Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благотворителна прожекция във Враца събира средства за деца

Филмът за Христо Ботев, дело на режисьора Максим Генчев, ще събира средства за купуването на обувки на деца от наводнените карловски села. Благотворителната прожекция във Враца е насрочена за петък, 9 декември. Лентата ще бъде излъчена от 18 часа в кино „Метропол“, съобщи директорът на културната институция Николай Димитров.

Идеята за благотворителната акция е на общественика Христо Илиев, който се свързал с Максим Генчев. Така гостуването на „Ботев. Филмът“ в града под Околчица било уредено.

Всеки може да си купи билет за кино на цена от 5 лева. При желание, можете да вземете и повече билети, като не ги реализирате, но помогнете за общата кауза, каза Христо Илиев. Той призова врачани, които също са били жертва на подобно бедствие, да бъдат съпричастни към благотворителната инициатива.


Вижте още

Снимката на 7 декември 2023 година

Две  коледни къщички  красят централния вход на най-старата гимназия във Видин СУ "Цар Симеон Велики".   Къщичките са изработени от дърво, по идея на учителите в целодневна организация, които се занимават със следобедната самоподготовка на децата. Учениците изработват коледните украшения и сувенири за базара, който започва в седмицата преди Коледа...

публикувано на 07.12.23 в 18:00

Започва благотворителна кампания в помощ на възрастни хора в община Бойница

Доброволци от сдружение "Северозапазване" започват коледната благотворителна кампания "Бъди човек"  за втора поредна година в община Бойница .  Мотото на проявата е "Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда". Организацията ще започне инициативата утре, 8 декември, като акцията ще продължи до 22 декември.  Доброволците ще събират..

публикувано на 07.12.23 в 16:36

Откриха две обновени отделения в ломската болница

В ломската болница „Свети Николай Чудотворец“ бяха открити обновените отделения по анестезиологоя и интензивно лечение и по инфекциозни болести в деня на свети Николай Чудотворец. Управителят д-р Георги Савков благодари на фирмата–изпълнител, извършила ремонта, и поздрави колектива на лечебното заведение за високите резултати през годината. Той..

публикувано на 07.12.23 в 16:07

Общинският съвет в Мездра ще проведе първо редовно заседание

Днес от 16.00 часа Общинският съвет (ОбС) в Мездра ще проведе своето първо редовно заседание при проект за дневен ред от 8 точки.Общинските съветници ще приемат Правилник за организацията на ОбС, неговите комисии и взаимодействие с общинската администрация за мандат 2023-2027 година, ще определят числеността и състава на постоянните комисии и ще..

публикувано на 07.12.23 в 15:25

Коледни къщички украсиха видинска гимназия

Две коледни къщички красят централния вход на най-старата гимназия във Видин СУ "Цар Симеон Велики" .  Къщичките са изработени от дърво, по идея на учителите в целодневна организация, които се занимават със следобедната самоподготовка на децата, каза директорът на училището Ирена Гъркова : "Коледните ни къщички, едната, която е украсена..

публикувано на 07.12.23 в 15:00

Първокласници правиха коледна украса във Видин

Първокласниците от СУ "П. Р. Славейков" във Видин изработиха коледни гирлянди в Детския отдел на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".  Инициативата е в рамките на обявените от културната институция коледни работилници, които започнаха в началото на тази седмица и ще продължат до 16 декември. Учениците от 1-ви "а" клас създадоха..

публикувано на 07.12.23 в 13:40

Във Видин представиха възможности за финансиране на иновации в предприятията

Общо 293,4 млн. лева финансов ресурс е на разположение на бизнеса за внедряване на иновации . Днес експерти от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" представиха във Видин подробности за отворената за кандидатстване процедура "Внедряване на иновации в предприятията". Тя е насочена към микро-, малки, средни предприятия и малки..

публикувано на 07.12.23 в 12:38