни панели и практически работилници. Те се включват в проекта   "Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството".  Проектът е подкрепен от..

публикувано на 23.05.24 в 15:45

Със спортен празник в Арчар отбелязаха 130 години от идването на швейцарските учители по физкултура в България

С тържество и спортни игри в салона на читалище "Образование" в село Арчар учениците от СУ "Христо Ботев" отбелязаха 130 години от идването на швейцарските учители в България.  Децата бяха разделени на отбори в две възрастови групи и се включиха в различни надпревари, посветени на 17 май-  Деня на българския спорт. По атрактивен начин, с разноцветни..

публикувано на 23.05.24 в 13:15

Мъж открадна чантата на възрастна жена от Мездра, по-късно я захвърли до дома й

На 22. 05. 2024г., в 20: 30 часа в РУ- Мездра е получен сигнал, че малко по- рано на улица в гр. Мездра, неизвестно лице, използвайки сила е издърпало дамска чанта от ръцете на възрастна жена.  Извършен е оглед на местопрестъплението и са намерени част от вещите, които са били в чантата. Чантата на жената е намерена в близост до дома й. Липси не..

публикувано на 23.05.24 в 11:46

20-годишен от Белоградчик е в ареста заради нелегални цигари

20 000 къса цигари без бандерол са иззели  вчера служители на РУ-Белоградчик. По случая е задържан 20-годишен жител на градчето.  Нередовната акцизна стока била открита в багажника на управляван от него лек автомобил, проверен в с. Долни Лом , съобщават от ОД на МВР-Видин.  Оперативна група е извършила оглед. Мъжът е задържан за срок до 24..

публикувано на 23.05.24 в 11:00

Такси блъсна мъж на пешеходна пътека във Видин

Пешеходец във Видин е с леки наранявания след инцидент на кръстовище в града, съобщават от ОД на МВР-Видин.  При работещ трисекционен светофар на кръстовището на улиците „Широка“ и „Христо Ботев“, на зелен сигнал, таксиметров автомобил, е отнел предимство на 73-годишен мъж, пресичащ на пешеходната пътека.  Мъжът бил прегледан в ЦСМП, медиците..

публикувано на 23.05.24 в 10:25

Близо 57 000 фалшиви стоки задържани на двата моста между България и Румъния

56 949 фалшиви стоки – чанти, панталони, блузи, парфюми и други, носещи логата на световноизвестни брандове, са задържани при четири проверки на Дунав мост при Видин и Дунав мост при Русе. Нарушенията са установени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, в която участват смесени екипи от Агенция „Митници", ГД „Гранична..

публикувано на 23.05.24 в 10:10

Глаголицата "оживява" в Оряхово

В навечерието на Деня на св. братя Кирил и Методий в  Оряхово 400 ученици, учители и общественици ще участват в изписването на буквите на глаголицата като жива картина. Инициатор и организатор на проявата е местната управа в Оряхово.  Събитието ще се проведе на площад "Дико Илиев" днес от 18 часа, каза г лавният секретар на общината Христина Цонева:..

публикувано на 23.05.24 в 09:51