Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама пострадаха при тежка катастрофа във Видинско

2
Снимка: Цветомир Цветанов

Тежка катастрофа стана този следобед на главния път Е-79 в близост до разклона за видинското село Ивановци. В пътния инцидент, по първоначални данни, са участвали лек автомобил с видинска регистрация и тир. Пострадали са мъж и жена, които са били в колата. Двамата са с тежки фрактури, по информация на Центъра за спешна медицинска помощ във Видин. От там добавиха още, че предстоят изследвания за състоянието на пострадалите.

Пътният инцидент е станал на прав участък. Временно движението се осъществява в една лента. Причините за катастрофата се изясняват. Служители на видинската полиция извършват следствени действия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Разчистват пораженията от бурята във Видин

Десетки са падналите дървета и клони след бурята, която премина над Видин през изминалата нощ. Екипи на Общинското предприятие "Чистота, озеленяване, благоустройство" отстраняват от рано сутринта щетите.  Няма информация за пострадали хора. На 10 сигнала за необходимост от оказване на техническа помощ са реагирали тази нощ служителите на "Пожарна..

обновено на 27.06.24 в 10:04

Видинското читалище "Славяни 2013" отбеляза юбилей

С грандиозен концерт в залата на драматичния театър във Видин бе отбелязана десетата годишнина от създаването на Народно читалище "Славяни 2013". Концертът бе под наслов "От извора до наши дни", обясни Ралица Петрова от читалището. "Предимно хората, които се изиграха на голямата сцена бяха от нашия регион и разработките са изцяло на нашия..

публикувано на 27.06.24 в 10:00

Престижни награди за читалището в Зверино

Колективите при НЧ ”Факел-1926” с. Зверино участваха във Втори Фолклорен фестивал „Доспей пее и танцува и на билки се любува ”в село Доспей, община Самоков.  Женска фолклорна група ”Плетеница” с художествен ръководител Милчо Романски се представи песните  "Донка се в гора изгуби", " Пойде момче в градинка" и " Станке ле, голям гяволо".  Йордан..

публикувано на 27.06.24 в 08:28

Съборът на Леденика ще е с ден повече

Тазгодишното издание на Национален фолклорен събор "Леденика" започва с ден по-рано, съобщиха от Община Враца. На 28 юни от 19.00 часа жителите и гостите на Враца ще имат възможността да участват, а след това и да опитат от специалната врачанска "кметска" лютика. В приготвянето на традиционното за региона ястие ще се включи кметът Калин Каменов...

публикувано на 27.06.24 в 08:22

Втори случай на лаймска болест в Монтанско

Жена от ломското село Ковачица се лекува от лаймска болест. Случаят е втори за годината в област Монтана. През изминалата седмица има и двама болни от хепатит Жената разболяла се от лаймска болест е на 90 години, уточниха от хигиенната инспекция в Монтана. Заболяването се получава след ухапване от кърлеж. Това е вторият случай на лаймска болест в..

публикувано на 27.06.24 в 08:20

Снимката на 26 юни 2024 година

„До края на годината ще бъде завършен ремонтът на отсечката Ботевград-Мездра . След това строителите обещаха движението да бъде пуснато в една лента“. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев, който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова провери строителните дейности. На 26 и 27 юни ще се..

публикувано на 26.06.24 в 18:10

Археолози продължават проучването на крепостта в Кула

От началото на юли ще започнат археологическите разкопки в района на крепостта "Кастра Мартис" в град Кула , които се провеждат за втора поредна година. Целта е да се разкрие южната крепостна стена на кастела, каза археологът доцент Здравко Димитров . "Като чисто археологическа ситуация искаме да проучим културните пластове, които са..

публикувано на 26.06.24 в 16:35