Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна кауза за бездомни животни се нуждае от още дарения

Снимка: Радио ВИДИНВ началото на тази година ви разказахме за един видинчанин и неговата благотворителна кауза за поставяне на вендинг машина в града, чрез която, рециклирайки пластмасовите бутилки и кенчета, осигуряваме храна за бездомните животни. 

Юлиян Миков си беше поставил срок да събере сумата до Великден и се надяваше да успее, но за съжаление, това не се случи. Той продължава да набира необходимите средства, като сумата, която му липсва, за да завърши своята инициатива не е голяма:

"Почти сме на финала с цялото това нещо, като остават около 560 лева по последни преброявания..."

Желаещите да дарят сега могат да се сдобият с нещо, което да им напомня за доброто дело, което са направили, каза Юлиян:

"Идеята е следната - създал съм една тениска... изработката на самата тениска струва 10 лева, подпомагането на самата кауза струва 10 лева и общата цена, за да притежаваш една такава тениска е 20 лева. Идеята е всеки един, който помогне за тази кауза, да му остане някакъв спомен, нещо като подарък, може за близък..."


Интересът на хората към тениските за момента е голям:

"Много интересен е феноменът на социалните мрежи, че когато пуснах първия пост, много хора се изкефиха, искаха тениски. Много хора, дори непознати ми писаха... Цялото нещо е такова, че като пуснеш самия пост, хората в началото, като започнат да реагират... има интерес. След това някак си се приглушава и аз трябва това нещо да го правя и втори път, и трети път, за мога да събера нужната бройка. В началото бях изчислил, бяха около 940 лева до края да съберем цялата сума, тогава пуснах тениските, взеха се 32 бройки. Някои хора не искаха тениски, а просто искаха да подпомогнат самата кауза и след това, сега втори рунд, който пуснах, той още тече в момента."

Остават още около 60 броя тениски, които трябва да се купят, за да се достигне сумата от 3000 лева, необходима, за да бъде поставена вендинг машина за кучешка храна във Видин. Всеки, който иска да помогне, може да пише на Юлиян. Онези, които имат отношение към животните, но нямат възможността да помогнат чрез средства, могат просто да споделят тази публикация, за да достигне до повече хора. Който желае, може да дари и тук - http://revolut.me/yuliya0bw0


Дарения се набират и по банков път: 


IBAN  BG81UNCR76301076721286  Юлиян Миков


Чуйте разговора в прикачения файл.

Вижте още

Кметът на Видин: Ситуацията с ремонта на бул. "Панония" е много неприятна

Кога и изобщо дали ще приключи ремонтът на булевард "Панония" във Видин?  Този въпрос си задават видинчани вече седми месец - толкова време продължава да е затворено за движение едното платно на булеварда, което се ремонтира. От днес на обекта отново се появиха работници и техника, които, по думите на видинския кмет, разполагат с броени дни, за..

публикувано на 26.02.24 в 14:15

"Човеци - парченца история" - филмът за великите българи

Врачанският общественик Христо Илиев ще покаже втория си филм "Човеци - парченца история"  утре вечер. Това е втората част от поредицата на документалната лента "Човеци" - филмът, който бе прожектиран миналата година в областта.  Провокиран от срещите си с младите, Христо Илиев забелязва, че голяма част от тях, за жалост, не знаят..

публикувано на 26.02.24 в 14:00
Колаж: Радио ВИДИН

Конкурсите за красота - преди и сега

Наскоро се навършиха 95 години от провеждането на първия конкурс "Мис България". Всичко започва през 1929 година, когато за пръв път се провежда национален конкурс за най-хубава българка. Люба Йоцова от Враца става първата най-красива жена в страната. Според журито, защото има "стройна фигура, красива глава и изразителни очи"...

публикувано на 26.02.24 в 13:00

В „Музикална зона“ слушаме тримата Иглесиас

  Днес в “ Музикална зона ” ще разберем какво е да имаш фамилия Иглесиас и в същото време прекрасен глас. Ще имаме среща с тримата Иглесиас- баща и двамата му сина- и тримата страхотни изпълнители. Явно този талант се предава по наследство. Както се казва „ябълката круши не ражда“ ;)   Хулио Иглесиас, синът му Енрике и  първородният му..

публикувано на 26.02.24 в 09:00

"Неделник" от 25 февруари 2024 година

Забаен и интересен. Това е "Нделник". На Трифон Зарезан, Северозападната задруга на майсторите прие новите си членове. Един от тях е ювелира Любомир Маринов . С него си говорим за художественото леене на метали. 20 години от основаването си отбелязва Поетичен клуб "Алфа" - Враца . Клубът е създаден през 2004 година под името..

публикувано на 25.02.24 в 14:25

Притчата за митаря и фарисея

Неделята, в която се намираме днес е Шестнадесета след Неделя подир Въздвижение  и ни напомня за това, че смирението въздига, а гордостта унизява. "Кратка, ясна и назидателна е притчата на Спасителя за това как двама юдеи влезли в храма да се помолят: единият фарисей, другият – митар. Фарисеят застанал напред в храма и се молел..

публикувано на 25.02.24 в 08:00

За събитията във фондация "Подкрепа за реализация" през февруари

В "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" - Видин  през месец февруари.  На 19 февруари почетоха паметта на Апостола на свободата. Посветиха занимания в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца "Митрополит Неофит" на делото на Васил Левски. "През цялата седмица мога да кажа по време..

публикувано на 23.02.24 в 14:54