Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благотворителна прожекция във Враца събира средства за деца

Филмът за Христо Ботев, дело на режисьора Максим Генчев, ще събира средства за купуването на обувки на деца от наводнените карловски села. Благотворителната прожекция във Враца е насрочена за петък, 9 декември. Лентата ще бъде излъчена от 18 часа в кино „Метропол“, съобщи директорът на културната институция Николай Димитров.

Идеята за благотворителната акция е на общественика Христо Илиев, който се свързал с Максим Генчев. Така гостуването на „Ботев. Филмът“ в града под Околчица било уредено.

Всеки може да си купи билет за кино на цена от 5 лева. При желание, можете да вземете и повече билети, като не ги реализирате, но помогнете за общата кауза, каза Христо Илиев. Той призова врачани, които също са били жертва на подобно бедствие, да бъдат съпричастни към благотворителната инициатива.


Вижте още

Военен камион катастрофира на Е-79 край Мездра

Военен камион се удари в мантинелата на път Е-79 край разклона за мездренското село Моравица . Инцидентът е станал към 8 часа и по всяка вероятност е бил предизвикан от заледения път. Катастрофиралата машина била трета във военната колона. Лек автомобил се е завъртял на същия участък, а първите два камиона в колоната успели да избегнат..

публикувано на 06.02.23 в 09:56

От Монтана започват срещи със земеделци за разясняване на Стратегическия план

От днес, 6 февруари, Министерството на земеделието започва национална информационна кампания за Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023-2027 г. Инициативата има за цел да запознае земеделските стопани с условията за прилагането на инструментите по него. Ще бъдат представени различните..

обновено на 06.02.23 в 09:14

Откриват паметна плоча на генерал Кирил Ботев във Враца

Паметна плоча на ген. Кирил Ботев ще бъде открита във Враца, съобщиха от общинската администрация. Днес, 6 февруари, от 11:00 часа пред къщата, в която е живяла Иванка Ботева на едноименната улица официално ще бъде открита паметна плоча на генерал Кирил Ботев – командир на 6-та Бдинска дивизия. В събитието ще вземат участие..

обновено на 06.02.23 в 09:13

Обявен е жълт код за ниски температури

Жълт предупредителен код за ниски температури е в сила за 27 области в страната, сред които Видин , Враца и Монтана . Няма данни за бедствени ситуации в Северозапада. От снощи е възстановено електрозахранването в някои населени места от областите Враца и Монтана, което беше прекъснато заради обилните снеговалежи.  Близо 780 машини почистват..

публикувано на 06.02.23 в 08:00

Над метър сняг натрупа в Балкана над Враца

В Балкана над Враца има над 1 метър нова снежна покривка. Тъй като пистите край хижа „Пършевица" не са обработени, те остават затворени за неделния ден , съобщиха хората по поддръжка на съоръженията. Те прогнозираха положението да се запази такова поне през следващите 24 часа, тъй като синоптиците прогнозират обилният снеговалеж да продължи...

публикувано на 05.02.23 в 16:24
Полицейска кола

Шофьор на снегорин загина тази сутрин на път Е-79

Шофьор на снегорин загина тази сутрин при ПТП по пътя за "Дунав мост 2". Тежката катастрофа е резултат от жесток сблъсък с ТИР с турска регистрация, обясни за Радио Видин дежурният служител към ОПУ Монтана, Калин Първанов : "Нашият шофьор на снегорина е почиствал пътя. Турски ТИР го е застигнал и го е отнесъл...“ Инцидентът е станал в..

обновено на 05.02.23 в 14:56

Място за зам.-председатели на РИК скара партиите в Монтана

Партиите в Монтана не се разбраха за разпределението на местата в Районната избирателна комисия, за предстоящите извънредни избори за парламент на 2 април. Областният управител на Монтана инж. Валери Димитров проведе консултациизасъстава на РИК Монтана. Съгласно указанията на Централната избирателна комисия съставът на РИК – Монтана е от 13 души:..

публикувано на 05.02.23 в 14:42