Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сдружение търси дарители да зарадват деца и възрастни във Врачанско

Снимка: Фондация

Врачанското сдружение "Бъди добър! Прави добро!" провежда две благотворителни инициативи. Кампаниите са "Подари коледна трапеза на човек в нужда" и "Подари коледен подарък на дете в нужда", разказа Мая Методиева от организацията:


"Целта на кампаниите е да зарадваме деца от социално бедни семейства с подаръци, а самотноживеещи и възрастни хора да ги зарадваме с хранителен пакет. Тази година доста по-слабичко вървят инициативите. Хранителни пакети към момента имаме събрани едва седем. Самотноживеещите възрастни хора в списъка са ни доста на брой. За съжаление, няма да имаме тази възможност да ги обиколим всички. При подаръците вече инициативата върви доста по-различно, защото имаме дарител, който се свърза с нас, като пожела да остане анонимен. Предложи да закупи всички търсени от нас 300 броя подаръка за деца."


Желаещите да се включат могат да посетят Фейсбук страницата на сдружението за повече информация.

Вижте още

Снимката на 5 декември 2023 година

Срокът за ремонт на пешеходната зона във Видин между Младежкия дом и спортната зала вероятно ще бъде удължен до средата на следващата година, обяви кметът Цветан Ценков. Информацията е от среща на кметове с министъра на регионалното управление и благоустройството Андрей Цеков. Напълно реалистично е до 2030 г. да имаме изградени 5  магистрали,..

публикувано на 05.12.23 в 18:00

Административният съд прекрати делото за избора на председател на Общинския съвет във Видин

Административният съд във Видин остави без разглеждане жалбата на Светослав Славчев срещу заповедта на областния управител Иво Атанасов, с която е върнато за ново разглеждане решението за избор на председател на Общинския съвет във Видин. На заседание на Общинския съвет на 24 ноември Славчев беше избран за председател, но според областния..

публикувано на 05.12.23 в 17:07

Спешните екипи и доброволци проведоха съвместно учение във Вършец

Със съвместно учение във Вършец бе отбелязан  Международният ден на доброволеца . Представители на пожарната служба, полиция, Спешна помощ и доброволците на община Вършец демонстрираха уменията си за ликвидиране на пожар в спортната зала и евакуиране на пострадали, каза комисар Венцислав Райков , директор на Районната служба "Пожарна безопасност и..

публикувано на 05.12.23 в 16:10

Културен център "Жул Паскин" във Видин се радва на голям туристически интерес

Над 8000 туристи е посрещнал Културен център "Жул Паскин" във Видин след своето откриване в началото на септември. Това стана ясно при представяне на резултатите от проекта за адаптацията на видинската синагога като туристически обект. След реставрацията, сградата допринася за обогатяване на туристическия продукт във Видин, коментира Цецка Цокова ,..

публикувано на 05.12.23 в 15:56

Засилен интерес към санирането на жилищни сгради отчетоха във Видин

Голям интерес към програмата за мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, отчетоха от Областен информационен център - Видин (ОИЦ - Видин) . Интерес имаше и в малките общини, обясни Мариела Савкова ,   управител на ОИЦ: "Многофамилните жилищни сгради, които се намират на територията на   по-малките общини също са допустими за..

публикувано на 05.12.23 в 15:47

Очаква се удължаване на срока за ремонт на пешеходната зона във Видин

Срокът за ремонт на пешеходната зона във Видин между Младежкия дом и спортната зала вероятно ще бъде удължен до средата на следващата година, обяви кметът Цветан Ценков. Той допълни, че информацията е от среща на кметове с министъра на регионалното управление и благоустройството Андрей Цеков. "Министър Цеков на срещата на "24 часа" с кметовете..

публикувано на 05.12.23 в 15:30

Грейна коледната елха в Кула

Децата от пети клас при СУ „Васил Левски“ в Кула , с ръководител Светлана Стоянова, помогнаха на кмета на града Владимир Владимиров да запали 10-метровата коледна елха на централния площад.  “Пожелавам на всички да бъдат здрави, силни и горди и през следващата година да направим много добри неща, с които да прочуем своя град...

публикувано на 05.12.23 в 13:40