Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благотворителна кауза за бездомни животни се нуждае от още дарения

Снимка: Радио ВИДИНВ началото на тази година ви разказахме за един видинчанин и неговата благотворителна кауза за поставяне на вендинг машина в града, чрез която, рециклирайки пластмасовите бутилки и кенчета, осигуряваме храна за бездомните животни. 

Юлиян Миков си беше поставил срок да събере сумата до Великден и се надяваше да успее, но за съжаление, това не се случи. Той продължава да набира необходимите средства, като сумата, която му липсва, за да завърши своята инициатива не е голяма:

"Почти сме на финала с цялото това нещо, като остават около 560 лева по последни преброявания..."

Желаещите да дарят сега могат да се сдобият с нещо, което да им напомня за доброто дело, което са направили, каза Юлиян:

"Идеята е следната - създал съм една тениска... изработката на самата тениска струва 10 лева, подпомагането на самата кауза струва 10 лева и общата цена, за да притежаваш една такава тениска е 20 лева. Идеята е всеки един, който помогне за тази кауза, да му остане някакъв спомен, нещо като подарък, може за близък..."


Интересът на хората към тениските за момента е голям:

"Много интересен е феноменът на социалните мрежи, че когато пуснах първия пост, много хора се изкефиха, искаха тениски. Много хора, дори непознати ми писаха... Цялото нещо е такова, че като пуснеш самия пост, хората в началото, като започнат да реагират... има интерес. След това някак си се приглушава и аз трябва това нещо да го правя и втори път, и трети път, за мога да събера нужната бройка. В началото бях изчислил, бяха около 940 лева до края да съберем цялата сума, тогава пуснах тениските, взеха се 32 бройки. Някои хора не искаха тениски, а просто искаха да подпомогнат самата кауза и след това, сега втори рунд, който пуснах, той още тече в момента."

Остават още около 60 броя тениски, които трябва да се купят, за да се достигне сумата от 3000 лева, необходима, за да бъде поставена вендинг машина за кучешка храна във Видин. Всеки, който иска да помогне, може да пише на Юлиян. Онези, които имат отношение към животните, но нямат възможността да помогнат чрез средства, могат просто да споделят тази публикация, за да достигне до повече хора. Който желае, може да дари и тук - http://revolut.me/yuliya0bw0


Дарения се набират и по банков път: 


IBAN  BG81UNCR76301076721286  Юлиян Миков


Чуйте разговора в прикачения файл.

БНР подкасти:

Вижте още

Деян Каменов-Дидо представя новия си проект DeeStoned

Деян Каменов, известен в музикалните среди като Дидо, представи новия си проект DeeStoned в предаването "Рок Общество". При създаването на проекта той се е свързал с колоритния мултиинструменталист Николай Маджаров- Файчето , когото меломаните познават като един от групата "Тибетски сърца". Песните на DeeStoned са само на английски език, а..

публикувано на 27.01.23 в 17:30

Чудо за четене или една забавна балканска история

Оттатък Смилево, на седем километра нагоре в планината, закътана подобно на стара непревземаема крепост и действаща като някаква алтернативна хайдушка република, се е сгушила Поскокова Драга. Едно почти изоставено село, съществуващо по свои закони, в което живеят последните му обитатели – стария вечно кисел вдовец Йозо Поскок и четиримата му..

публикувано на 27.01.23 в 17:15

Хората в Долни Бошняк с любов към родното място и желание за по-добър живот

Екипът на Радио ВИДИН се отправя към Долни Бошняк . Селото се намира в община Видин, на 24 км от областния град.  Най-близките населени места са Тополовец, Бойница и Каленик. Селото е крайно, няма изход, покрай него преминава река Тополовец. От 3 години в Долни Бошняк не идва автобус, и това е един от основните проблеми на хората тук...

публикувано на 27.01.23 в 15:00

Жители на Градец искат минералната им вода да се използва за балнеолечение и бутилиране

Обществено обсъждане за изменение на Общия устройствен план на Община Видин се проведе с цел промяна на предназначението на територията, на която се намира минералният извор до видинското село Градец – "Сондата" - от "обработваеми земеделски земи" в територия за "предимно производствени дейности". Целта е Община Видин да може да кандидатства за..

публикувано на 26.01.23 в 17:03

Ловците се включват в опазването и възстановяването на лешоядите

На територията на природен парк "Врачански Балкан" са пуснати в специално съоръжение 30 елена лопатари. Инициативата е на Национално –ловно рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България"  и има за цел да се осигури естествена хранителна база за лешоядите, чрез създаване на основни стада, доотглеждане, адаптация и разселване в..

публикувано на 26.01.23 в 16:00

Вирусолог: Ваксинацията е първата стъпка в борбата с рака на шийката на матката

От 23 до 29 януари отбелязваме Европейската седмица за превенция на рака на маточната шийка. Заболяването е на второ място по разпространение сред жените в Европа. Всяка година се регистрират 33 000 нови случая, каза вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова и поясни кой е причинителят на заболяването, както и какво се предприема в..

обновено на 26.01.23 в 15:58

Изложба разказва за казармения живот в годините на социализма

Изложбата "Когато момчето става мъж...“ ще бъде представена във Видин. Тя е създадена от Илия Вълев, доктор по етнология и главен асистент в Института по етнография и фолклористика и представя казармата през "онези“ 45 години. Повод за нея става дисертационната работа на Илия Вълев , който я публикува и в книга: „Самата изложба представлява..

публикувано на 26.01.23 в 15:00