Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Хилда Казасян и Теодосий Спасов с филмова музика във Видин

На сцената излизат известни български изпълнители в концерта на Плевенската филхармония

Петър Салчев, Хилда Казасян и Теодосий Спасов гостуваха в "Цветовете на деня", с водещ Кирил Кирилов.
Снимка: Радио ВИДИН

Концерт на Плевенската филхармония „Светът на киното в музика“, с участието на Теодосий Спасов, Хилда Казасян, Борислав Йоцов, Христо Йоцов и други известни български изпълнители ще бъде представен тази вечер от 19 часа на видинска сцена. Това е нещо, което във Видин не се е случвало до момента, каза в студиото на Радио ВИДИН джаз певецът Петър Салчев. Той ще пее вместо Васил Петров, който няма да вземе участие в концерта, както беше обявено предварително:

"В последните години обичам да слушам само музика, която предизвиква картини у мен. А сега, хората, които ще дойдат довечера, ще получат наготово и картините, защото Васил Къркеланов е направил магия зад сцената. Аз съм и страничен наблюдател на този проект, и съм го гледал отстрани, пък и участвам в него понякога, и ще кажа, че това, което ще види довечера публиката, според мен във Видин не се е случвало", посочи изпълнителят. 

Няма по-образна музика от филмовата, каза Хилда Казасян, като добави, че следващата година ще бъдат представени произведения от българското кино.

"Надявам се, че догодина ще гостуваме тук с българската музика, най-емблематичните теми от българските филми, от тези, които на нас самите ни въздействат", каза джаз певицата. 

Видинската публика ще чуе изпълненията на кавал от Теодосий Спасов в две произведения.

"Аз участвам в две филмови сюити, които са аранжирани от Христо Йоцов", каза музикантът. 


Концертът включва избрани филмови парчета от обичани и знакови филми, с изцяло нов аранжимент. Той е направен специално за случая от Христо Йоцов. Автор на мултимедията е Васил Къркеланов. Концертът в Спортна зала "Фестивална" ще включи картини от "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", от филмите на Чарли Чаплин и много други.

Видеозапис от гостуването на Теодосий Спасов, Хилда Казасян и Петър Салчев в студиото на Радио ВИДИН може да видите във видеото по-долу:  

По публикацията работи: Полина Тодорова
Вижте още

Снимката на 8 декември 2023 година

Стартира процедурата за ремонт на сградата на филиала на Русенския университет във Видин. Ремонтът ще се извърши със средства от бюджета на университета, съобщи административният директор Момчил Станков.  Той поздрави студентите с празника. Административният съд отхвърли жалбата на  Лозина Николова  срещу решението на Общинската..

публикувано на 08.12.23 в 18:00

Коледна елха ще грейне в село Кутово

Празнична програма за запалване на светлините на коледната елха организират във видинското село Кутово . Тържеството ще е на 9 декември, от 15:00 часа, на площада в селото, каза специалистът "Гражданска регистрация" в кметството Елена Тодорова . "Ще има много изненади. Дядо Коледа ще пристигне по необичаен начин, заедно със Снежанка. Дали ще..

публикувано на 08.12.23 в 16:15

Съдът потвърди прекратяването на правомощията на видински общински съветник

Административният съд отхвърли жалбата на Лозина Николова срещу решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) във Видин за прекратяването на пълномощията ѝ като общински съветник от листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България". Припомняме, че причината за решението на ОИК е констатирана несъвместимост, тъй като Лозина..

публикувано на 08.12.23 в 15:59

Доброволчески отряд от Румъния посети Лом

Румънски доброволчески отряд за действия при кризисни ситуации гостува в Лом и сключи споразумение за сътрудничество с местния доброволческия отряд. Визитата на румънското формирование, което е държавна структура, е дейност по проект "Превенция на горските пожари в Окръг Долж, Румъния и Община Лом", финансира от Европейския съюз чрез Програмата..

публикувано на 08.12.23 в 15:41

В ход е процедурата за ремонт на филиала на Русенския университет във Видин

Стартира процедурата за ремонт на сградата на филиала на Русенския университет във Видин. Ремонтът ще се извърши със средства от бюджета на университета , съобщи административният директор Момчил Станков.  Той поздрави студентите с празника:  "Днес е 8 декември, имаме възможността да честитим празника на видинските студенти, защото Видин от 2016..

публикувано на 08.12.23 в 15:18

Три нови елхички за Коледната гора на гимназията във Владимирово

Три елхички са закупени тази година в професионалната гимназия по транспорт "Владимир Минчев" в село Владимирово. Те ще красят класните стаи, след което ще бъдат засадени в коледната елхова горичка в двора на училището, която е създадена миналата година,  каза директорът Цецка Карчева: "В навечерието на Коледа продължаваме нашата традиция -..

публикувано на 08.12.23 в 14:00

Врачанският театър радва децата с постановката „Коледна неразбория“

При голям интерес премина премиерата на най-новата постановка за деца на врачанския театър „Коледна неразбория“ , на 7-ми декември в Камерна зала, съобщават от културния институт. Спектакълът е под режисура на Дарко Ковачовски, а в детското представление участват актьорите Юлия Колова, Анна Ахчийска, Капка Пеняшка и Анастас Жайгаров. Зрители на..

публикувано на 08.12.23 в 12:06